EUROLEAGUE

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 88-80: Ψυχρή επικράτηση (vids)

Χρειάζεται ακόμη δουλειά. Το… φωνάζει (και) η εμφάνιση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε των Ισραηλινών (88-80), όμως το φινάλε της αναμέτρησης, σε ένα αδειανό Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», δεν μπορεί να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι δεδομένο πως για μικρά διαστήματα ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής είδε το όραμά του να απλώνεται...
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 88-80: Ψυχρή επικράτηση (vids)

Χρειάζεται ακόμη δουλειά. Το… φωνάζει (και) η εμφάνιση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε των Ισραηλινών (88-80), όμως το φινάλε της αναμέτρησης, σε ένα αδειανό Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», δεν μπορεί να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Είναι δεδομένο πως για μικρά διαστήματα ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής είδε το όραμά του να απλώνεται στο παρκέ, απέναντι σε ένα από τα μπασκετικά… τέκνα του, τη Μακάμπι. Αλλά είναι σίγουρο πως διαπίστωσε πως υπάρχει ακόμη δρόμος. Συνάμα λίγος χρόνος.

Βλέπετε, το αρχικό σοκ της αντίστασης από τη Μακάμπι (21-18 το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς τους τραυματίες Πάργκο και Γουίλμπεκιν), ξεπεράστηκε εύκολα. Ο Ολυμπιακός τοποθετήθηκε στη θέση του «οδηγού», αλλά εκεί που έπρεπε να καθαρίσει την αναμέτρηση, χαλάρωνε και η ομάδα του Νέβεν Σπάχια (απο)λάμβανε το δικαίωμα να μειώνει στο σκορ.

Προσοχή, στην ουσία ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε. Αλλά απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει ξεκαθαρίσει τις αρχές της, το αποτέλεσμα μοιάζει να έχει διττή σημασία.

Από τη μία, ο Ολυμπιακός πήρε 23 πόντους στον αιφνιδιασμό. Όχι μόνο χάρη στην άμυνά τους, αλλά εξαιτίας των κακών επιστροφών της αντιπάλου του. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι»… χάρισαν 16 πόντους στους Ισραηλινούς από τα 12 λάθη τους. Απέναντι σε μία άμυνα που δεν υπερέβαλλε..

Απαιτήθηκαν τα προσωπικά ξεσπάσματα διάφορων παικτών του Ολυμπιακού. Στην αρχή ήταν ο Αξέλ Τουπάν. Ο Γάλλος άλλαξε όλο τον ρυθμό των Πειραιωτών. Και έδωσε πόντους στην επίθεση με εκείνο το δουλεμένο τρίποντο (4/5), «κληρονομιά» από την περσινή σεζόν στη Ζαλγκίρις.

Μη λησμονήσουμε και τη συμβολή του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Σε κάθε αναμέτρηση ο άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα βάζει και ένα μικρό, αλλά σημαντικό, «λιθαράκι» στην εξέλιξη. Το έκανε και στο ΣΕΦ.

Μετά ήταν ο… σεσημασμένος σε τέτοιες περιπτώσεις, Βασίλης Σπανούλης. Με εξαίρεση τα τέσσερα λάθη του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε λύσεις: 16 πόντους με 3/6 τρίποντα και 5 ασίστ.

MVP: Ο… τίτλος ανήκει στον Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος. Στο πιο παραγωγικό παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού: 14 πόντοι (6/8 διπ., 0/2 τριπ., 2/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα. Ο Αμερικανός ξεκίνησε φουριόζος το ματς και… κέρδισε 30 λεπτά στο παρκέ.

UP: Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο. Από εις βάρος του 24-18, βρέθηκε στο 29-24 και από το 32-32 στο 41-32, σημειώνοντας δύο σερί, το πρώτο 11-0 και το δεύτερο 9-0.

DOWN: Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Επέτρεψε σε μία ομάδα, η οποία δεν φημίζεται για την πειθαρχία και την υπομονή της να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Κακή όμως και η Μακάμπι. Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, με βιαστικές επιλογές και φυσικά κακή αμυντική προσέγγιση.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κανένα πρόβλημα για την τριάδα. Δεν το επέτρεψε και η εξέλιξη του αγώνα, μολονότι στο τέλος η Μακάμπι πίεσε να κάνει την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 45-37, 68-57, 88-80.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντ.Μπλατ):  Γουίλιαμς-Γκος 14 (6/8 δίπ., 0/2 τρίπ., 2/3 β., 3 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψ.), Τουπάν 15 (4/5 τρίπ., 3/3 β.), Σπανούλης 16 (3 τρίπ., 5 ασίστ, 4 λάθη), Τίμα 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Στρέλνιεκς, Βεζένκοβ 7 (8 ριμπ., 2 ασίστ), Πρίντεζης 13 (6/9 δίπ.), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, ΛεΝτέι 12 (3/4 δίπ., 6/8 βολές).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ν.Σπάχια):  Ρέι, Ο’ Μπράιαντ 12 (1), Καλογιάρο 6 (2), Ρολ 12 (2), Κέιν 22 (6/8 δίπ., 3/4 τρίπ., 1/4 β., 3 ριμπ., 5 ασίστ, 3 κλεψ.), Τάιους 2, Ντιμπαρτολομέο 12 (1/7 τρίπ., 5 ριμπ., 3 ασίστ), Κοέν, Μπλακ 12 (4/8 δίπ., 2/2 βολές), Ζούσμαν 4.

Η Εφές έχει πάρει τον… αέρα της Φενέρ (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 88-80: Ψυχρή επικράτηση (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.