ΑΕΚ

Λόπες: «Ίδια και καλύτερη χρονιά από πέρυσι» (vid)

Ο Πορτογάλος μπακ σε μια απολαυστική, εφ’όλης της ύλης συνέντευξη, αναφέρθηκε στον πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, το μεγαλείο του κόσμου της και το Τσάμπιονς Λιγκ
Λόπες: «Ίδια και καλύτερη χρονιά από πέρυσι» (vid)

Ο «χορός» των συνεντεύξεων στο Κίελτσε άρχισε με πορτογαλικό ρυθμό. Ο Ελντερ Λόπες ήταν απολαυστικός μιλώντας εφ’ όλης της ύλης. Ο 29χρονος μπακ αναφέρθηκε στη χρονιά που ήρθε, σε αυτή που έρχεται, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τους στόχους του, το συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται το 2019, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος δεξιός οπισθοφύλακας:

Για το πως είναι να μπαίνει στη δεύτερη σεζόν στην ΑΕΚ, με το βάρος της πρωταθλήτριας.

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος στην ομάδα εδώ και έναν χρόνο, είμαι χαρούμενος και με τους συμπαίκτες μου, οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές, ελπίζω να έχουμε μια χρονιά παρόμοια με την περσινή.

Αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ από την περσινή σεζόν και ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή.

Σε προσωπικό επίπεδο η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν τραυματίστηκα κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου και υποχρεωτικά έπρεπε να χάσω μερικά παιχνίδια, ένα από αυτά ήταν και απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου. Από τις αξέχαστες στιγμές, μπορώ να πω ήταν η κατάκτηση του τίτλου, όταν παίξαμε μέσα στο ΟΑΚΑ με 75.000 κόσμο, ήταν κάτι το απίστευτο και έδειξε το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

Από το βασικό ανταγωνιστή που τελικά ήταν ο ΠΑΟΚ ακούσανε πολλά. Πόσο αυτό τους έχει επηρεάσει κι αν θεωρεί ότι έχουν κάτι να απαντήσουν, στο ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν το πήραν δίκαια.

Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν πολλά σχόλια κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς και από τον ΠΑΟΚ και από τον Ολυμπιακό, κυρίως όμως από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Εμάς αυτό που μας απασχολεί είναι να δείχνουμε κάθε φορά ότι είμαστε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο, αυτό κάναμε την περασμένη χρονιά, κάθε παιχνίδι το βλέπαμε ξεχωριστά, θέλαμε να κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Δεν τα καταφέραμε, αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και πήραμε το πρωτάθλημα.

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στην φιλοσοφία του Μανόλο και του Μαρίνου.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, από αυτό που έχω δει, είναι πως μια διαφορά ανάμεσα στους δύο προπονητές είναι πως στον Μανόλο Χιμένεθ άρεσε περισσότερο στο να έχει η ομάδα στο μυαλό της να μην δεχτεί γκολ, να κάνει μια ασφυκτική άμυνα έτσι ώστε να μπορεί να βγαίνει σε αντεπιθέσεις. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αυτό που μας ζητάει είναι να έχουμε περισσότερο κατοχή της μπάλας, σε εμάς τους ποδοσφαιριστές μας αρέσει επίσης να παίζουμε πάντα με την μπάλα στα πόδια, οπότε αυτή θα μπορούσα να πω ότι είναι μια διαφορά, αν και είναι ακόμα νωρίς. Αυτή όμως είναι η διαφορά ανάμεσα στους δύο, κατοχή και ασφυκτική πίεση με αντεπιθέσεις.

 

Ποιος είναι ο προσωπικός του στόχος εν όψει της νέας σεζόν και πως είναι η συνύπαρξη του με τον Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας

Σε προσωπικό επίπεδο οι στόχοι μου είναι να κάνω μια παρόμοια και ακόμα καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι. Όσον αφορά την συνύπαρξη με τον Νίκλας, έχουμε μια υγιή σχέση, γνωρίζω ότι είμαστε δύο καλοί παίκτες που μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα, εγώ προσωπικά μπορώ να βοηθήσω την ομάδα τόσο στην θέση του μπακ όσο και στην θέση του εξτρέμ αλλά φυσικά την τελική απόφαση την παίρνει ο προπονητής, εγώ βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα για το καλύτερο.

Βρίσκεται ουσιαστικά στον τελικό χρόνο του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, είναι ένα θέμα που τον απασχολεί ή είναι κάτι που το έχει αφήσει και θα το δει στο μέλλον

Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να αφομοιώσω τις προπονητικές μεθόδους του προπονητή και να είμαι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι μπαίνω στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου, δεν μπορώ να πω ότι ανησυχώ γιατί νιώθω πάρα πολύ καλά στην ομάδα, νιώθω ότι η διοίκηση με έχει αγκαλιάσει, αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, είναι ένα θέμα που αφορά τη διοίκηση αλλά και μένα, αλλά προς το παρόν δεν με απασχολεί.

Για το περσινό ταξίδι στην Ευρώπη και το Γιουρόπα Λιγκ και για τη φετινή ευκαιρία να μπει η ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Είναι αλήθεια ότι ο πιο κοντινός στόχος και ο πιο άμεσος λόγω των παιχνιδιών, είναι να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να μπούμε στη φάση των ομίλων του Champions League. Δεν είναι κάτι εύκολο γιατί υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα καταφέρουμε. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνουμε κάτι παρόμοιο με πέρυσι με μια πολύ καλή χρονιά στο Europa.

Αν νιώθει πίεση αυτός και οι συμπαίκτες του ή αν είναι πιο απελευθερωμένοι, με δεδομένο πως προέρχονται από μια χρονιά που βρήκε την ομάδα πρωταθλήτρια, φιναλίστ του Κυπέλλου και με μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη.

Πέρυσι κάναμε μια πάρα πολύ καλή αρχή, μας βοήθησαν και τα αποτελέσματα ώστε να πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε και το Κύπελλο που ήταν ακόμα ένας στόχος μας η κατάκτηση του νταμπλ, αυτή την στιγμή είμαι χαρούμενος και με τους συμπαίκτες μου και με το υπάρχον ρόστερ που υπάρχει και νομίζω ότι με την άφιξη και κάποιων νέων ποδοσφαιριστών θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λόπες: «Ίδια και καλύτερη χρονιά από πέρυσι» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.