ΑΕΚ

Ουζουνίδης: «Ίσως δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι για αυτό το επίπεδο»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για την πορεία της ΑΕΚ στο Champions League και τα όσα έρχονται στο πρωτάθλημα
Ουζουνίδης: «Ίσως δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι για αυτό το επίπεδο»

Δηλώσεις στη NOVA έκανε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της ΑΕΚ στο Champions League.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως ήταν εξ αρχής μία δύσκολη κλήρωση και πως δεν θα έπρεπε ο κόσμος να μένει στους μηδέν βαθμούς.

Μάλιστα είπε ότι η «Ένωση» μπορεί να μην ήταν ακόμα έτοιμη για τόσο υψηλό επίπεδο, ενώ παράλληλα έδωσε απαντήσεις και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα βαθμό. Ήταν εξαρχής πολύ σπουδαίο το ότι μπήκαμε στους ομίλους, ωστόσο με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία που θα αξιοποιήσουμε στο μέλλον.

Υπήρχαν κάποιες ομάδες που ήταν πέρα από τις δικές μα δυνατότητες. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και στα δύο ματς με την Μπενφίκα, την οποία περίμενα καλύτερη. Θα μπορούσαμε στο πρώτο ματς εδώ να πάρουμε κάτι καλύτερο αλλά δεν τα καταφέραμε. Η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για εμάς. Δεν θα μείνω στη βαθμολογική συγκομιδή, ήταν τεράστια η εμπειρία σε όλα τα επίπεδα, αν θέλαμε θα μπορούσαμε να παίζουμε στο Europa και να κάναμε καμιά νίκη. Ζήσαμε κάτι πολύ όμορφο, βοηθήθηκε ο σύλλογος οικονομικά.

Δεν θέλω να μείνουμε στους μηδέν βαθμούς, υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Ήταν πολύ ψηλό το επίπεδο. Ήταν πολύ μεγάλη η υπέρβαση που κάναμε για να μπούμε στους ομίλους. Ίσως δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι για αυτό το επίπεδο. Όταν παίζουμε με μεγάλες ομάδες, οι διαιτητές μας συμπεριφέρθηκαν σαν μικρή ομάδα. Όταν έχεις αυτή τη στεναχώρια και σε αντιμετωπίζουν κι έτσι, τότε έχεις και εσύ μια έκρηξη όπως η δική μου, περιμέναμε μια καλύτερη αντιμετώπιση. Τα συν της συμμετοχής στη διοργάνωση ήταν πολλά. Δεν πήραμε βαθμό, αλλά κάναμε ρεκόρ αήττητων παιχνιδιών στα προκριματικά.

Να σκεφτούμε όλοι τι προβλήματα δημιουργήθηκαν από το πρώτο παιχνίδι με απουσίες κτλ».

Για τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω πως θα επηρεαστούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχει σχέση η μία διοργάνωση με την άλλη. Το πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα μας επηρέασε περισσότερο. Δεν έδειχνε η Μπενφίκα πως μπορούσε να μας απειλήσει στο β’ ημίχρονο. Πιο σημαντικές είναι οι εμπειρίες των ποδοσφαιριστών και του συλλόγου, αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε».

Για το ματς με την ΑΕΛ που ακολουθεί: «Το γήπεδο της ΑΕΛ αδικεί όλες τις ομάδες που παίζουν εκεί, όπως και την ΑΕΛ που έχει ποιότητα. Θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε στη δύναμη που θα βάλει ο αντίπαλος. Απέναντι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ όλοι έχουν έξτρα κίνητρο, θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι στον τρόπο διαχείρισης.

Όταν το γήπεδο δεν είναι καλό και δεν μπορείς να παίξεις ποιοτικά, ίσως οι παίκτες της ΑΕΛ δίνουν προτεραιότητα στη δύναμη. Έχει πάντως καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο να βγάλουμε ποιότητα, πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά».

Για τους τραυματίες: «Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα από το ματς της Τετάρτης, έχουμε ακόμα δύο μέρες για να το δουλέψουμε. Ο Άλεφ δεν θα είναι έτοιμος. Στη μεσαία γραμμή οι επιλογές μας είναι περιορισμένες».

Για μεταγραφές: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για επικείμενες μεταγραφές, όταν υπάρχει κάτι θα ανακοινωθεί».

Για τον Τσόσιτς και τη θέση του στον άξονα: «Σε αυτά τα ματς του Champions League, πάντα δοκιμάζαμε διαφορετικά πράγματα, επειδή πάντα είχαμε απουσίες. Ο Τσόσιτς είναι έξυπνος, έχει τεχνική, μπορεί να παίξει εκεί. Για την Κυριακή θα δούμε».

Για το αν θα έκανε κάτι διαφορετικά: «Θα προτιμούσα να τα συζητώ με τους ανθρώπους που πρέπει, όχι να τα συζητώ δημόσια».

Για τον τερματοφύλακα που θα παίξει με την ΑΕΛ: «Θα δούμε για το ποιος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, είναι και οι δύο καλοί τερματοφύλακες και τους εμπιστεύομαι».

ΑΕΚ: Ο… παλαιστής Γαλανόπουλος

Αρέγι: Τα παιχνίδια της Σαν Μαρτίν και η ΑΕΚ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουζουνίδης: «Ίσως δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι για αυτό το επίπεδο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.