ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η “πληγή”, τα άγονα ντέρμπι και ο Κάναντι

Το κομμάτι που χρήζει βελτίωσης στην Ένωση, τα αποτελέσματα στα μεγάλα ματς και το επίτευγμα του προπονητή του Ατρομήτου
ΑΕΚ: Η “πληγή”, τα άγονα ντέρμπι και ο Κάναντι

Το 1/3 του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και βρίσκει την ΑΕΚ στο -9 από την κορυφή. Μια βαθμολογική επίδοση, η οποία την αναγκάζει από νωρίς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της και να βγάλει αντίδραση, έπειτα από τη διακοπή του Νοεμβρίου. 

Το ματς με τον Ατρόμητο έβγαλε στην επιφάνεια κάποιες αγωνιστικές αδυναμίες, οι οποίες στην “Ενωση” δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Οι στατικές φάσεις αποτελούν ένα κομμάτι του παιχνιδιού της που χρειαζόταν βελτίωση και το γνώριζε ο Εβρίτης κόουτς ήδη από όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Από τις αυστηρές του επισημάνσεις στο Κίελτσε για την αντιμετώπισή τους, μέχρι αυτές στις καθημερινές προπονήσεις στα Σπάτα, ο 50χρονος κόουτς τόνισε αρκετές φορές πως το παραμικρό λάθος σε ένα κόρνερ ή φάουλ εκτός περιοχής, θα κοστίσει.

Η ΑΕΚ λοιπόν, είχε την ατυχία να πληρώσει τα λάθη της στις στατικές φάσεις, τόσο με την Μπάγερν όσο και με τους Περιστεριώτες. Το αποτέλεσμα, δύο ήττες από κακές εναλλαγές στα μαρκαρίσματα, με τους “κιτρινόμαυρους” να χάνουν τους παίκτες τους και συνεπώς η “πληγή” να μένει ανοιχτή, όπως και κατά την περσινή περίοδο.

Ένα ακόμα ζήτημα είναι η χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή της Ένωσης απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι περσινοί επτά πόντοι και το αήττητο (2 νίκες, 1 ισοπαλία) έγιναν δύο (2 ισοπαλίες, 1 ήττα), αλλά η διαφορά έγκειται κυρίως στην εμφάνιση. Από τις συγκεκριμένες φετινές αναμετρήσεις, ο “Δικέφαλος” έπιασε καλή απόδοση έπιασε ομολογουμένως μόνο στο ματς της Τούμπας, όπου τελικώς δεν πήρε κάτι απτό.

Ένα ζήτημα το οποίο ναι μεν προκύπτει από αναμετρήσεις όπου υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας του ντέρμπι, όμως δεν παύει να χρήζει βελτίωσης ενόψει δευτέρου γύρου.

ΚΑΚΟΣ “ΔΑΙΜΟΝΑΣ”

Ο Ατρόμητος, έπειτα από τη νίκη της Κυριακής, έχει χτίσει πλέον μια πολύ καλή παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ. Μία νίκη μετρούν οι “κιτρινόμαυροι” στα τελευταία έξι ματς απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου. Ο Κάναντι δε, εξελίσσεται σε “κακό δαίμονα” της Ένωσης, με τον Αυστριακό να είναι αήττητος μετρώντας δύο συνεχόμενα “διπλά” και μια ισοπαλία εντός έδρας.

Αν έχεις φορ, διάβαινε…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Η “πληγή”, τα άγονα ντέρμπι και ο Κάναντι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.