ΑΕΚ

ΑΕΚ – Άρης: “Τεσσάρα” με… τανγκό και σούπερ Μπογέ

Σε αργεντίνικη υπόθεση εξελίχθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη. Με τους Μπογέ και Πόνσε να χορεύουν... τανγκό
ΑΕΚ – Άρης: “Τεσσάρα” με… τανγκό και σούπερ Μπογέ

Σε αργεντίνικη υπόθεση εξελίχθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη. Με τους Μπογέ και Πόνσε να χορεύουν… τανγκό, η πρωταθλήτρια επικράτησε με 3-0,  μείωσε προσωρινά τη διαφορά από την κορυφή και άφησε υποσχέσεις για πολύ καλό ποδόσφαιρο και στο μέλλον.

Δείτε το LIVE:

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για την Ένωση. Στην προσπάθειά του να πάρει την κατοχή και μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ο Άρης ανέβασε από νωρίς την άμυνά του και το πλήρωσε. Σε μια αντεπίθεση, ο Λούκας Μπογέ, με μια κίνηση «άδειασε» τον Μπάσα και με ένα σπριντ βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα. Με το τελείωμά του, ο 22χρονος πέτυχε το 1-0 (5΄).

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους λίγο αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Πόνσε εξουδετερώθηκε από τον Ισπανό γκολκίπερ των Θεσσαλονικέων. Με την πάροδο του πρώτου τετάρτου όμως, η εικόνα στο ματς άλλαξε.

Ο Άρης ισορρόπησε το ματς, ενώ ήταν εκείνος που ορθολογικώς προσπαθούσε να «χτίσει» παιχνίδι και να απειλήσει τον «Δικέφαλο» από τις πλευρές. Η άμυνα της πρωταθλήτριας όμως είχε σωστές τοποθετήσεις, με τον Οικονόμου να παίρνει σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τον Ντιγκινί.

Η πίεση του συνόλου του Ερέρα εντάθηκε έπειτα από το πρώτο ημίωρο. Αφότου ο Κουέστα γλύτωσε την ομάδα του από ένα παροιμιώδες αυτογκόλ (29΄), οι συμπαίκτες του στριφογύριζαν έξω από την περιοχή του Μπάρκα και με πολλά σουτ απειλούσαν την εστία του Μπάρκα. Μεγαλύτερη στιγμή, το πλασέ του Γκάμα που πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ, με το 1-0 να μένει μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.

Γκάζι πάτησε στο δεύτερο μέρος η Ένωση, η οποία εκμεταλλεύτηκε την αμυντικές αδυναμίες του Άρη στο ψηλό, αλλά και στο κάθετο παιχνίδι. Ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ και ο Πόνσε νίκησε στον αέρα τον Μαβράι χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Κουέστα (56΄). Με το 2-0 πλέον, το σύνολο του Ουζουνίδη είχε σαφές προβάδισμα νίκης. Λίγο αργότερα το εδραίωσε “κλειδώνοντας” το παιχνίδι. Λιβάια, Μπογέ, Γκάλο και Μπακάκη συνεργάστηκαν και ο Πόνσε ήταν ο τελικός αποδέκτης για να κάνει το 3-0 (62΄).

Τα υπόλοιπα λεπτά μπορεί να είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά η παράσταση της ΑΕΚ δεν είχε τελειώσει. Το τέταρτο γκολ της Ένωσης προήλθε συνεργασία του Λιβάια με τον Μπογέ. Ο Κροάτης έβγαλε στον κενό χώρο τον Αργεντίνο και εκείνος, πασάροντας με το εξωτερικό, το ξαναβρήκε. Η κατάληξη, τα δίχτυα του Κουέστα (72΄).

Kάπου εκεί, οι ρυθμοί έπεσαν και το τελικό σφύριγμα βρήκε θριαμβευτή τον “Δικέφαλο” επί του Άρη.

MVP: Με την ενέργειά του απέδειξε ότι είναι παίκτης ποιότητας και ικανός να αλλάξει τη μοίρα ενός αγώνα. Ο Λούκας Μπογέ άνοιξε τον δρόμο για την νίκη της ΑΕΚ και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, καθώς βοηθούσε στην άμυνα αλλά και στην δημιουργία. Από τα πόδια του ξεκίνησε και το τρίτο γκολ της Ένωσης, ενώ σε αυτόν ανήκε και η ασίστ στο τέταρτο.

UP: Ο «Εσε» Πόνσε… ξεμπούκωσε, πετυχαίνοντας δύο τέρματα κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ο Αργεντίνος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός αφού στις τρεις τελικές που είχε, οι δύο ήταν εύστοχες. Εξαιρετική εμφάνιση μετά από καιρό.

DOWN: Σε ιδιαίτερα κακό βράδυ βρέθηκε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη. Μπάσα και Μαβράι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα σε πολλές περιπτώσεις. Η πιο χαρακτηριστική, το πρώτο γκολ της ΑΕΚ που εξουδετερώθηκαν με μια κίνηση του Μπογέ από το κέντρο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στα ψιλά πέρασε η διαιτησία του Θανάση Τζήλου, ο οποίος είχα σε γενικές γραμμές σωστές αποφάσεις, δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα και διατήρησε τον έλεγχο του ματς, παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα.

ΓΚΟΛ: 5΄ Μπογέ,  56΄, 62΄ Πόνσε, 72΄ Λιβάια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87΄ Μάνταλος / 16΄ Κωνσταντινίδης, 23΄ Κολάσο, 65΄ Ντιγκινί, 87΄ Ματίγια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Χουλτ (75΄ Γιαννιώτας), Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπογέ (85΄Γιούσης), Γκάλο, Λιβάια, Πόνσε (67΄ Μάνταλος).

Άρης (Π. Ερέρα): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76΄ Σόουζα), Μπάσα, Μαβράι, Βαλεριάνος, Ματίγια, Σιώπης, Κολάσο (67΄ Γιουνές), Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί (76′ Ναζλίδης).

Διέλυσε τη Ρεάλ η Μπαρτσελόνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ – Άρης: “Τεσσάρα” με… τανγκό και σούπερ Μπογέ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.