ΑΕΚ

Η παγίδα του φαβορί

Στις αναμετρήσεις με τη Βίντι, η ΑΕΚ θα πρέπει να ερμηνεύσει στο χορτάρι έναν κόντρα ρόλο για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη
Η παγίδα του φαβορί

Η ΑΕΚ, με δυο εξαιρετικές για την εποχή εμφανίσεις κόντρα στη Σέλτικ, πέτυχε τον αρχικό της στόχο: την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής της συνέχειας τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη. Πλέον όμως, για να  ξεπεράσει το εμπόδιο της Βίντι και να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από δώδεκα ολόκληρα χρόνια, η πρωταθλήτρια Ελλάδος θα πρέπει να αλλάξει… όχθη.

Αυτό φυσικά διότι τους «καθολικούς» τους απέκλεισε αγωνιζόμενη με την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Ενας χαρακτηρισμός, τον οποίο τις περισσότερες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν τον φέρουν ελληνικές ομάδες, αν μη τι άλλο, τα καταφέρνουν άκρως ικανοποιητικά. Είτε από πλευράς απόδοσης, είτε αποτελέσματος, κατά καιρούς ο συγκεκριμένος «ρόλος» έχει ερμηνευθεί με μεγάλη επιτυχία, δίνοντας νίκες και προκρίσεις.

Ωστόσο, εκείνος στον οποίο η «Ενωση» καλείται να ανταπεξέλθει, είναι ο κόντρα ρόλος του φαβορί. Ιστορικά έχει αποδειχθεί, ότι οι σύλλογοι της χώρας, την έχουν… πατήσει ουκ ολίγες φορές, διότι για κάποιον λόγο δεν κατόρθωσαν να τον διαχειριστούν. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πέσει στη συγκεκριμένη παγίδα στο παρελθόν (ΑΙΚ 1999-2000, Ομόνοια 2008-2009) και σίγουρα δεν θέλουν να ξαναβιώσουν τέτοια δυσάρεστη έκπληξη. Γι’αυτό και απέναντι στους Ούγγρους απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, κάτι που σαφώς γνωρίζουν άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Χωρίς αμφιβολία, η πρόκριση επί της Σέλτικ, μοιραία γέννησε ενθουσιασμό συνοδευόμενο από πολλές προσδοκίες στις τάξεις των φιλάθλων της και άνοιξε την όρεξη στους παίκτες για να βρεθούν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για να το πράξουν επομένως, οφείλουν να «δαμάσουν» τον ατίθασο χαρακτηρισμό του θεωρητικού αβαντάζ και στη συνέχεια να πετάξουν για τα «αστέρια».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η παγίδα του φαβορί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.