STOIXIMAN BASKET LEAGUE

«Αυτοκρατορικό» σερί οκτάδας

Ο Άρης πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 70-52 το Ρέθυμνο κι έβαλε ισχυρή υποψηφιότητα για τα πλέι οφ
«Αυτοκρατορικό» σερί οκτάδας

Την προηγούμενη αγωνιστική με τη νίκη επί του Πανιωνίου σώθηκε και μαθηματικά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν με 70-52 το Ρέθυμνο κι έτσι πλέον βάζουν… πλώρη για τα πλέι οφ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παίξει την τελευταία αγωνιστική με τον Κολοσσό και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση. Αντίθετα, το Ρέθυμνο με την ήττα από τον Άρη αποχαιρετά κάθε ελπίδα να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα κι έτσι την Κυριακή κόντρα στον Πανιώνιο θα ολοκληρώσει τη χρονιά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, όμως το Ρέθυμνο με ένα επιθετικό ξέσπασμα κατάφερε να τρέξει ένα σερί 9-0 και να μετατρέψει το 9-10 του 3ου λεπτού σε μία διψήφια διαφορά (9-19 στο 7’). Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να περιορίσουν το επιθετικό μομέντουμ των Κρητικών, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις επιθετικά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο 11-19.

Η καλή άμυνα του Άρη συνεχίστηκε και στη δεύτερη κρατώντας συνολικά τους φιλοξενούμενους για περίπου 6 λεπτά χωρίς πόντο μειώνοντας σε απόσταση… αναπνοής (16-19 στο 12’). Με το ποσοστό των Κρητικών από την περιφέρεια να μειώνεται και τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκουν συστηματικά σκορ από μέση και κοντινή απόσταση οι παίκτες του Αγγέλου έτρεξαν ένα επιμέρους 21-6 για να προηγηθούν με 32-25 (στο 19’). Τελικά το Ρέθυμνο κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο 34-30, καθώς ο Άντονι Χίκι με πέντε προσωπικούς πόντους ροκάνισε τη διαφορά.

Με τις δύο ομάδες να μην έχουν καλό ρυθμό επιθετικά ξεκίνησε το δεύτερο μισό. Λάθη, αστοχία και κακές επιλογές δεν βοήθησαν στην ποιότητα του παιχνιδιού, όμως αυτό φάνηκε να ευνοεί τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχοντας μεγαλύτερο πλουραλισμό κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους 19-11 για να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +12 (53-41).

Το τελευταίο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε πλήρη υπεροχή του Άρη και με… κατάρρευση επιθετικά του Ρεθύμνου που για ακόμα μία φορά δυσκολευόταν να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι. Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σε μία πανηγυρική νίκη με 70-52 που τους βάζει για τα καλά στο κόλπο των πλέι οφ, την ίδια ώρα που οι Κρητικοί έμειναν και μαθηματικά εκτός της πρώτης οκτάδας.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 34-30, 53-41, 70-52.

ΑΡΗΣ (Β. Αγγέλου): Μάρας 11, Μποχωρίδης 12 (2), Πουλιανίτης, Ντούβιερ 3 (1), Μπελ 3 (1), Καλαϊτζάκης 2, Φλιώνης 7 (1), Τσαϊρέλης 10, Χρηστίδης 2, Μούρτος 9, Αθηναίου 2, Προύιτ 9 (2).

ΡΕΘΥΜΝΟ (Ν. Βετούλας): Ντάνιελς 10 (2), Χίκεϊ 5 (1), Κωττάς 2, Ντέσιλντς 7 (1), Γιαννόπουλος 6 (2), Γκούντγουιν 12, Χριστοδούλου 7 (1), Μούντι, Δραγάτης, Θεοδωρίδης, Λι 3.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Αυτοκρατορικό» σερί οκτάδας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.