ΑΕΚ

Γκρέμισε ό,τι έχτισε στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ

Δυο διαφορετικές εικόνες παρουσίασε η Ένωση κόντρα στον Άγιαξ, ο οποίος επικράτησε με 3-0 στο "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα". Δύο γκολ ο Ταλιαφίκο, φάνηκαν οι απουσίες για τους πρωταθλητές Ελλάδος
Γκρέμισε ό,τι έχτισε στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ

Το πρώτο ημίχρονο έδωσε υποσχέσεις, αλλά στο δεύτερο η εικόνα της ήταν τελείως διαφορετική. Η θετική για 45λεπτά ΑΕΚ, δέχθηκε τέρμα σε κομβικό σημείο και η ήττα από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ ήταν αναπόφευκτη. Κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο για την πρωταθλήτρια Ελλάδος, με το σκορ να φτάνει στο 3-0.

Το παιχνίδι στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» ξεκίνησε όπως ακριβώς αναμενόταν. Ο Άγιαξ επιχείρησε να δώσει τον δικό του ρυθμό και να διασπάσει την άμυνα της Ένωσης με τους Ζιγιές και Τάντις από τα άκρα. Ωστόσο, οι αμυντικές αντιδράσεις της τετράδας ήταν σωστές και το πρώτο κύμα κινδύνου πέρασε με επιτυχία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Στη συνέχεια η ομάδα του Ουζουνίδη προσπάθησε και κατόρθωσε να ισορροπήσει το ματς ρίχνοντας τον ρυθμό του. Παράλληλα, βελτίωσε την κυκλοφορία της και έφτασε κάποιες φορές με τον Κλωναρίδη αλλά και τον Πόνσε στην περιοχή του «Αίαντα». Μάλιστα, ο Αργεντινός θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί κάποια από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, αλλά άργησε χαρακτηριστικά στα τελειώματά του.

Η δεξιά πλευρά, με Τσόσιτς και Μπακάκη, παρότι ανασταλτικά ήταν συνεπέστατη, δημιουργικά δεν μπορούσε να βοηθήσει στέλνοντας την ανάπτυξη από την… άλλη. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο Χούντελααρ παρέμενε ανενεργός, με τους Λαμπρόπουλο και Οικονόμου να τον εξουδετερώνουν αποτελεσματικά.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 και έδωσε αρκετές ελπίδες στους φίλους της Ένωσης για κάτι θετικό, με το μομέντουμ να είναι γι’αυτήν.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς. Ο Νέρες έκανε τη σέντρα και έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ. Ο Ταλιαφίκο τρύπωσε και με πλασέ νίκησε τον Μπάρκα ανοίγοντας το σκορ (47΄). Στη συνέχεια ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων» ανακάτεψε την τράπουλα και περνώντας στο ματς του Άλεφ και Γιαννιώτα θέλησε να δώσει μια πιο επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Παρά τις αλλαγές, το αποτέλεσμα στον μεσοεπιθετικό τομέα δεν διαφοροποιήθηκε και με το πέρας της πρώτης ώρας το μυαλό των φιλοξενούμενων άρχισε να χαλάει. Ο Σιμόες έκανε ένα ανεπίτρεπτο για την κλάση του λάθος στο κέντρο και ο Φαν ντε Μπέικ αύξησε το προβάδισμα των γηπεδούχων (77΄). Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε η απαραίτητη ψυχολογία, ούτε ο τρόπος για να ξαναμπεί στο ματς η Ένωση, με τον Μπάρκα να κρατάει σχεδόν μέχρι το φινάλε το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 90ο λεπτό με τη σέντρα- σουτ του Ταλιαφίκο. Στην ουσία η ΑΕΚ γκρέμισε ό,τι έχτισε το πρώτο 45λεπτο και πλήρωσε το γεγονός πως δεν είχε λύσεις στον πάγκο της για να αλλάξει τη μοίρα της αναμέτρησης.

Η κάκιστη παράδοση στην Ολλανδία συνεχίστηκε, με τους “κιτρινόμαυρους” να φεύγουν από εκεί χωρίς νίκη για πέμπτη φορά και μάλιστα χωρίς καν να έχουν πετύχει γκολ (απολογισμός (0-16).

MVP: Δύο γκολ, το ένα… καταλάθος, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Νικολάς Ταλιαφίκο είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς. Καλή παρουσία από την πλευρά του, με την κίνησή του στο πρώτο γκολ να ήταν αυτή που πρακτικά έβαλε το νερό στο αυλάκι για τον “Αίαντα”.

UP: Ο Ντέιβιντ Νέρες ήταν μαζί με τον Τάντιτς οι κινητήριοι μοχλοί της δημιουργίας για τον Άγιαξ, με εύστοχες μεταβιβάσεις στον άξονα. Όταν ο 21χρονος Βραζιλιάνος και ο Σέρβος ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους Ολλανδούς. Μάλιστα ο πρώτος ήταν εκείνος που είδε την κίνηση του Ταλιαφίκο και τον τροφοδότησε για το 1-0 σε πολύ καίριο σημείο.

DOWNΣτο επιθετικό κομμάτι δεν κατάφερε να προσφέρει και στο αμυντικό φέρει ευθύνη εν πολλοίς για το γεγονός πως ο Ταλιαφίκο βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπάρκα. Ο Μιχάλης Μπακάκης δεν είχε ικανοποιητική απόδοση, κάτι που αποδεικνύεται και από την αντικατάστασή του στο 70ο λεπτό. Παρόλα αυτά, αδικήθηκε και από τη θέση στην οποία χρησιμοποιήθηκε. Σε λάθη πάντως υπέπεσαν και οι Σιμόες- Τσόσιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εξαιρετική και άκρως… ποδοσφαιρικη διαιτησία από τον Κάρλος Ντελ Θέρο. Ο Ισπανός άφησε το παιχνίδι να κυλήσει, χωρίς να επέμβει, ενώ έδειξε και μια παραπάνω ανοχή στις κάρτες. Γενικώς τα σφυρίγματά του και οι αποφάσεις του ήταν αντάξιες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

ΓΚΟΛ: 46΄, 90΄ Ταλιαφίκο, 77΄ Φαν ντε Μπέικ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 74΄ Ζιγιές, 74΄ Ντε Γιονγκ, 87′ Ταλιαφίκο – 72΄ Άλεφ, 74΄ Μάνταλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – 

Άγιαξ (Ε. Τεν Χαχ): Ονάνα, Μαζράουι, Μπλιντ, Άιτινχ, Ταλιαφίκο, Νέρες (78΄ Ντόλμπεργκ), Ντε Γιονγκ, Σένε, Ζιγιές, Χούντελααρ (62΄ Φαν ντε Μπέικ), Τάντιτς.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ, Μπακάκης (70΄ Γιαννιώτας), Σιμόες, Γαλανόπουλος (61΄ Άλεφ), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (82΄ Γιακουμάκης).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκρέμισε ό,τι έχτισε στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.