ΑΕΚ

Ο οικονομικός χάρτης του Τσάμπιονς Λιγκ για την ΑΕΚ

Τα ποσά που μπορεί να κερδίσει η «Ενωση» από την συμμετοχή της στα κύπελλα Ευρώπης
Ο οικονομικός χάρτης του Τσάμπιονς Λιγκ για την ΑΕΚ

Το Τσάμπιονς Λιγκ αργεί ακόμα και η ατμόσφαιρα μυρίζει… Μουντιάλ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια δεδομένα που ενδιαφέρουν πολύ την ΑΕΚ αναφορικά με την ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Το ιστορικό πρωτάθλημα που κατέκτησε φέτος μετά από 24 χρόνια, δίνει στην «Ενωση» μια μοναδική ευκαιρία να βουτήξει στο «χρυσωρυχείο» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ούσα στον δρόμο των πρωταθλητών, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ συνιστούν φόβητρα. Αν οι «κιτρινόμαυροι» σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούν εφικτό στόχο.Σε περίπτωση λοιπόν που καταφέρει να προκριθεί στη φάση των γκρουπ, τότε οι απολαβές της θα είναι εξαιρετικά υψηλές.

Μόνο και μόνο λόγω της εισόδου, η ανταμοιβή είναι 15.250.000 ευρώ, με τη νίκη να κοστολογείται στα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ η ισοπαλία τις 900 χιλιάδες. Επίσης, αν προκριθεί στους “16”, τότε έχει λαμβάνειν άλλα 9 εκατ. ευρώ. Κι όμως, τα έσοδα δεν τελειώνουν εκεί. Πλέον υπάρχει ένα νέο στοιχείο από την επόμενη σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που αλλάζει τις ισορροπίες, το πριμ με βάση την ιστορική επιτυχία των 32 ομάδων που θα συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα δεκαετίας στις διοργανώσεις της UEFA και τα ευρωπαϊκά τρόπαια που κατακτήθηκαν από το 1955, θα πραγματοποιηθεί η μοιρασιά των 585.050.000 ευρώ. Για παράδειγμα, η Ρεάλ, ως η πολυτροπαιούχος, θα πάρει 32 μετοχές, η κάθε μία εκ των οποίων αξίζει 1.108.000 ευρώ και κατά συνέπεια θα εισπράξει 35.460.000 ευρώ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στην 5η θέση θα πάρει 28 μετοχές και ως εκ τούτου 31.000.000 ευρώ, ενώ η 32η ομάδα θα πάρει μία μετοχή. Η ΑΕΚ, στην περίπτωση πάντα που θα βρεθεί ανάμεσα στους συλλόγους, μπορεί λόγω του συγκεκριμένου κριτηρίου (βρίσκεται στην 72η θέση) να φτάσει υπό προϋποθέσεις, μέχρι και στην 26η θέση από τις 32 παίρνοντας 7 μετοχές, ως ιδεατό σενάριο.

Ακόμα κι αν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζει 480 χιλιάδες και ε΄χει τη δυνατότητα να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα λάβει κοντά στα 3 εκατ ευρώ. Από εκεί και πέρα κάθε ήττα επιβραβεύεται με 570 χιλιάδες η νίκη και 190 χιλιάδες η ισοπαλία.

Φορ και εξτρέμ πρώτης γραμμής ψάχνει η ΑΕΚ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο οικονομικός χάρτης του Τσάμπιονς Λιγκ για την ΑΕΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.