ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτός είναι ο Ναβάρο: Οκτώ άγνωστες ιστορίες

Οι άγνωστες πτυχές ενός σπουδαίου παίκτη
Αυτός είναι ο Ναβάρο: Οκτώ άγνωστες ιστορίες

Ο Χούαν Κάρλος Ναβάρο έγραψε τη δική του ιστορία, άφησε τη σφραγίδα του στην Μπαρτσελόνα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Νομίζουμε πως τον ξέρουμε καλά, αλλά δεν ισχύει. 

Η El Mundo Deportivo φέρνει στο φως οκτώ ανέκδοτες ιστορίες, οι οποίες αποτυπώνουν και αναδεικνύουν το ταλέντο και την προσωπικότητά του. Και είναι οι εξής:

  1. ΘΥΣΙΑ

Το 2004, κατά τη διάρκεια του προημιτελικού αγώνα του Copa del Rey στη Σεβίλλη, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, σπάει ένα δάχτυλο στο αριστερό χέρι. Εκείνη τη νύχτα εγκαταλείπει το νοσοκομείο με δεμένο χέρι και οι γιατροί του λένε πως θα χρειαστεί τρεις εβδομάδες ανάρρωσης. Ωστόσο, παρά τον υψηλό κίνδυνο ενός νέου χτυπήματος σ’ αυτό το χέρι, ο Ναβάρο παίζει την επόμενη μέρα σε ημιτελικό, σημειώνει 27 πόντους, αλλά η Μπαρτσελόνα χάνει.

2. ΨΥΧΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το 2001, στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας, η Ισπανία χάνει στον ημιτελικά από τη Γιουγκοσλαβία με 78-65. Ο Ναβάρο έχει σημειώσει μόλις πέντε πόντους. Στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα, είναι στεναχωρημένος και οι συμπαίκτες του προσπαθούν να τον ανακουφίσουν. Εκείνος τους λέει: «Αφήστε με, μην ανησυχείτε, αύριο θα είμαι έτοιμος». Εναντίον της Γερμανίας σημειώνει 27 πόντους και η Ισπανία παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

3. ΧΡΗΜΑΤΑ

Το καλοκαίρι του 2007, ο Ναβάρο βρίσκεται με την Εθνική ομάδα και δέχεται την προσφορά των μόλις 500 χιλιάδων δολαρίων από το Μέμφις. Τα χρήματα είναι ψιχία σε σχέση με την αξία του. Στην Ευρώπη θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα. Δεν τον νοιάζει. Το λέει μάλιστα με πείσμα. Δέχεται την πρόταση και πηγαίνει στο ΝΒΑ.

4. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Όταν ο Nαβάρο φεύγει για το NBA επιλέγει να πάρει τον αριθμό 2 στους Γκρίζλις για τις δύο κόρες του. «Η γυναίκα μου και οι κόρες μου (Λουκία και Έλσα) είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου», είχε διαβεβαιώσει αρκετές φορές. Οι φίλοι του είναι διαλεχτοί και τους έχει μια ζωή. Με τη σύζυγό του, τη Βανέσα, έχει σχέση εδώ και 21 χρόνια και είναι παντρεμένοι εδώ και 10 χρόνια. Συναντήθηκαν στο στο Sant Feliu del Llobregat παίζοντας μπάσκετ.

5. AΛΤΡΟΥΪΣΜΟΣ

Η Μπάρτσα το 2001 κάνει το νταμπλ. Αλλά ο Ναβάρο μαζί με τον Γκριμάου που είναι οι αρχηγοί αποφασίζουν να σηκώσουν τα τρόπαια ο Μάικλ και ο Μπαζίλε που ήταν τραυματίες. Το ίδιο καλοκαίρι, η Εθνική Ισπανίας κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο Ναβάρο αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης, αλλά προσφέρει το τρόπαιο στον Φελίπε Ρέγιες που είχε χάσει τον πατέρα του πριν από λίγο καιρό.

6. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Το 2003, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα ήταν ο ηγέτης της Μπάρτσα. Ο Ναβάρο αποδέχθηκε την πρωτιά του. Σε μια συζήτηση όμως που είχαν οι δύο τους στην προπόνηση, ο Μποντιρόγκα του έδωσε να καταλάβει πως αυτός θα είναι πάντα ο φυσικός αρχηγός της ομάδας.

7. ΚΛΑΜΑ

Ο Ναβάρο δεν έδειχνε δημόσια τα συναισθήματά του. Το 2010, όμως, όταν η Μπάρτσα πήρε την Ευρωλίγκα και ο ίδιος αναδεικνύεται MVP δεν μπορεί να συγκρατηθεί καθώς αφιερώνει το τρόπαιο στην οικογένειά του, τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς.

8. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Το 2008, μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ, ο Γκριμάου που ήταν ο παλαιότερος στην ομάδα του επιστρέφει την αρχηγία. Ο Ναβάρο δεν το δέχεται. Ο Ρότζερ του λέει πως είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο Ναβάρο του απαντάει: «Ναι, αλλά εσύ θα είσαι ο καλύτερος κάπτεν που θα έχουμε». Έπειτα από χρόνια θα μοιραστούν την αρχηγία.

Παπανικολάου για Ναβάρο: «Τιμή μου που έπαιξα δίπλα σου» (pic)

Τι έγιναν οι δικοί μας Ναβάρο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτός είναι ο Ναβάρο: Οκτώ άγνωστες ιστορίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Μαρίνος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.