STOIXIMAN BASKET LEAGUE

«Πράσινος» περίπατος στο Ρέθυμνο

Υπόθεση ενός δεκαλέπτου αποδείχτηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Ρέθυμνο. Οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στη νίκη με 103-69 κι έτσι έκαναν το 22/22 στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις τους. Αυτή ήταν η ευρύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στην Κρήτη στο πρωτάθλημα
«Πράσινος» περίπατος στο Ρέθυμνο

Ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολο απόγευμα στο Ρέθυμνο, καθώς νίκησε με 103-69 και συνέχισε αήττητος στο πρωτάθλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τo +34 αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του «τριφυλλιού» στην Κρήτη, ανεξαρτήτως αντιπάλου, στο πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» είδαν παίκτες που συνήθως έρχονται από τον πάγκο να γίνονται πρωταγωνιστές κι έτσι ο Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να αποφορτίσει αυτούς που… τράβηξαν το κάρο στο φινάλε της reagular season της Ευρωλίγκα.

Με τους «πράσινους» να κερδίζουν κατά κράτος τη μάχη των αιθέρων και παίζοντας όμορφο και ομαδικό μπάσκετ κατά διαστήματα ήρθε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος ολοκλήρωσε με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Λούκα Λεκαβίτσιους, ο οποίος είχε 15 πραγματοποιώντας και 3 κλεψίματα. Από τους ηττημένους που δεν μπόρεσαν να φανούν όσο ανταγωνιστικοί θα ήθελαν ξεχώρισε ο Στέφαν Μούντι, ο οποίος έμοιαζε… σεληνιασμένος. Ο Αμερικανός βραχύσωμος γκαρντ είχε εντυπωσιακά νούμερα πετυχαίνοντας 32 πόντους.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις άμυνες να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο και το Ρέθυμνο βρήκε τρόπο να απειλήσει το καλάθι του Παναθηναϊκού για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 21-23. Από εκεί και πέρα, όμως, οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνα τους και σε συνδυασμό με την πλήρη επικράτηση τους στο κομμάτι των ριμπάουντ μπόρεσαν να βρουν δεύτερες επιθέσεις και να κλείσουν το ημίχρονο στο 39-58 τρέχοντας ένα επιμέρους 35-18.

Η τρίτη περίοδος έβαλε ουσιαστικά και τους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση, καθώς ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πηγαίνει με το πόδι στο «γκάζι» την ίδια ώρα που το Ρέθυμνο δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι. Το 48-81 έπειτα από μισή ώρα αγώνα απλά έδινε έναν διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 39-58, 48-81, 69-103.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Ν. Βετούλας): Ντάνιελς 4, Κώττας 2, Χριστοδούλου 4, Μούντι 32 (4), Γιαννόπουλος 14 (4), Άρμστεντ 4, Δραγάτης, Παναρετάκης, Στεφανίδης, Θεοδωρίδης, Λι 9, Χόμπσον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τ. Πασκουάλ): Ντένμον 12 (2), Γκιστ 10 (1), Γκάμπριελ 13 (3), Καλάθης 4, Αντετοκούνμπο 11 (1), Παππάς 12, Βουγιούκας 17 (9ριμπ.), Καλαϊτζάκης 6, Λεκαβίτσιους 15 (2), Όγκαστ, Μίτογλου 3.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Πράσινος» περίπατος στο Ρέθυμνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.