AUTO TIME

Νέες εκδόσεις GTS για τη γκάμα της Porsche Panamera, με V8 και 460 ίππους

Η Porsche ανακοίνωσε δύο ολοκαίνουριες εκδόσεις για τη γκάμα της Panamera, τις GTS και GTS Sport Turismo, αμφότερες στοχεύοντας στην κορυφή των σπορ πολυτελών σεντάν (ή shooting brake στην περίπτωση του Sport Turismo)! Στην “καρδιά” και των δύο εκδόσεων βρίσκεται ο τετράλιτρος V8 biturbo απόδοσης 460 ίππων με τη ροπή να φτάνει στο μέγιστο των...
Νέες εκδόσεις GTS για τη γκάμα της Porsche Panamera, με V8 και 460 ίππους

Η Porsche ανακοίνωσε δύο ολοκαίνουριες εκδόσεις για τη γκάμα της Panamera, τις GTS και GTS Sport Turismo, αμφότερες στοχεύοντας στην κορυφή των σπορ πολυτελών σεντάν (ή shooting brake στην περίπτωση του Sport Turismo)!

Στην “καρδιά” και των δύο εκδόσεων βρίσκεται ο τετράλιτρος V8 biturbo απόδοσης 460 ίππων με τη ροπή να φτάνει στο μέγιστο των 620 Nm, που εγγυάται καταιγιστικές επιδόσεις, καθώς τα 100 km/h από στάση επιτυγχάνονται σε μόλις 4.1 δευτερόλεπτα.

Η αναβάθμιση του κινητήρα φέρνει επιπλέον 20 ίππους και, πιο χρήσιμα, επιπλέον 100 Nm ροπής, ενώ οι επιδόσεις οφείλονται και στο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με το περίπλοκο όνομα Porsche Doppelkupplungsgetriebe που η Porsche -σοφά- συντομεύει σε PDK.

Στην εξίσωση του συστήματος μετάδοσης προστίθεται και το σύστημα τετρακίνησης Porsche Traction Management (PTM), καθώς μιλάμε για ένα grand tourer μοντέλο με σπορ στοιχεία. Ταυτόχρονα, η Porsche υπόσχεται νέες ρυθμίσεις για την ενεργή ανάρτηση (PASM, αν θέλετε ένα ακόμα αρκτικόλεξο), καθώς και το σασί έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά για πιο σπορ συμπεριφορά).

Εμφανισιακά, η Panamera εφοδιάζεται με το πακέτο Sport Design, με μαύρες λεπτομέρειες σε μάσκα και πίσω μέρος, μαύρες 20άρες ζάντες, ενώ η προέλαση του μαύρου πραγματοποιείται και στο εσωτερικό, όπου οι επενδύσεις Alcantara και ανοδιωμένου αλουμινίου τραβούν την προσοχή.

Μία ολοκαίνουρια προσθήκη στην καμπίνα είναι το head-up display που προβάλλει πληροφορίες οι οποίες διαμορφώνονται από τον ίδιο τον οδηγό και είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να μπορεί και ο οδηγός να μην παίρνει τα μάτια του από την πίστα όπου θα ξεδιπλώνει το σπορ σασί της Panamera GTS!

Και μια που μιλήσαμε για οδηγό-ιδιοκτήτη, οι τιμές της νέας Porsche Panamera GTS ξεκινούν από 138.493 ευρώ και της GTS Sport Turismo από 141.349 – στη Γερμανία. Οπότε αν μιλάμε για Ελλάδα, θα σας λέγαμε να προσθέσετε περίπου 40-50 χιλιάδες ευρώ στην παραπάνω τιμή…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέες εκδόσεις GTS για τη γκάμα της Porsche Panamera, με V8 και 460 ίππους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ντάσκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.