ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το νέο σύστημα και ο «τελειωμένος» Γκάλο

Το συστατικό επιτυχίας του 3-5-2 και η αθόρυβη συνεισφορά του Βραζιλιάνου που «¨φωνάζει»
ΑΕΚ: Το νέο σύστημα και ο «τελειωμένος» Γκάλο

Κόντρα στον ΠΑΣ, ο Ουζουνίδης τόλμησε για πρώτη φορά εντός συνόρων φέτος το 3-5-2 αιφνιδιάζοντας τους πάντες και πολύ περισσότερο τον αντίπαλο (0-4). Ποιό όμως ήταν εκείνο το στοιχείο που έκανε τη διαφορά;

Η συνύπαρξη των τριών χαφ στο κέντρο με τον Άλεφ «κόφτη» και τους Μάνταλο – Μπακασέτα μπροστά του, που έπαιζαν με ανάποδα πόδια, ήταν ένα σχηματισμός που βοήθησε την ανάπτυξη από τον άξονα, ελαχιστοποίησε τις αποστάσεις και έκανε εύκολη την αντιμετώπιση της ομάδας των Ιωαννίνων.

Ωστόσο, η λεπτομέρεια που έκρινε επιτυχημένο αυτό το σύστημα, ήταν οι δύο θαυμαστοί… τύποι που «αλώνιζαν» στις δύο πλευρές. Τόσο ο Νίκλας Χουλτ εξ αριστερών, όσο και ο Ροντρίγκο Γκάλο εκ δεξιών, ανεβοκατέβαιναν συνεισφέροντας τα μέγιστα στο παιχνίδι της Ένωσης.

Κι αν για τον Σουηδό, τα λόγια για την αξία, τη συνέπεια και την προσφορά του βρίσκονται σε πλεόνασμα, κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε αυτόν, για τον Βραζιλιάνο πρέπει να εστιάσει κανείς εν προκειμένω λίγο παραπάνω.

Βαδίζοντας πλέον γοργά προς τα 33 του και με το συμβόλαιό του να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Λατινοαμερικάνος ακραίος οπισθοφύλακας αποδεικνύεται πιστός στρατιώτης και επ ουδενί «τελειωμένος».

ΣΑΝ… ΕΞΤΡΕΜ

Οι δύο ασίστ που μοίρασε το απόγευμα της Δευτέρας (14/1), καθώς και η ανεπηρέαστη αμυντική συμπεριφορά είναι σημάδια ότι ο Βραζιλιάνος, εντελώς λαϊκά ειπωμένο, γουστάρει που ανήκει στους «κιτρινόμαυρους».

Το πάθος που βγάζει ο Γκάλο, αλλά και η φυσική κατάστασή του συνοδευόμενη από την εξαιρετική του τεχνική τον καθιστούν χρήσιμο εργαλείο για την ΑΕΚ.

Στον τομέα της στατιστικής, τα νούμερά του δε, είναι καλύτερα από τον καθαρόαιμο εξτρέμ της Ένωσης, Λούκας Μπογέ (16 συμμετοχές, 1 γκολ, 2 ασίστ), με 21 αγώνες, 3 γκολ και 3 ασίστ.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο 33χρονος συνεχίσει τέτοιες εμφανίσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αυτές δεν θα περάσουν απαρατήρητες από τα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου που θα εξετάσει το ενδεχόμενο… επιβράβευσης.

Πόνσε: Που να «δάγκωνε» και στα ντέρμπι…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Το νέο σύστημα και ο «τελειωμένος» Γκάλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.