ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ποδοσφαιρικά… βραβεία 2018

Το sportime κάνει αναδρομή στο δεύτερο μισό της «χρυσής» περασμένης χρονιάς και βγάζει το πόρισμα- Ο MVP, η σταθερή αξία, οι άτυχοι και πολλοί άλλοι
ΑΕΚ: Ποδοσφαιρικά… βραβεία 2018

Με το στέμμα της πρωταθλήτριας τοποθετημένο και τις προσδοκίες αυξημένες, η νέα ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη να «χτίζεται» τον Ιούνιο του 2018. Έξι μήνες αργότερα, η πρώτη… off the record απονομή βραβείων είναι γεγονός.

Με γνώμονα την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την πορεία της στο πρωτάθλημα, ιδού οι παίκτες τηε Ένωσης που ξεχώρισαν στο δεύτερο μισό της χρονιάς που μας αποχαιρέτησε.

Ο ηγέτης: Έχει ακούσει πολλά, αλλά ο Πέτρος Μάνταλος έδειξε σε αρκετά κομμάτια μέχρι στιγμής στη σεζόν τις ικανότητές του. Παράλληλα, όσες δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε, επηρέασε τον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, ο φύσει και θέσει ηγέτης των «κιτρινόμαυρων».

Το βαρόμετρο:

Εκείνος που χρειάζεται μια ενέργεια για να αλλάξει τη μοίρα ενός παιχνιδιού. Το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της Ένωσης, ήτοι Μάρκο Λιβάια στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι και ο καταλύτης της δικαιωματικά.

Οι αδικημένοι: Τρία σημαντικά γρανάζια των «κιτρινόμαυρων» μέχρι την ήττα-σοκ από τον Παναιτωλικό. Η… μπάλα της κακής εικόνας τους πήρε παραμάζωμα και στην ουσία παραμένουν στον σύλλογο έως ότου έρθει πρόταση για να αποχωρήσουν, παρότι κάλλιστα θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Το χαμηλό «βαρομετρικό»: Για την ευχέρειά του με το… τόπι δεν τίθεται λόγος. Ο Λούκας Μπογέ όμως, από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του δεν έχει βγάλει την απαιτούμενη «φλόγα», ώστε να την παντρέψει με τις ικανότητές του.  Στον δεύτερο γύρο θα έχει μια ακόμα ευκαιρία για να το κάνει.

Το «κανόνι»:

Ο διάδοχος του Σέρχιο Αραούχο, τουλάχιστον εντός συνόρων είχε μια εξαιρετική παρουσία στο πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου. Με τα 7 του τέρματα, ο «Εσε» Πόνσε είναι ο μετουσιωτής των προσπαθειών των συμπαικτών του σε γκολ.

Το «μηχανάκι»: Ο τραυματισμός του Λόπες τον άφησε σαν… την καλαμιά στο αριστερό άκρο της άμυνας ως τον μόνο καθαρόαιμο οπισθοφύλακα εκεί. Κι όμως, ο Νίκλας Χουλτ έβγαλε το απαιτητικό πρόγραμμα παίζοντας στα «κόκκινα» και κερδίζοντας τον σεβασμό των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων για τον επαγγελματισμό και τα χαρακτηριστικά του.

Ο εξελίξιμος: Πήρε τις ευκαιρίες του, αλλά ακόμα υπάρχει σαφές και ευρύ περιθώριο για βελτίωση. Ο Άλεφ τράβηξε μαζί με τον Γαλανόπουλο το «κουπί» στον τελευταίο σκέλος του 2018 και χρειάζεται κι άλλα παιχνίδια για να «ξεκλειδώσει» όλο το ταλέντο του.

Ο άτυχος:

Εκείνο το μοιραίο απόγευμα στο Ηράκλειο του απόφερε τον πιο σοκαριστικό τραυματισμό στην μέχρι τώρα καριέρα του. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Έλντερ Λόπες. Ωστόσο αυτό δεν τον πνοεί και ο Πορτογάλος δουλεύει με στόχο την επανεμφάνισή του στα γήπεδα την άνοιξη.

Η σταθερή τριάδα: Τα λόγια περιττεύουν για τους Μπάρκα- Μπακάκη- Τσιγκρίνσκι. Οι τρεις τους δεν είχαν αξιοσημείωτα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και παραμένουν οι σταθερές των μετόπισθεν της Ένωσης. Και έτσι προβλέπεται να συνεχίσουν όταν αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Ο… μεταμορφωμένος:

Λίγος καιρός κάτω από τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη χρειάστηκε και ο κόσμος της ΑΕΚ είδε άλλον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο 26χρονος έκανε ριστάρτ στην απόδοσή του, μπήκε στα πλάνα του προπονητή του και τον δικαίωσε. Τόσο στη Γλασκώβη με τη Σέλτικ, όσο και στο ΟΑΚΑ με την Μπενφίκα. Βέβαια, παράλληλα με την μεταμόρφωση τον συνοδεύει και εκείνο το «αχ» στη χαμένη ευκαιρία για το 3-2 και τη μη πάσα στον Γιακουμάκη.

Το… πουλέν: Από τους νέους που το επιτελείο των «κιτρινόναυρων» είχε από κοντά σε όλη την προετοιμασία. Ο Φοίβος Μπότος πήρε αρκετές εμπειρίες, ενώ στα ματς Κυπέλλου έδειξε καλό δείγμα γραφής. Φυσικά κατέδειξε και την ανάγκη να προσεχτεί ακόμα περισσότερο, ώστε μελλοντικά από… πουλέν να γίνει απόλυτα υπολογίσιμη μονάδα στο ρόστερ.

Κάναντι: Παντού ακούω το όνομα σου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Ποδοσφαιρικά… βραβεία 2018», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.