ΑΕΛ

ΑΕΛ: Εξοντωτικές οι ποινές αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Η ΑΕΛ κινδυνεύει με εξοντωτικές ποινές αν ισχύουν τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, Αλέξη Κούγια και αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα!
ΑΕΛ: Εξοντωτικές οι ποινές αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας μπορεί να εξήγγειλε ότι η ομάδα του δεν θα κατέβει στον αγώνα με την ΑΕΚ, ωστόσο αυτή η απόφαση μπορεί να επιφέρει πολύ βαριές ποινές για την ομάδα.

Η άποψη περί αποχώρησης της ΑΕΛ από το πρωτάθλημα δεν είναι μία που μπορεί να πάρει εύκολα κάποιος, ειδικά αν αναλογιστεί τι πρόκειται να ακολουθήσει σε δικαστικό επίπεδο, αφού η τιμωρία μπορεί να είναι… εξοντωτική!

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, αν μία ομάδα καταθέσει τα δελτία και αποχωρήσει από ένα πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, τότε προβλέπεται υποβιβασμός δύο κατηγοριών. Αν δεν κατέβει σε ένα παιχνίδι, τιμωρείται με -3, μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα και πρόστιμο 8.000 – 40.000 ευρώ.

Αναλυτικά, ο ΚΑΠ αναφέρει για την αποχώρηση από το πρωτάθλημα:

«1. α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

  1. i. με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν, ομοίως όπως στο προηγούμενο άρθρο
  2. ii. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει

iii. με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

  1. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Κούγιας: «Καταθέτω όλα τα δελτία της ΑΕΛ»

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-1: Ανατροπή τίτλου!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΛ: Εξοντωτικές οι ποινές αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.