ΑΕΚ BC

To πλάνο του Λούκα Μπάνκι και η τέλεια εκτέλεσή του

Όλα κρίνονται καλώς καμωμένα. Τουλάχιστον στην πρακτική εξάσκηση. Στην ΑΕΚ αναμένουν την εφαρμογή των πλάνων του νέου προπονητή Λούκα Μπάνκι. Την ορθή εκτέλεσή τους στο παρκέ. Η σεζόν έχει αρχίσει (εδώ και καιρό) και ας μην το γνωρίζουν όσοι δεν είναι ντυμένοι στα… κιτρινόμαυρα. Αλήθεια, ποια ήταν τα κριτήρια που είχε θέσει από το.. σημείο...
To πλάνο του Λούκα Μπάνκι και η τέλεια εκτέλεσή του

Όλα κρίνονται καλώς καμωμένα. Τουλάχιστον στην πρακτική εξάσκηση. Στην ΑΕΚ αναμένουν την εφαρμογή των πλάνων του νέου προπονητή Λούκα Μπάνκι. Την ορθή εκτέλεσή τους στο παρκέ.

Η σεζόν έχει αρχίσει (εδώ και καιρό) και ας μην το γνωρίζουν όσοι δεν είναι ντυμένοι στα… κιτρινόμαυρα.

Αλήθεια, ποια ήταν τα κριτήρια που είχε θέσει από το.. σημείο μηδέν ο Ιταλός προπονητής;

Ήθελε να βρει αθλητές που να έχουν «δίψα» για επιτυχίες και κίνητρο να αποδείξουν την ποιότητά τους. Παράλληλα, στην ΑΕΚ ανάφεραν πως ένα σημαντικό κριτήριο για τον Μπάνκι ήταν η αποδοχή του ρόλου τους. Ένα σημείο αναφορά σε μία γεμάτη σεζόν, η οποία φυσικά μοιάζει με ένα… τρενάκι λούνα παρκ: διαθέτει πολλά «πάνω» και «κάτω».

Την ίδια στιγμή, στόχος του Μπάνκι ήταν να προσθέσει στο ρόστερ… καλά παιδιά. Να διαθέτουν καλό βιογραφικό χαρακτήρα και να μην έχουν δημιουργήσει το παραμικρό προβλήματα στους προηγούμενους «εργοδότες» του.

Οσο για τον τρόπο παιχνιδιού; Ετοιμαστείτε για αλλαγή ταχύτητας! Όλοι όσοι επιλέχθηκαν να στελεχώσουν το ρόστερ της ΑΕΚ μπορούν να ανεβάσουν ρυθμό, όποτε τους ζητηθεί.

Χώρια την αθλητικότητα που προστέθηκε.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη διαφοροποίηση, σε σχέση με την περσινή σεζόν, αφορά στη φιλοσοφία της επιλογής των παικτών.

Τις προηγούμενες χρονιές η ΑΕΚ επέλεγε έναν προπονητή, έχοντας στο μυαλό το στυλ του μπάσκετ που πρέπει να παίζει η ομάδα. Όπως είναι κατανοητό, αν το «παζλ» δεν έχει τα σωστά κομμάτια, τότε είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί.

Φέτος, ο Μπάνκι επιλέγει τους παίκτες ξέροντας τι μπάσκετ θέλει να παίξει η ομάδα του!

Και φρόντισε γι’ αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Από την πρώτη σύσκεψη στα γραφεία της ΑΕΚ και μέχρι σήμερα, ο προπονητής της «Βασίλισσας» διέθετε και εναλλακτικές.

Για κάθε θέση που ζητούσε κάτοχο, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι. Οπότε αν η πρώτη περίπτωση δεν διέθετε πρόσφορο έδαφος, το πλάνο μεταφέρονταν στην επόμενη. Και αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΕΚ, με εξαίρεση την τελευταία μεταγραφή της, τον Γιόνας Ματσιούλις, είχε την μεγαλύτερη εικόνα του ρόστερ της έτοιμη από νωρίς.

Mατσιούλις: «Να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «To πλάνο του Λούκα Μπάνκι και η τέλεια εκτέλεσή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.