ΑΕΚ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Νίκη- αντίδοτο στην κρίση

Με "τρίποντο", οι "κιτρινόμαυροι" κερδίζουν χρόνο και ηρεμία για αγωνιστική ανασύνταξη
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Νίκη- αντίδοτο στην κρίση

Ομολογουμένως, ο χαρακτηρισμένος «ειδικών συνθηκών» είναι αρκετά… σοφτ για να απεικονίσει την κρισιμότητα του ματς της ΑΕΚ στα Γιάννενα. Η «Ενωση» φιλοξενείται από τον ΠΑΣ (19:30, novasports 1) και το μόνο που πρέπει να κοιτάζει είναι η επικράτηση.

Το παγωμένο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» αναμένεται να αποτελέσει το πεδίο μάχης, στο οποίο στο σύνολο του Ουζουνίδη οφείλει να γυρίσει το στραβό κλίμα που δημιούργησε η εμφάνιση στο Κύπελλο, κόντρα στον Κισσαμικό. Μια νίκη- αντίδοτο, αναμφίβολα θα δώσει χρόνο στον Δικέφαλο και προσωρινή ηρεμία στον Εβρίτη τεχνικό καταπραΰνοντας την αγωνιστική κρίση της ομάδας.

Αλλωστε, με τους πάντες να βρίσκονται υπό κρίση, κάθε στραβοπάτημα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο για κάθε μέλος του ρόστερ.

Σχεδόν πλήρης

Να ξεφύγει από τις ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα για να εξασφαλίσει τη σωτηρία του. Το σημερινό ματς με την ΑΕΚ μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά με «όπλο» το γήπεδό τους οι Ηπειρώτες ευελπιστούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Το θετικό για τον Γιάννη Πετράκη είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Γι’ αυτό και δύσκολα θα δούμε αλλαγή στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με το ματς του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Αποστολή δεν ανακοινώθηκε, όπως συνηθίζουν τους τελευταίους μήνες στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ωστόσο, εκτός έμειναν μόνο οι Λεό και Βιδάλ. Ο πρώτος δεν κρίθηκε απόλυτα έτοιμος, αν και προπονείται πλέον μαζί με τους συμπαίκτες του, ενώ ο δεύτερος από βδομάδα θα είναι σε θέση να βγάλει όλο το κανονικό πρόγραμμα.

 «Πονοκέφαλος» στον άξονα

Παρότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή της, η ΑΕΚ θα πρέπει να επιβάλλει τον ρυθμό της κόντρα στους παίκτες του Γιάννη Πετράκη. Ενα από τα εμπόδια ως προς αυτό, είναι η απουσία λύσεων στον άξονα, με τον Κώστα Γαλανόπουλο, αλλά τους Ερικ Μοράν και Γιάννη Γιαννιώτα να μένουν στην Αθήνα.

Επομένως, ο Ούρος Τσόσιτς προβάρει φανέλα βασικού για το αποψινό παιχνίδι. Με το δίδυμο Οικονόμου – Τσιγκρίνσκι να δείχνει απαράλλαχτο, η θέση στην οποία θα αγωνιστεί κατ’ανάγκη ο Σέρβος φαίνεται να βρίσκεται δίπλα στον Αλεφ, στον άξονα, με τον Μάνταλο να τοποθετείται κατά πάσα πιθανότητα στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Επίσης, ο Λούκας Μπογέ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πείσει τον Ουζουνίδη στις τελευταίες προπονήσεις και τη θέση του Αργεντίνου στο αρχικό σχήμα δεν είναι απίθανο να δοθεί σε κάποιον εκ των Κλωναρίδη- Γκάλο που παίζουν στα ίσα για τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Οσο για την επίθεση, Λιβάια- Πόνσε εξαιρετικά δύσκολα δεν θα ξεκινήσουν ως βασικοί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ (ΘΡΑΚΗΣ)- ΒΟΗΘΟΙ: ΧΑΤΖΗΝΑΚΟΣ (ΔΡΑΜΑΣ), ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ (ΘΡΑΚΗΣ)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
1. ΠΑΟΚ 15 41 27-6
2. Ολυμπιακός 15 33 23-8
3. Ατρόμητος 15 29 24-14
4. ΑΕΚ 14 24 22-7
5. Παναθηναϊκός 15 23 25-14
6. Παναιτωλικός 15 22 21-21
7. Ξάνθη 15 20 13-13
8. Πανιώνιος 15 19 17-20
9. Άρης 14 19 18-18
10.  Αστέρας Τρίπολης 15 18 14-16
11.  ΑΕΛ 15 18 15-17
12. ΠΑΣ Γιάννινα 14 14 11-20
13. ΟΦΗ 15 12 14-23
14. Λαμία 14 11 9-20
15. Λεβαδειακός 15 8 10-26
16. Απόλλων Σμ. 15 5 6-26

*ΠΑΟΚ: -2

ΑΕΚ: -3

Παναθηναϊκός: -6

ΑΕΚ: Τα “ποδαρικά” και το… 0-0

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Νίκη- αντίδοτο στην κρίση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.