ΑΕΚ

Στην “Αγια Σοφιά” οι παίκτες της ΑΕΚ (pics and vids)

Η επίσκεψη στον "ναό", ύστερα από τη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας
Στην “Αγια Σοφιά” οι παίκτες της ΑΕΚ (pics and vids)

Στο εργοτάξιο της “Αγιά Σοφιάς” βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το πρωί της Κυριακής, αφότου εκκλησιάστηκαν στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Με επικεφαλής τους Δημητριάδη, Κόλα και Μιχαληλιδη οκτώ ποδοσφαιριστές της Ένωσης (Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιντώτας, Γιακουμάκης, Γαλανόπουλος, Σβαρνας, Μπακασέτας) εκκλησιάστηκαν το πρωί χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Φιλαδελφειας Γαβριήλ στη Μητρόπολη Νέας Ιωνιας.

Ο τελευταίος, απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές με συγκινητικό τρόπο για την παρουσία τους στην εκκλησία, έκλεψε την παράσταση, καθώς τους ευχήθηκε λέγοντας: «καλή επιτυχία με την Μπάγερν, αρκεί να το πιστέψετε». Φυσικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης δεν έμεινε μόνο στις ευχές, αλλά συγκίνησε με μια εκπληκτική ομιλία- ορόσημο για την ΑΕΚ.

«Γνωρίζετε την ιστορία! Γνωρίζετε τις αλησμόνητες εκείνες πατρίδες, τις ρίζες και τι ακριβώς φέρνουν μαζί τους. Έφεραν εικόνες, έφεραν λείψανα, έφεραν μνήμες και αναμνήσεις για να δημιουργήσουν και πάλι εδώ στη δική μας περιοχή με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μία Νέα Ιωνία, μία Νέα Φιλαδέλφεια και μια Νέα Χαλκηδόνα. Φέρνοντας μαζί τους πολλά και πολύτιμα πράγματα τα οποία εμείς οι νεότεροι τα βλέπουμε και μας εμπνέουν για να μπορούν να ποδηγετούν τη ζωή μας.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και μία ιδιαίτερα σημαντική ανάμνηση που έγινε για πολλούς από εμάς θρύλος και θριάμβευσε μέσα εις την τοπική μας ιστορία είναι η ομάδα της ΑΕΚ. Η Αθλητική Ενωσις Κωνσταντινουπόλεως!

Και δεν έχει σημασία αν είστε οπαδοί ή όχι! Σημασία έχει τι ιστορία φέρνει πάνω της αυτή η ομάδα. Σημασία έχει τι σηματοδοτεί αλλά και νοηματοδοτεί για τον κάθε Έλληνα αυτής της ιστορικής εκκλησίας αλλά και όλης της πατρίδας μας. Καλωσορίζω λοιπόν σήμερα ως Επίσκοπος αυτής της προσφυγικής εκκλησίας την επαγγελματική ομάδα της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι για πρώτη φορά ανάμεσά μας. Δικά μας παιδιά!

Πρέπει να θυμάστε την ευθύνη που όλοι έχετε υπηρετώντας αυτή την ομάδα και να έχετε τη βεβαιότητα ότι οι προσευχές μας είναι κοντά σας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να σας δώσουμε δύναμη και κουράγιο σε αυτό το οποίο κάνετε, όχι απλά να αθλείστε αλλά και να φέρετε στο ποδόσφαιρο το ήθος που πραγματικά πρέπει να έχει. Το ήθος που πραγματικά θα πρέπει να έχει το άθλημα αυτό που θα έπρεπε να εμπνέει τους ανθρώπους και όχι να δημιουργεί έχθρες και μίση και όλα αυτά τα οποία βλέπουμε πολλές φορές να συμβαίνουν στα γήπεδα.

Έχετε λοιπόν την ευθύνη του ευ αγωνίζεσθαι, να δίνετε ένα διαφορετικό τρόπο και μια διαφορετική μαρτυρία. Και τώρα που εκπροσωπείτε την Ελλάδα και την ΑΕΚ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να έχετε επιτυχία, να έχετε τη βεβαιότητα ότι σας στηρίζουν οι προσευχές μας και με χαρά να μας φέρετε και το Κύπελλο αυτό εδώ στη Νέα Ιωνία και στη Φιλαδέλφεια, στο νέο γήπεδο το οποίο χτίζεται. Καλωσορίσατε!», είπε και στη συνέχεια έδωσε από ένα σταυρό ως δώρο της Μητρόπολης στους παίκτης και έβγαλε φωτογραφίες με τους πρωταθλητές.

Πράγμα που έγινε και φυσικά το ερώτημα όλων ήταν ένα κατά την ξενάγηση που τους έγινε: “Ποτέ μπαίνουμε μέσα;”

Το -3 πείσμωσε τους παίκτες της ΑΕΚ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στην “Αγια Σοφιά” οι παίκτες της ΑΕΚ (pics and vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.