ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Αυτός είναι ο Σον Κιλπάτρικ (pics)

Η ζωή, η καριέρα, η αδιάκοπη προσπάθεια για το καλύτερο, τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού
Αυτός είναι ο Σον Κιλπάτρικ (pics)

Σε όλη του τη ζωή ο Σον Κιλπάτρικ έμαθε να μάχεται για να φτάσει ψηλότερα.

Στο ανώτερο σημείο. Πιθανότατα αυτός να ήταν και ο λόγος που ταλαιπώρησε αρκετά τον Παναθηναϊκό μέχρι να δώσει την οριστική του απάντηση καθώς ήθελε να καθιερωθεί στο ΝΒΑ.

Εκεί όπου σε τέσσερα χρόνια έπαιξε σε έξι διαφορετικές ομάδες, σε 157 (συνολικά) αγώνες και είχε μέσο όρο καριέρας 10,3 πόντους- 2,7 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

Και τότε γιατί δεν σταδιοδρόμησε στο ΝΒΑ αφού τα νούμερα είναι καλά; Το ερώτημα αυτό είναι καλό για τον Σον Κιλπάτρικ που ετοιμάζεται να  φορέσει τα «πράσινα» μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ώρες.

Πιθανότατα βρέθηκε στις λάθος ομάδες την λάθος στιγμή. Δεν τον ευνόησαν οι συγκυρίες, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλός παίκτης.

Η μητέρα του που τον βοήθησε

Γεννήθηκε πριν από 29 χρόνια (είχε τα γενέθλιά του στις 6 Ιανουαρίου) στην περιοχή Yonkers της Νέας Υόρκης. Παράξενη περιοχή.

Και δύσκολη… Αλλά είχε πάντα δίπλα του την μητέρα του και φύλακα άγγελό του, Ρεγκίνα. Ηταν κοντά του σε διπλό ρόλο για αρκετά χρόνια καθώς ο πατέρας του Σον, βρισκόταν στην φυλακή.

Η αλήθεια είναι ότι η μητέρα του δεν του στέρησε τίποτα. Ο Σον αγάπησε το μπάσκετ από πολύ μικρός και μάλιστα σε ηλικία 9 ετών σκόραρε 65 πόντους σ’ έναν αγώνα συνομήλικων του. Είχε ήδη αρχίσει να θαυμάζει τον Αλεν ‘Αιβερσον και το μπάσκετ ήταν μονόδρομος στην επιλογή του.

Η μητέρα του βλέποντας το περιβάλλον γύρω από τον γιό της, αποφάσισε να τον στείλει στην Νέα Υόρκη.

Να τον απομακρύνει από την δύσκολη περιοχή καθώς οι περισσότεροι φίλοι του είχαν μπλέξει με ναρκωτικά και δεν έκαναν λόγο για κολλέγιο. Το μπάσκετ ήταν μια μεγάλη διέξοδος για τον Σον Κιλπάτρικ.

Στο Λύκειο του White Plains έδινε συνέχεια ρεσιτάλ με 28,4 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατά μέσο όρο. Βρέθηκε ακολούθως σε προαπαρασκευαστικό κολέγιο στο Notre Dame στην Μασαχουσέτη.

Στο κολλέγιο

Αποφάσισε να ακολουθήσει το πρόγραμμα του κολλεγίου του Σινσινάτι αλλά την πρώτη χρονιά δεν αγωνίστηκε (ήταν redshirt, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής δηλαδή καθώς οι Bearcats ήθελαν να δώσουν χρόνο συμμετοχής στο μεγάλο τους αστέρι, τον Λανς Στίβενσον.

Στην πρώτη του χρονιά είχε 9,7 πόντους σε 21 λεπτά παρουσίας. Στην δεύτερη είχε 14,3 πόντους και ήταν πρώτος στην Big East σε εύστοχα τρίποντα.

Ως τριτοετής ανέβηκε στους 17 πόντους και στην τελευταία του χρονιά  είχε 20,6… Εμεινε στην ιστορία ως δεύτερος σκόρερ του κολλεγίου πίσω από τον θρύλο, Οσκαρ Ρόμπερτσον.

Στο ΝΒΑ

Πάντως παρά την σπουδαία του παρουσία έμεινε μακριά από το ντραφτ του 2014. Πρόλαβε όμως και πήρε πτυχιο στα Νομικά και ταυτόχρονα άρχισε την προσπάθειά του να παίξει στο ΝΒΑ.

Πρώτη απόπειρα οι Σίξερς στο Summer League και δεύτερη οι Ουόριορς με τους οποίους υπέγραψε στις 20/10/2014 αλλά τέσσερις μέρες αργότερα αποδεσμεύτηκε. Βρέθηκε στην G-LEAGUE πριν υπογράψει, στις 19/3/2015 δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Τίμπεργουλβς.

Εκεί έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ σε νίκη της ομάδας του επί των Νικς (95-92) έχοντας 10 λεπτά συμμετοχής και ένα ριμπάουντ.

Μετά από 4 αγώνες (και 5,5 πόντους κατά μέσο όρο) στην Μινεσότα επέστρεψε στην G-LEAGUE.

Νέα απόπειρα για το ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2015 με τους Μπακς στο Summer League. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους υπέγραψε στους Πέλικανς αλλά αποδεσμεύτηκε μετά από πέντε αγώνες στην preseason.

Ξανά επιστροφή στην αναπτυξιακή λίγκα πριν ξαναγυρίσει στο ΝΒΑ με 10ήμερο συμβόλαιο στους Νάγκετς το οποίο επέκτεινε μετά την λήξη του και μάλιστα έκανε σπουδαία εμφάνιση με 11 πόντους σε αγώνα με την Ατλάντα.

