EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 94-78: Υπάρχει διαφορά…

Η διαφορά ήταν φανερή. Ο Ολυμπιακός πάλεψε όσο μπορούσε. Αλλά αυτό το ματς δεν θα μπορούσε να το κερδίσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεχειλίζει από ποιότητα και προπάντων από λύσεις. Φάνηκε στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός ήταν μαχητικός. Τη στιγμή που έφερνε (φαινομενικά) στα μέτρα του, οι Μαδριλένοι έκαναν ένα… μπαμ και ξέφευγαν στο σκορ. Φτου και...
Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 94-78: Υπάρχει διαφορά…

Η διαφορά ήταν φανερή. Ο Ολυμπιακός πάλεψε όσο μπορούσε. Αλλά αυτό το ματς δεν θα μπορούσε να το κερδίσει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεχειλίζει από ποιότητα και προπάντων από λύσεις. Φάνηκε στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ήταν μαχητικός. Τη στιγμή που έφερνε (φαινομενικά) στα μέτρα του, οι Μαδριλένοι έκαναν ένα… μπαμ και ξέφευγαν στο σκορ. Φτου και από την αρχή.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ κατάφερε να επιστρέψει αρκετές φορές στο σκορ. Δεν θα μπορούσε να το κάνει σε όλες τις περιπτώσεις.

Η διαφορά είναι φανερή με μία ματιά στο φύλλο της στατιστικής. Η Ρεάλ τελείωσε το ματς με 65.5% στα τρίποντα, 56.5% στα τρίποντα, 24 ασίστ και μόλις 9 λάθη!

Η πρώτη… βιαστική εξήγηση αναφέρει πως ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος στην άμυνά του. Και είναι αλήθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν πολλά ελεύθερα σουτ, ενώ η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε αυτό που περίμεναν όλοι: την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Όσο ουσιαστική και να ήταν η εμφάνιση του Γιώργου Μπόγρη (12π., 2 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ.) τον Γκουστάβο Αγιόν τον σταμάτησε ελάχιστες φορές. Το ίδιο και ο Ζακ ΛεΝτέι τον Βάλτερ Ταβάρες.

Δεν είναι δα και.. ντροπή. Είναι η αλήθεια. Και η διαφορά που σας αναφέραμε παραπάνω.

Το επικό ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο της Ρεάλ είναι βγαλμένο από τη μεγαλύτερη μπασκετική ονείρωξη του Πάμπλο Λάσο: 78% στα δίποντα, 54% στα τρίποντα, 14 ασίστ και 2 λάθη. Και διαφορά 8 πόντων.

Μόλις η πρωταθλήτρια Ευρώπης… έσφιξε το λουρί στην άμυνα, ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε. Εβρισκε τη λύση λίγο αργότερα με τις πάσες των Σπανούλη (11 ασίστ) και Γκος (5 ασίστ), αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, η Ρεάλ ξέφευγε.

Το τρομερό με τον Ολυμπιακό είναι πως έκανε μόλις 7 λάθη, έδωσε 22 ασίστ και είχε και δύο παραπάνω προσπάθειες από την αντίπαλό του. Εκεί μέτρησε η ευστοχία των Ισπανών.

MVP: Ο Αντονι Ράντολφ. Τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, τρία κλεψίματα και κανένα λάθος σε σχεδόν 28 λεπτά στο παρκέ. Ο Αμερικανός (πολιτογραφημένος Σλοβένος) κέρδισε και τρία φάουλ.

UP: Ο Ολυμπιακός για όσο διάστημα αντιστάθηκε, μολονότι η Ρεάλ ήταν φανερά ανώτερη. Φυσικά ο Γιώργος Μπόγρης, αλλά και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος, ο οποίος σκόραρε, πάσαρε και μόχθησε στην άμυνα. Τέλος, το σόου που έδωσε η περιφέρεια της Ρεάλ, παρά το γεγονός ότι απουσίαζε ο καλύτερος σουτέρ της, ο Τζέι Σι Κάρολ.

DOWN: Το φινάλε του αγώνα. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να λειτουργήσει πιο ψύχραιμα και να ρίξει τη διαφορά ακόμη και στους 4 πόντους. Εκεί έγιναν βιαστικά τρίποντα και η Ρεάλ δεν χαρίστηκε. Ο Αξέλ Τουπάν ακόμα ψάχνεται, μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του.

Λίγα πράγματα και από τους Τίμα, Βεζένκοφ, Μάντζαρη, Στρέλνιεκς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πρόβλημα ουδέν για την τριάδα στη Μαδρίτη. Ακόμη και το λάθος φάουλ σε τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ (τρεις βολές για τον Ισπανό) δεν έχει καθορίσει σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 54-46, 72-63, 94-78.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Π.Λάσο): Κοζέρ 5 (1), Ράντολφ 16 (4/5 δίπ. 2/5 τρίπ., 2/2 βολές, 8 ριμπ., 3 κλεψ.), Φερνάντεθ 8 (6/7 βολές), Καμπάτσο 13 (2/3 δίπ., 3/3 τρίπ., 5 ασίστ), Ρέγιες 4, Αγιόν 13 (6/10 δίπ., 1/1 βολή, 7 ριμπ., 4 ασίστ, 1 κόψ.), Ταβάρες 7 (3/3 δίπ.), Γιουλ 3 (1/5 τρίπ., 4 ασίστ), Ντεκ 9 (2), Τόμπκινς 5 (1), Τέιλορ 11 (3/3 τρίπ., 2 ριμπ., 5 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 13 (2/4 δίπ., 3/4 τρίπ., 5 ασίστ, 1 κλέψ., 1 λάθος), Τουπάν, Σπανούλης 12 (3/5 δίπ., 2/5 τρίπ., 11 ασίστ, 1 λάθος), Τίμα 3 (1), Στρέλνιεκς 4, Βεζένκοφ 1, Πρίντεζης 11 (5/9 δίπ.), Παπανικολάου 7 (1/4 τρίπ., 6 ριμπ.), Μάντζαρης, Μπόγρης 12 (6/6 δίπ., 2 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψ.), ΛεΝτέι 15 (6/12 δίπ., 1/3 τρίπ., 8 ριμπ.).

Euroleague: Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα (18η αγων.)

All Star Game: Ο Αντετοκούνμπο πάει φουλ για κάπτεν! (pics)

Παναθηναϊκός: Έτσι μπορεί να μπει στην οκτάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 94-78: Υπάρχει διαφορά…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.