ΑΕΚ

Γιώτα Λυδία: Τα λόγια της “λύγισαν” τον Μελισσανίδη

Διαβάστε τι είπε η μεγάλη ερμηνεύτρια για ΑΕΚ, τον διοικητικό της ηγέτη και τη Ν. Φιλαδέλφεια
Γιώτα Λυδία: Τα λόγια της “λύγισαν” τον Μελισσανίδη

Η συγκίνηση που είχε κατακλείσει το ακροατήριο, ειδικά όταν ακούστηκε το ηχητικό απόσπασμα από τη Γιώτα Λυδία, ήταν εμφανής στην εκδήλωση της παρουσίασης της Επιτροπής για το Μουσείο Προσφυγικού Πολιτισμού.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος “λύγισε” στο άκουσμα του λόγου από την 84χρονη ερμηνεύτρια με μικρασιατική καταγωγή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ΑΕΚ για τους πρόσφυγες είναι το στολίδι και το καμάρι μας. Από τους πρόσφυγες βγήκαν πολλά μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών. Δεν τα θυμάμαι τώρα όλα. Θυμάμαι τον Μίμη Παπαϊωάννου, που κάναμε πολύ παρέα, εγώ, ο Καζαντζίδης, όλοι αυτοί τότε. Βέβαια τότε ήμουν μικρή. Από τα πολλά που άκουγα για την ΑΕΚ έγινα φανατική, σε ηλικία 17 ετών και τρελαινόμουν. Ένα πράγμα όμως που με έκανε να λυγίσω ήταν όταν γκρεμίστηκε το γήπεδο.

Ήταν σαν να έφυγε κάτι από μέσα μου. Σαν να έχασα ένα κομμάτι από το σπίτι μου ήτανε. Τόσο πολύ άσχημα το πήρα αυτό το πράγμα. Λυπήθηκα, λυπήθηκα πολύ. Έκλαιγα. Εκλαιγα. Δεν μπορούσα να σταματήσω, όταν γκρεμίστηκε αυτό το στολίδι που είχε αυτή η ομάδα. Αυτή η παραδοσιακή ομάδα για τους πρόσφυγες. Θέλω να πω και ένα πολύ πολύ μεγάλο ευχαριστώ και για τον κ. Μελισσανίδη. Αργησε, αλλά με το πείσμα και την αγάπη του για την ΑΕΚ κατόρθωσε να κάνει ένα αριστούργημα. Μου το έδειξε ο γιος μου και τρελάθηκα.

Και λέω «δόξα τω Θεώ το κομμάτι που έφυγε από το σπίτι μου ξαναχτίστηκε. Τώρα η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Μόνο που έχω λύπη και θλίψη, το αφήνω στην άκρη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μελισσανίδη που φρόντισε να κάνει ένα τέτοιο έργο, ένα τέτοιο στολίδι που άξιζε για την ΑΕΚ. Είναι μια παραδοσιακή ομάδα που άξιζε πολλά, ασχέτως αν την πολεμάνε πάρα πολλοί. Υπάρχει ωραιότερο πράγμα; Για μας τώρα αυτό θα είναι εκκλησία! Εγώ τότε ήμουν νέα, άλλοι την έζησαν περισσότερο αυτή την ομάδα.

Εκεί πιστεύω και θα το λέω για πάντα: θα πάω να ανάβω κερί όποτε παίζει η ΑΕΚ! Μου κάνει το χατίρι και ευχαριστώ το Θεό! Τόσο πολύ αγαπάω αυτή την ομάδα! Εχω τέτοια χαρά που είδα το γήπεδο και τρελάθηκα. Δόξα τω Θεώ να χαρούν και τα παιδιά, ο κόσμος, οι άνθρωποι που έζησαν τότε. Αγαπώ αυτή την ομάδα πάρα πολύ. Από παιδάκι δεν άκουγα τίποτα άλλο, παρά μόνο για την ΑΕΚ».

Μουσείο Προσφ. Eλληνισμού: Στιγμές από την παρουσίαση (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιώτα Λυδία: Τα λόγια της “λύγισαν” τον Μελισσανίδη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.