Επέστρεψε ξανά στην αναπτυξιακή Λίγκα και χρειάστηκε να περιμένει ως τον Φεβρουάριο του 2016 όταν τον κάλεσαν οι Νετς για 10ήμερο συμβόλαιο. Στις 5 Μαρτίου πέτυχε 19 πόντους κόντρα στην Μινεσότα.

Κέρδισε ένα ακόμα 10ήμερο συμβόλαιο και πέτυχε άλλες δύο φορές από 19 πόντους. Κέρδισε ένα συμβόλαιο διετούς διάρκειας κι απάντησε με 25 πόντους κόντρα στους Χόρνετς αλλά και 26 κόντρα στους Πέισερς.

Στις 28 Οκτωβρίου του 2016 ο Κιλπάτρικ είχε συμπληρώσει 21 από τους 25 αγώνες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ένα μήνα αργότερα πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 38 πόντους στην νίκη επί των Κλίπερς ενώ μάζεψε ακόμα και 14 ριμπάουντ.

Όμως τον Δεκέμβριο του 2017 μετά από μια ανταλλαγή που έφερε στο Μπρούκλιν τους Οκαφόρ και Στάουσκας, αποδεσμεύτηκε. Δέκα μέρες αργότερα υπέγραψε two way contract με τους Μπακς που του το έκαναν «μόνιμο» στις 7 Ιανουαρίου, αλλά στις 2 Μαρτίου τον αποδέσμευσαν.

Ακολούθησαν δύο δεκαήμερα συμβόλαια με τους Κλίπερς και ένα πέρασμα από το Σικάγο… Ο τελευταίος του αγώνας στο ΝΒΑ γράφτηκε στις 11 Απριλίου 2018.

Οι πιο παραγωγικές χρονιές του ήταν το 2015-2016 και το 2016-2017 στο Μπρούκλιν (13,8 και 13,1 πόντοι αντίστοιχα) ενώ στους 9 αγώνες που έπαιξε πέρυσι με το Σικάγο είχε 15,4 πόντους με 40% στα τρίποντα.

Η φιλία του με τον Κέβιν Ντουράντ

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Μπρούκλιν γνώρισε τον Κέβιν Ντουράντ μέσω του Ανταμ Χάρινγκτον, ειδικού για την εξέλιξη παικτών στους Νετς. Κι εκει αρχίζει μια όμορφη ιστορία που έχει να κάνει με τις κακές διατροφικές συνήθεις του Κιλπάτρικ που άλλαξαν.

Το 2017 ο Σον Κιλπάτρικ αποφάσισε να κάνει επιχειρηματικό άνοιγμα και να ανοίξει ένα «juice and smoothie bar» στο White Plains, εκεί όπου πήγε σχολείο, στην Νέα Υόρκη.

Πως το δικαιολόγησε; «Ημουν πολύ κακός στις επιλογές φαγητού μου. Συνήθιζα να τρώω συνέχεια chicken nuggets και πατάτες τηγανιτές»

. Μάλιστα ο Κέβιν Ντουράντ ήταν εκείνος που του άλλαξε τις διατροφικές συνήθειες. «Όταν βγήκαμε για φαγητό με τον Κέβιν μου είπε, ξέρεις, δεν μπορείς να τρως chicken nuggets και να πίνεις Coca-Cola για το υπόλοιπο της ζωής σου».

Αυτό ήταν το πρώτο ταρακούνημα. Το δεύτερο ήρθε από τον GM των Μπρούκλιν Νετς, Σον Μαρκς. Ο Νεοζηλανδός, πρώην παίκτης του ΝΒΑ και νυν διοικητικός στους Νετς του ζήτησε να αλλάξει το κορμί του. «Από την στιγμή που το έβαλε στο μυαλό μου, όλα άλλαξαν. Είναι λίγο τρελό αλλά από τότε που σταμάτησα την κακή διατροφή, αισθάνομαι περισσότερη ώθηση από ενέργεια, μπορώ να τρέξω περισσότερο και να μην κουράζομαι» εξήγησε ο Κιλπάτρικ.

Πλέον το μαγαζί αυτό το δουλεύει ο πατέρας του και ο ίδιος ο Κιλπάτρικ το ερμήνευσε ως μια προσφορά του στο μέρος που μεγάλωσε ώστε ο κόσμος να τρώει σωστά.

Το SCOUTING REPORT

Στον πίνακα που σας παραθέτουμε παρουσιάζεται το ranking του Σον Κιλπάτρικ όπως το είχε προσδιορίσει ανά κατηγορία το nbadraft.net πριν από την διαδικασία του ντραφτ το 2014.

Σε 12 κατηγορίες ο Κιλπάτρικ έχει συνολικά 86 βαθμούς στο Ranking. Εχει 7 στην αθλητικότητα, την άμυνα, την ταχύτητα, τον χειρισμό της μπάλας και την πάσα. Εχει 6 στο ύψος (στο ΝΒΑ θεωρείται πολύ κοντός για «δυάρι» με τα 193 εκατοστά του).

Εχει 5 (το χειρότερό του) στην προοπτική. Τα καλύτερά του που βαθμολογούνται με 8 είναι η δύναμη, η ηγετική ικανότητα, το σουτ, η ετοιμότητα για ΝΒΑ και η αυτοπεποίθηση/ανάληψη ευθύνης.

Παναθηναϊκός: O Πιτίνο είπε «Κιλπάτρικ»

Κιλπάτρικ – Νάναλι: Η απόφαση στον Πιτίνο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτός είναι ο Σον Κιλπάτρικ (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.