ΑΕΚ

Μπακασέτας: “Εχει βελτιώσει πολλά ο Ουζουνίδης”

Ο Τάσος Μπακασέτας αναφέρθηκε στην ανοδική του πορεία με την ΑΕΚ, το νέο προπονητή της ομάδας, αλλά και το μυστικό για μια νέα επιτυχημένη χρονιά
Μπακασέτας: “Εχει βελτιώσει πολλά ο Ουζουνίδης”

Από τους ακρωγωνιαίους λίθους του περσινού πρωταθλήματος για την ΑΕΚ, κάνοντας την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του. 

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε για τους στόχους της νέας χρονιάς, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, για το τι θα πρέπει να βελτιώσει η ομάδα, για τη θέση το εξτρέμ, αλλά και για το αν…χωράει εκείνος μαζί με τον Μάνταλο στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 25χρονου μεσοεπιθετικού:

Μετά από 24 χρόνια η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα και πλέον μπαίνετε σε μια διαφορετική χρονιά, με επιπλέον βάρος για να παραμείνετε στην κορυφή;

Είναι λίγο μεγαλύτερο το βάρος, γιατί πρέπει και αυτή τη χρονιά να δείξουμε το πρόσωπο της προηγούμενης. Να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι, να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να είμαστε κοντά στην κορυφή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να διεκδικούμε όλους τους στόχους μας όπως έγινε πέρυσι μέχρι το τέλος.

Αισθάνεσαι ότι έκανες την καλύτερη σεζόν της καριέρας σου και ότι είσαι στα καλύτερα σου γενικότερα;

Ναι το αισθάνομαι, πέρυσι μετά τα Χριστούγεννα έδειξα ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, δούλευα πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα. Είχα κάποιους τραυματισμούς στη προετοιμασία και δεν δούλεψα μαζί με την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι μετά οι εμφανίσεις μου και η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου.

Έχεις συνεργαστεί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον Πανιώνιο και η χρονιά που έκανες σου έδωσε το εισιτήριο για την ΑΕΚ, πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει η αλλαγή του προπονητή και τι γνώμη έχεις για τον Ουζουνίδη;

Κάναμε μια πολύ καλή χρονιά στον Πανιώνιο όλη η ομάδα, μαζί με τον κύριο Ουζουνίδη, τον κύριο Κόλα και τον γυμναστή Νίκο Γιάγκου. Εμένα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ για τη συνέχεια της καριέρας μου, μου έδωσε κάποια «tips» που με βοήθησαν πάρα πολύ αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Είναι πολύ καλός προπονητής που θέλει πειθαρχία μέσα στην ομάδα και να τον ακούνε οι παίκτες του για συμφέρον του συνόλου.

Σου αυξάνει και την αυτοπεποίθηση για την επόμενη χρονιά, που είναι ο Ουζουνίδης προπονητής της ομάδας και μαζί του έπαιξες πολύ καλή μπάλα;

Παίζει το ρόλο του, αλλά έτσι όπως έγινε η περυσινή χρονιά για μένα δεν σημαίνει ότι με την αλλαγή προπονητή άλλαξε κάτι. Έδωσα απαντήσεις μόνος μου στον εαυτό μου, προσπάθησα πάρα πολύ. Σίγουρα είναι ένα «συν» για μένα που ήρθε ένας προπονητής που με γνωρίζει και δεν χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να δείξω πράγματα, αλλά το πιο σημαντικό ρόλο είναι ότι εγώ έδωσα απαντήσεις στον εαυτό μου.

Υπάρχουν σταθερά δυο διαχρονικές συζητήσεις για σένα το αν είσαι ακραίος και αν μπορείς να χωρέσεις στην ίδια ενδεκάδα με τον Μάνταλο. Η δική σου απάντηση σε αυτά;

Πέρυσι όλη τη χρονιά σαν ακραίος την έπαιξα με λίγο διαφορετικό ρόλο, αλλά σαν ακραίος. Ήθελα και ‘γω κάποιο χρόνο γιατί δεν είχα ξανά αγωνιστεί σε αυτή την θέση, αλλά μόλις κατάλαβα τα «θέλω» του προπονητή και γω τι πρέπει να κάνω στον αγωνιστικό χώρο, έδειξα διαφορετικό πρόσωπο. Απ’ την άλλη δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα η οποία δεν θέλει δυο πολύ καλούς παίκτες στην ίδια ενδεκάδα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τεθεί ως ερώτημα, αφού οποιαδήποτε ομάδα τους καλύτερους παίκτες, τους έχει μαζί.

Ποιος είναι ο πρώτος στόχος που έρχεται στο μυαλό σας, ενόψει της νέας χρονιάς, το Τσάμπιονς Λιγκ ή το πρωτάθλημα; Με δεδομένο ότι η ομάδα μπαίνει με πολύ καλύτερες συνθήκες, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για μένα ένας είναι ο στόχος της ομάδας αποκλειστικά, δεν είναι ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το κύπελλο, ούτε το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως κάναμε την περασμένη χρονιά. Αυτή ήταν η συνταγή επιτυχίας της ομάδας, γιατί θα είναι πάρα πολλά παιχνίδια και φέτος, είτε παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ που το πιστεύουμε όλοι, είτε παίξουμε στο Europa League. Οπότε για μένα ο στόχος της ομάδας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα πάνε όλα καλά και είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι.

Μπορείς να μας πεις τις διαφορές που εντοπίζεις στην φιλοσοφία ανάμεσα στον Μανόλο Χιμένεθ και τον Μαρίνο Ουζουνίδη;

Είναι δυο προπονητές που δίνουν έμφαση στην άμυνα, όπως έγινε και την περασμένη χρονιά, απλά αυτό που μου έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο κύριος Ουζουνίδης απ’ την χρονιά που συνεργαστήκαμε, έχει αλλάξει πάρα πολλά μέσα στο παιχνίδι και στο σκεπτικό του. Οπότε δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση, γιατί έχει βελτιωθεί σε πάρα πολλά πράγματα, όπως στην επιθετική ανάπτυξη αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι παραπάνω.

Τι είναι αυτό που σίγουρα πρέπει να κρατήσει η ομάδα από πέρυσι στο αγωνιστικό κομμάτι και τι πρέπει να διορθώσει;

Είναι αυτό που είπα και προηγουμένως, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είτε παίζεις Κύπελλο σε ένα κακό γήπεδο, είτε παίζαμε Ευρώπη, είτε παίζαμε ένα ντέρμπι η ομάδα ήταν η ίδια στο μεγαλύτερο διάστημα, αν εξαιρέσουμε τους τελευταίους δυο μήνες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε οπωσδήποτε και φυσικά τα υγιή αποδυτήρια που ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Στο κομμάτι της βελτίωσης θα πρέπει να βελτιωθούμε όταν θα βρίσκουμε ομάδες με κλειστές άμυνες. Ο προπονητής το γνωρίζει και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτή την αδυναμία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπακασέτας: “Εχει βελτιώσει πολλά ο Ουζουνίδης”», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.