Κύμη – Ολυμπιακός 74-77: Διά πυρός και σιδήρου οι «ερυθρόλευκοι»

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ… επιβίωσε χάρη σε τρίποντο του Αξέλ Τουπάν
Κύμη – Ολυμπιακός 74-77: Διά πυρός και σιδήρου οι «ερυθρόλευκοι»

Το τρίποντο του Αξέλ Τουπάν στα 16” χάρισε στον Ολυμπιακό τη δύσκολη νίκη επί της Κύμης με 77-74 στο κλειστό “Τ. Καμπούρης” της Χαλκίδας.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη, με όπλο τους την καλή άμυνα, δεν επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν διψήφια διαφορά σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός κατέγραψε ένα επιμέρους 15-2 στο β’ δεκάλεπτο για να φτάσει στο +8, όμως η Κύμη απάντησε με δικό της 25-15 στη γ’ περίοδο.

Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι (σ.σ. δεν είχαν τον Βασίλη Σπανούλη στη διάθεσή τους) έβρισκαν λύσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ του Νίκολα Μιλουτίνοφ και τις προσπάθειες του Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο Ντεβόν Ουάσινγκτον συνέχισε να “βομβαρδίζει” το “ερυθρόλευκο” καλάθι και με ένα σερί 7-0 η Κύμη έδειξε ότι δεν αστειεύεται.

Το λέι-απ εμπειρίας του Γιώργου Πρίντεζη στα 55” έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (72-74), ο Ουάσινγκτον απάντησε στα 40” και ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων μετά το τάιμ-άουτ.

Η επίθεση των παικτών του Μπλατ ήταν ιδανική και έβγαλε αμαρκάριστο τον Αξέλ Τουπάν, ο οποίος εκτέλεσε από το πλάι στα 16” και έγραψε το 74-77.

Μάνι Ουμπίγια και Πάρις Μαραγκός πέρασαν για την τελευταία επίθεση της Κύμης, ο Σκοτ Σαγκς το πήρε πάνω του αλλά αστόχησε σε δίποντο, ο Τουπάν πήρε το ριμπάουντ και… φινίτο.

Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αισθητά στα επιθετικά ριμπάουντ (βλ. Μιλουτίνοφ) και πέρασε από μία δύσκολη έδρα, λυγίζοντας μία ομάδα με καλό προπονητή (Γιάννης Καστρίτης), σπουδαία άμυνα και τον ασταμάτητο Ουάσινγκτον.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-39, 57-54, 74-77.

ΚΥΜΗ (Γιάννης Καστρίτης): Μπολντς 9, Χόρτον 14, Σαγκς 8, Κάμφορ 2, Ουάσινγκτον 24, Πουλιανίτης 5, Στυλιανού 2, Μαραγκός 7, Τουντζιαράκης 3, Ουμπίγια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πρίντεζης 7, Μιλουτίνοφ 14, Στρέλνιεκς 10, Γουίλιαμς-Γκος 15, Τουπάν 12, Βεζένκοφ 7, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 3, Τίμα, ΛεΝτέι 4.

Basket League: Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κύμη – Ολυμπιακός 74-77: Διά πυρός και σιδήρου οι «ερυθρόλευκοι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.