ΑΕΚ BC

Αυτή είναι η Μούρθια: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

Ολα όσα θέλετε να ξέρετε για την ισπανική ομάδα
Αυτή είναι η Μούρθια: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

H κληρωτίδα μίλησε: Η Μούρθια θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (12/4) στην Αθήνα και η Ενωση θα κληθεί να περάσει πρώτα το εμπόδιο των Ισπανών για να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο.

Το άλλο ζευγάρι είναι: Λούντβιχσμπουργκ – Μονακό. Η ΑΕΚ θα παίζει δεύτερη στο πρόγραμμα της 4ης Μαΐου. Δηλαδή, στις 21:30. Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει στις 18:30.

Το Final 4 του Champions League θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα 4 – 6 Μαΐου στο «Νίκος Γκάλης».

Είναι η δεύτερη φορά που παίρνει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Μούρθια. Σαν να λέμε είναι νέα ακόμη στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Πέρυσι αγωνίστηκε στο EuroCup και φέτος στο BCL και η αλήθεια είναι ότι για… καινούργια δεν δείχνει να φοβάται.

Στον Α’ Όμιλο που μετείχε φέτος τερμάτισε στην 4η θέση (7-7 ρεκόρ) και στη φάση των «16» αντιμετώπισε την Τενερίφη του Φώτη Κατσικάρη. Στο πρώτο ματς έχασε εντός έδρας με 71-66, αλλά στα Κανάρια Νησιά πήρε το αίμα της πίσω και επικράτησε με 83-72. Κάπως έτσι προκρίθηκε στους «8».

Εκεί αντιμετώπισε την Καρσίγιακα σε ένα match up άκρως επεισοδιακό.  Επισφράγισε την πρόκριση στο Final 4 με νίκη στο «σπίτι» της νικώντας με 81-72.
Η ΑΕΚ θα πρέπει να προσέξει οπωσδήποτε τον πρώην παίκτη των Τρικάλων Οβί Σοκό, από τον οποίο ξεκινούν πολλά πράγματα στο παιχνίδι της Μούρθια. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12,9 πόντους και πρώτος ριμπάουντερ με 7,3 ανά αγώνα.

Ακολουθούν οι Χάνα (12.0π., 4.1ασ.), Όλεσον (11.4π.), Μπενίτε (11.2π.), Ρόχας (8.3π., 5.9ρ., 1.3κλ.), Κλουφ (8.2π.) και Ουρτασούν (7.1π.).

Επιπλέον, η παρουσία του Αουγκούστο Λίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητα του παιχνιδιού της (10.0π., 7.3ρ.).

Με την ολοκλήρωση και των προημιτελικών και πριν την έναρξη της τελικής φάσης, η Μούρθια βρίσκεται επιθετικά στην 19η θέση (78.3π.μ.ό.), είναι 6η σε ριμπάουντ (37.4), 29η σε ασίστ (14.4) κι έχει 33.9% στα τρίποντα. Επίσης, είναι από τις ομάδες της φετινής διοργάνωσης που μετρά μόλις 11,1 λάθη κατά μέσο όρο στα παιχνίδια της. Άρα, δεν προσφέρει εύκολους πόντους στον αντίπαλο.

Στο πρωτάθλημα της Ισπανίας παλεύει για να μπει στην πρώτη οκτάδα. Βρίσκεται στην ένατη θέση με ρεκόρ 14-12 και απέχει μία νίκη από τις Γκραν Κανάρια και Ανδόρρα που βρίσκονται ισόβαθμες στην όγδοη θέση της κατάταξης.

Ο Ίμπον Ναβάρο είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί την Μούρθια από το καλοκαίρι του 2017. Ο Βάσκος προπονητής, που «έφτιαξε» το όνομά του στην Μπασκόνια, το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στην άκρη του πάγκου της εθνικής ομάδας Νέων της Ισπανίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 της Κρήτης.

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Μούρθια, Άνχελ Μαρτίνεθ δήλωσε πως ο αρχικός στόχος της Μούρθια ήταν η πρόκριση στο Final Four, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ.

«Όλοι ξέρουν την ΑΕΚ. Είναι μια ιστορική ομάδα με τρομερούς φιλάθλους. Είμαστε χαρούμενοι που θα απολαύσουν κάθε στιγμή οι φίλαθλοί μας. Θα προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην πόλη. Πάμε βήμα βήμα. Είχαμε θέσει σαν στόχο φέτος το Final Four. Όλη η πόλη, αλλά και το Πανεπιστήμιο της UCAM είναι σε πολύ καλή κατάσταση», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της ισπανικής ομάδας στην κάμερα της NOVA.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτή είναι η Μούρθια: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.