AUTO TIME

Η νέα Mercedes-AMG A35 απέχει ένα βήμα πριν τη -σπορτίφ- κορυφή

Όταν το 2013 η Mercedes-Benz παρουσίαζε την τρίτη γενιά της A-Class, η σπορτίφ και νεανική στόχευση των Γερμανών ήταν απόλυτα σαφής: το πάτωμα τύπου σάντουιτς, η πολυμορφική εμφάνιση εξαφανίστηκαν, δίνοντας τη θέση τους σε ένα δυναμικό χάτσμπακ με όμορφες αναλογίες και λεπτομέρειες που “κραύγαζε” για μία “καυτή” έκδοση! Η Mercedes-AMG δεν άργησε να ανταποκριθεί, με...
Η νέα Mercedes-AMG A35 απέχει ένα βήμα πριν τη -σπορτίφ- κορυφή

Όταν το 2013 η Mercedes-Benz παρουσίαζε την τρίτη γενιά της A-Class, η σπορτίφ και νεανική στόχευση των Γερμανών ήταν απόλυτα σαφής: το πάτωμα τύπου σάντουιτς, η πολυμορφική εμφάνιση εξαφανίστηκαν, δίνοντας τη θέση τους σε ένα δυναμικό χάτσμπακ με όμορφες αναλογίες και λεπτομέρειες που “κραύγαζε” για μία “καυτή” έκδοση!

Η Mercedes-AMG δεν άργησε να ανταποκριθεί, με την A45 να έρχεται πολύ σύντομα μετά το ντεμπούτο της A-Class και σίγουρα δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Με 380 άλογα βρισκόταν στην κορυφή της κατηγορίας, προδιαθέτοντας θετικά για τον διάδοχό της στη σημερινή, τέταρτη γενιά του μικρομεσαίου με το θρυλικό τριάκτινο αστέρι.

Η Α45 λοιπόν έχει επιβεβαιωθεί πως έρχεται, όμως η Mercedes-AMG δεν μας αφήνει παραπονεμένους ενώ περιμένουμε, καθώς παρουσιάζει μία περισσότερο entry-level έκδοση του “καυτού” χάτσμπακ, που ακούει στο όνομα Α35!

Αν πιστεύετε πως η φράση “entry-level” συνεπάγεται δραματικές θυσίες στα μηχανικά κομμάτια κάνετε φυσικά λάθος, καθώς ο δίλιτρος τούρμπο κινητήρας αποδίδει 306 άλογα με twin-scroll υπερτροφοδότηση (δηλαδή ο υπερτροφοδότης κινείται από καυσαέρια από ζεύγη κυλίνδρων, εξαλείφοντας το κλασικό lag), ενώ συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift και τετρακίνηση 4MATIC (που διαθέτει δύο mode λειτουργίας) για άμεση απόκριση σε κάθε ανάγκη του οδηγού.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε και την ύπαρξη λειτουργίας Race Start στο κιβώτιο, που προσομοιάζει στο launch control για άψογες εκκινήσεις, ενώ τόσο η ρύθμιση των αναρτήσεων όσο και το σύστημα πέδησης διαθέτουν προδιαγραφές που αντιστοιχούν στην έκδοση Α45.

Εμφανισιακά η Α35 διαθέτει επαρκή στοιχεία που την “αγριεύουν”, όπως για παράδειγμα τις ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα εμπρός και το ανασχεδιασμένο diffuser και την αεροτομή πίσω, που συμπληρώνονται ιδανικά από ιδιαίτερα όμορφες αεροδυναμικά δοκιμασμένες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Αντίστοιχα και η καμπίνα κρύβει καλαίσθητες σπορ πινελιές, καθώς τα χρώματα του ατμοσφαιρικού φωτισμού ταιριάζουν με το χρώμα του αμαξώματος, το σπορτίφ flat-bottomed τιμόνι διαθέτει κουμπιά αφής και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων μεταμορφώνεται σε ένα φεστιβάλ σπορ λεπτομερειών και ενδείξεων, όντας πλήρως προσαρμοζόμενος στις ανάγκες του οδηγού!

Η ολοκαίνουρια Mercedes-AMG A35 4MATIC πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στο ερχόμενο Σαλόνι του Παρισιού, με τις παραγγελίες να ξεκινούν άμεσα εντός του Οκτωβρίου και τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Ιανουάριο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η νέα Mercedes-AMG A35 απέχει ένα βήμα πριν τη -σπορτίφ- κορυφή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ντάσκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.