ΑΕΚ

Μπάγερν – ΑΕΚ: Επικίνδυνη αποστολή στο Μόναχο

Η Ένωση καλείται να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση στο πιο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς
Μπάγερν – ΑΕΚ: Επικίνδυνη αποστολή στο Μόναχο

Αμφιβολίες για το ότι αποτελεί το δυσκολότερο παιχνίδι της χρονιάς για την ΑΕΚ, δεν χωρούν. Η Μπάγερν Μονάχου που εσχάτως… πάσχει από αγωνιστική εσωστρέφεια, την περιμένει στο «Αλιάντς Αρένα» με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει, ενδεχομένως και μαθηματικά από απόψε (Cosmote Sport 2, 22:00) την πρόκριση στους «16».

To timing, ειδικά για τις επιταγές ενός τέτοιου παιχνιδιού, δεν είναι ευνοϊκό για την Ένωση.  Έπειτα από την πρόσφατη εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όμως, οι «κιτρινόμαυροι» στοχεύουν σε αντιστροφή κλίματος. Η αποστολή τους στη βαυαρική πρωτεύουσα θα μπορούσε να θυμίζει και… ταινία, καθώς είναι (άκρως) επικίνδυνη.

Οι ιδιαιτερότητες, η ποιότητα του αντιπάλου, η καυτή ατμόσφαιρα αλλά και η κακή παράδοση, αποτελούν παράγοντες που εκ των προτέρων περιορίζουν τις πιθανότητες της ΑΕΚ για κάτι θετικό. Παρόλα αυτά, μια καλή εμφάνιση είναι ο βασικός στόχος όλων στο τεχνικό τιμ και στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ελλάδος.

Χωρίς άγχος και όπου βγει

Το γεγονός πως παίζει απέναντι σε ένα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο, δεν θα πρέπει να προσδώσει έξτρα άγχος στην AEK. Άλλωστε, δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μην μπορεί να ηττηθεί από τους Βαυαρούς. Κάτι λοιπόν, που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και να απελευθερώσει τους ποδοσφαιριστές των «κιτρινόμαυρων», ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Αναφορικά με το αγωνιστικό πλάνο, ο Ουζουνίδης δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε κάποιες μετατροπές στο αρχικό σχήμα της Ένωσης. Αυτές θα σχετίζονται με τον άξονα της ομάδας, καθώς η παρουσία ενός ακόμα μέσου, ίσως να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των Γερμανών. Από 4-2-3-1, ίσως να δούμε ένα 4-3-3. Γενικώς πάντως, η διαχείριση αποτελεί πρώτο μέλημα, με το ρίσκο να μην έρχεται από την αρχή του αγώνα.

Η 11αδα- φαβορί φαίνεται να αποτελείται από τους Μπάρκα στο τέρµα, Μπακάκη, Χουλτ, Λαµπρόπουλος και Τσιγκρίνσκι στην άμυνα, στο κέντρο Σιµόες – Γαλανόπουλος, Γκάλο δεξί εξτρέµ, Μπογέ αριστερό και τον Μάνταλο να κινείται πίσω από τον Κλωναρίδη.

Βαυαρικής… κρίσης συνέχεια

Από διάφορες φάσεις έχει περάσει η Μπάγερν τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή που διανύει εσχάτως η γερμανική ομάδα, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδανική. Η κρίση συνεχίζεται στην πρωταθλήτρια, με το 1-1 κόντρα στην Φράιμπουργκ να χτυπάει κι άλλο καμπανάκι στο Μόναχο.

Η διοίκηση δείχνει εμπιστοσύνη (προς το παρόν) στον Κόβατς, ο οποίος έχει ζητήσει αποκλειστικά και μόνο τη νίκη με την ΑΕΚ. Αγωνιστικά, υπάρχουν «θεματάκια». Τιάγκο- Ρόμπεν εκτός, αλλά και Χάμες αμφίβολος, συνθέτουν ένα πανάκριβο απουσιολόγιο. Βέβαια, επιστρέφει ο Ριμπερί και όταν μιλάμε για κλαμπ όπως η Μπάγερν, οι ελλείψεις δεν αποτελούν τροχοπέδη για τους τρεις βαθμούς.

Με δικής της επικράτηση και ταυτόχρονη νίκη του Άγιαξ επί της Μπενφίκα, οι Γερμανοί εξασφαλίζουν ήδη από απόψε την πρόκριση στους «16» και επικεντρώνονται στο ντεμαράζ που θέλουν να κάνουν στην Μπουντεσλίγκα, όπου και βρίσκονται στο -4 από την Ντόρτμουντ. Διαφορετικά, τα πράγματα περιπλέκονται και η γκρίνια προς τον Κροάτη κόουτς θα περάσει σε πολύ πιο άμεσο επίπεδο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
1. Άγιαξ 3 7 5-1
2. Μπάγερν 3 7 5-1
3. Μπενφίκα 3 3 3-5
4. ΑΕΚ 3 0 2-8

 

O… Bόρειος Πόλος βρίσκεται στα αποδυτήρια της ΑΕΚ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάγερν – ΑΕΚ: Επικίνδυνη αποστολή στο Μόναχο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.