STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70: Ο «πράσινος» νόμος ίσχυσε ξανά (vid)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Ξανά. Και όχι στα.. σημεία. Η διαφορά ήταν φανερή. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μολονότι η επανάληψη του φαινομένου της ύπαρξης ενός απρόσμενου ήρωα επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά. Τούτη τη φορά δεν ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ή ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Αλλά ο Νίκος Παππάς. Ήρθε από τον πάγκο. Και...
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70: Ο «πράσινος» νόμος ίσχυσε ξανά (vid)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Ξανά. Και όχι στα.. σημεία.

Η διαφορά ήταν φανερή. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Μολονότι η επανάληψη του φαινομένου της ύπαρξης ενός απρόσμενου ήρωα επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά. Τούτη τη φορά δεν ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ή ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Αλλά ο Νίκος Παππάς.

Ήρθε από τον πάγκο. Και πέτυχε το πρώτο τρίποντο των νικητών, έπειτα από 10 άστοχες προσπάθειες.

Έδωσε πνοή. Και θράσος. Σε ένα ντέρμπι που έγινε δικό του. Από την ώρα που πάτησε στο παρκέ, μέχρι το φινάλε.

Δεν είναι μόνο οι 24 πόντοι του γκαρντ του Παναθηναϊκού. Αλλά τα σημεία που τους σημείωνε. Ηταν εκεί και στα δύο σερί που έκαναν οι «πράσινοι».

Ειδικά εκείνο το τρίποντο – και ενώ το σκορ ήταν στο.. όριο της ισοπαλίας, 58-57 – έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων στον Παναθηναϊκό.

Το σημάδι στον ΛεΝτέι

Κάπου εκεί μέτρησε η κακή άμυνα του Ολυμπιακού. Κακή επειδή το θέλησε ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Βλέπετε, οι παίκτες του Πασκουάλ «σημάδεψαν» τον Ζακ ΛεΝτέι,  ο οποίος μετρούσε ήδη 4 φάουλ.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχε ο Παππάς, αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για τον ΛεΝτέι. Επιθετικά ήταν ο… ογκόλιθος του Ολυμπιακού: 20 πόντοι, με 7/8 σουτ και 3/3 βολές. Και όλα αυτά σε μόλις 17:50 στο παρκέ!

Μία μικρή λεπτομέρεια: οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς με 10/22 βολές. Και οι «ερυθρόλευκοι» με 16/27! Συνολικά 27 βολές πεταμένες στα… σκουπίδια!

Ενδεικτικό της κακής αμυντικής προσέγγισης της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ είναι τα μόλις 4 ομαδικά λάθη των γηπεδούχων!

Δείτε και αυτό: 22 οι πόντοι του Ολυμπιακού στον αιφνιδιασμό και 11 οι αντίστοιχοι του Παναθηναϊκού. Και όμως…

MVP: Ξεκάθαρα ο Νίκος Παππάς. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως πήρε το ντέρμπι μόνος του. Με 24 πόντους, 4/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 4/5 βολές, μαζί με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

UP: Η άμυνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά. Η επανεμφάνιση του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος μέτρησε 11 πόντους με 5/9 σουτ.

DOWN: Το… ξεφούσκωμα του Ολυμπιακού στο τέλος. Η κακή εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου και οι.. εξαφανισμένοι Στρέλνιεκς και Μάντζαρης. Στα πλην και ο Σπανούλης, που μέτρησε 3/12 σουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φόρτωσαν με απίθανα φάουλ τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ομως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία, έπειτα από την μέτρια εμφάνισή του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ.Πασκουάλ): Παπαπέτρου 5 (1/3 δίπ., 1/2 τρίπ., 5 ριμπ., 2 ασίστ), Καλάθης 7 (2/4 δίπ., 1/6 τρίπ., 2 ριμπ., 7 ασίστ, 1 κλέψ., 1 λάθος), Λάσμε 4, Τόμας 10 (4/4 δίπ., 0/3 τρίπ.), Λάνγκφορντ 11 (4/7 δίπ., 1/2 τρίπ., 0/3 βολές, 5 ριμπ.), Λοτζέσκι 1, Γκιστ 9 (5 ριμπ.), Παππάς 24 (4/6 δίπ., 4/8 τρίπ., 4/5 βολές, 3 ριμπ., 2 ασίστ), Βουγιούκας 2, Μήτογλου 2, Αντετοκούνμπο 4, Λεκαβίτσιους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ): Πρίντεζης 11 (4/7 δίπ., 3/10 βολές, 9 ριμπ., 1 ασίστ), Σπανούλης 9 (1/6 δίπ., 2/6 τρίπ., 7 ασίστ), Μιλουτίνοφ 6, Παπανικολάου 1, Γουίλιαμς-Γκος 9 (1), Βεζένκοφ, Μπόγρης 2, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς 2, Τίμα 10 (1/3 δίπ., 2/6 τρίπ., 9 ριμπ.), ΛεΝτέι 20 (4/5 δίπ., 3/3 τρίπ., 3/3 βολές).

Επεισόδιο μεταξύ Παππά και Σπανούλη (vid)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ΕΠΙΚΟ κάρφωμα του ΛεΝτέι (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70: Ο «πράσινος» νόμος ίσχυσε ξανά (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.