STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Στην χρονομηναχή

Η αποψινή (19:00, CS4) αναμέτρηση των αήττητων Παναθηναϊκού και Περιστερίου στο ΟΑΚΑ φέρνει στο μυαλό των «παλαιών» τον συγκλονιστικό αγώνα του 2001 που είχε κριθεί στην παράταση
Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Στην χρονομηναχή

Αν προσέξετε την βαθμολογία της Basket League θα δείτε ότι η 8η αγωνιστική της κλείνει απόψε με τον αγώνα Παναθηναϊκός – Περιστέρι (19:00, CS4), δηλαδή των πρωτοπόρων και κυρίως αήττητων.

Το Περιστέρι βρίσκεται στο 7-0, ο Παναθηναϊκός στο 6-0 (έχει έναν αγώνα λιγότερο με τον Κολοσσό) και από μόνη της η αναμέτρηση ιντριγκάρει για πολλούς λόγους.

Ειδικά τους παλαιότερους τους βάζει στην… χρονομηχανή και τους επιστρέφει στις 3 Φεβρουαρίου 2001, περίπου 18 χρόνια παρά δύο μήνες πίσω! Τότε που στην 13η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν στο ΟΑΚΑ το Περιστέρι.

Βέβαια, η βαθμολογική κατάσταση δεν ήταν ακριβώς ίδια με την τωρινή για τον απλούστατο λόγο ότι το Περιστέρι ήταν πρώτο και αήττητο με ρεκόρ 12-0, ενώ ακολουθούσαν ο Ολυμπιακός (του Ντέιβιντ Ρίβερς και του Ντίνο Ράτζα) με 11-1, η ΑΕΚ (του Ντούσαν Ιβκοβιτς) με 10-2, ενώ ο Παναθηναϊκός (του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του Μποντιρόγκα, του Ρέμπρατσα, του Αλβέρτη) ήταν στην 4η θέση με 9-3!

Α, ναι! Δεν είπαμε κάτι για το Περιστέρι. Αγωνιζόταν στην Euroleague, είχε προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη (όπως και τώρα) και παίκτες τον μετέπειτα «πράσινο» Κώστα Τσαρτσαρή, τον… πρώην «πράσινο» Μπάιρον Ντίκινς, 4 θηρία στην front- line (Ζεβροσένκο, Ράισενμπουχλερ, Αντερσεν και Ριμπέιρο), τους Παπαμακάριο και Πελεκάνο που έκαναν τα πρώτα τους βήματα και φυσικά τον έναν, μοναδικό και αλησμόνητο Αλφόνσο Φορντ. Ήταν ο σούπερ σταρ της εποχής.

Το Περιστέρι είχε σπουδαία ομάδα και όχι απλώς κοίταξε στα μάτια τον εν δυνάμει (τότε) πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά τον απείλησε σοβαρά! Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, με τα… αεροπλανικά του Φορντ, το Περιστέρι ήταν μπροστά στο σκορ με 67-62, αλλά ο Γιώργος Καλαϊτζής έβαλε μεγάλο τρίποντο και μείωσε σε 67-65.

Ο Ντάριλ Μίντλετον ισοφάρισε σε 67-67 και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς στην τελευταία επίθεση πρώτα ο Μπάιρον Ντίκινς (με αψυχολόγητο τρίποντο) κι ακολούθως ο Αλφόνσο Φορντ δεν κατάφεραν να δώσουν την νίκη στο Περιστέρι.

Στην 5λεπτη παράταση ο Παναθηναϊκός που είχε τον εκπληκτικό Ντέγιαν Μποντιρόγκα (27π. και 5 ασίστ), τον σπουδαίο Αντώνη Φώτση (17π. με 4/5 τρίποντα) και τον… σίγουρο ΝτάριλΜίντλετον (12π. και 8 ριμπάουντ, τα 6 επιθετικά) έφτασε στην νίκη με 83-74 και πλησίασε την κορυφή…

Οι 31π. του Φορντ και οι 11 του Τσαρτσαρή έγραψαν τις καλύτερες επιθετικές επιδόσεις του Περιστερίου στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αναμφισβήτητα ήταν ένας από τους πλέον συναρπαστικούς αγώνες (με τρομερό βαθμολογικό ενδιαφέρον) που είχαμε δει ποτέ στην Basket League.

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: «Μάχη» αήττητων στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Χωρίς Παπαπέτρου, αμφίβολος ο Αντετοκούνμπο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Στην χρονομηναχή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College