ΑΕΚ BC

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έσωσε τον…τελικό Κυπέλλου

 Στον ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου μετά την νίκη επί της ΑΕΚ. Στην Ένωση η στενοχώρια ήταν μεγάλη καθώς η κάτοχος του τροπαίου δεν κατάφερε να φτάσει πιο μακριά από τα προημιτελικά ώστε να διεκδικήσει τον στόχο της. Όμως κάπου εδώ υπάρχει ένα θέμα: Στην υπόθεση ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να...
Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έσωσε τον…τελικό Κυπέλλου

 Στον ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου μετά την νίκη επί της ΑΕΚ. Στην Ένωση η στενοχώρια ήταν μεγάλη καθώς η κάτοχος του τροπαίου δεν κατάφερε να φτάσει πιο μακριά από τα προημιτελικά ώστε να διεκδικήσει τον στόχο της.

Όμως κάπου εδώ υπάρχει ένα θέμα: Στην υπόθεση ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, τότε θα υπήρχε σοβαρό ζήτημα διεξαγωγής του! Τι θέλουμε να σας πούμε; Ο τελικός του Κυπέλλου έχει οριστεί για τις 18 του Φλεβάρη, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το θέμα είναι ότι περίπου σ’ εκείνο το διάστημα (καθώς θα υπάρχει κενό σε όλη την Ευρώπη για το Κύπελλο) έχει οριστεί ο τελικός του Διηπεριωτικού Κυπέλλου ανάμεσα στην κάτοχο του Basketball Champions League, AEK, και την αντίστοιχη νικήτρια της διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, Σαν Λορέντζο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ουσιαστικά η ΑΕΚ θα βρισκόταν στη μέση δύο… αγώνων! Του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας και του Διηπειρωτικού. Φοβερό έτσι; Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Σαν Λορέντζο της Αργεντινής και βέβαια μπορούμε να σκεφτούμε πόσα προβλήματα θα δημιουργούνταν στην Ομοσπονδία καθώς θα ήταν δύσκολο να βρει εναλλακτική ημερομηνία.

Εδώ δεν μπορούσε να βρει άκρη στον προημιτελικό του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό (και μάλιστα η ομάδα της Πάτρας έβγαλε μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση σε βάρος της ΕΟΚ) θα έβρισκε λύση με την ΑΕΚ να είναι φιναλίστ Κυπέλλου αλλά να βρίσκεται στην…Αργεντινή;

Βέβαια λόγω της «σύμπτυξης» του προγράμματος φέτος (για λόγους που έχουν να κάνουν με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και την καλύτερη προετοιμασία των Εθνικών ομάδων) είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να βρεθεί εναλλακτική ημερομηνία.

Όπως και να έχει ο αποκλεισμός της ΑΕΚ ή αν προτιμάτε η πρόκριση του ΠΑΟΚ, αφαίρεσε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που θα παρουσιαζόταν στην Ομοσπονδία σε περίπτωση που η κάτοχος του τροπαίου του 2018 προχωρούσε και πάλι ως τον τελικό.

Προμηθέας – Παναθηναϊκός 68-76: Δύσκολη πρόκριση στα ημιτελικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έσωσε τον…τελικό Κυπέλλου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