STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παράσταση… πρωταθλητή!

Η μέρα ήταν ιδιαίτερη από το πρωί. Η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Πάνω στο παρκέ όμως οι «πράσινοι» φρόντισαν να δείξουν το μέταλλο που είχαν οι ομάδες στα δικά του χρόνια. Πασκουάλ: «Να τιμήσουμε με τον τίτλο την οικογένεια Γιαννακόπουλου» Σφαιρόπουλος: «Γυρίζουμε στο ΣΕΦ...
Παράσταση… πρωταθλητή!

Η μέρα ήταν ιδιαίτερη από το πρωί. Η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Πάνω στο παρκέ όμως οι «πράσινοι» φρόντισαν να δείξουν το μέταλλο που είχαν οι ομάδες στα δικά του χρόνια.

Πασκουάλ: «Να τιμήσουμε με τον τίτλο την οικογένεια Γιαννακόπουλου»

Σφαιρόπουλος: «Γυρίζουμε στο ΣΕΦ για να ισοφαρίσουμε»

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας όσο… χρειαζόταν επικράτησε του Ολυμπιακού με 73-58 και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών. Πλέον έχει μπροστά του δύο ευκαιρίες για να πάρει τη μία νίκη που χρειάζεται ώστε να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έβγαλε προβληματική εικόνα πάνω στο παρκέ. Δεν κατάφερε να δείξει καμία πρόοδο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του και μοιάζει εγκλωβισμένος στο παιχνίδι που έχει επιλέξει να παίζει φέτος. Δυσκολεύεται να καλύψει τα κενά του διαστήματα αλλά και να εκμεταλλευτεί τα αντίστοιχα κενά του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» δίχως να… εντυπωσιάσουν με το παιχνίδι τους κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να βάλουν το παιχνίδι σε αυτόν, βρήκαν τα μις ματς και έχτισαν μία διαφορά που τους συντρόφευσε ως το τέλος του αγώνα. Ακόμα και όταν στο φινάλε ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να επιστρέψει στο παιχνίδι είχε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη.

Διαφορά ρυθμού

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι απέφυγε τα λάθη (τελείωσε με μόλις 5) ενώ βρήκε τα μακρινά σουτ που χρειαζόταν για να μπει μπροστά στο σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης (18-9 στο 8′). Η είσοδος του Μακ Λιν άλλαξε τις ισορροπίες στην επίθεση του Ολυμπιακού που βρήκε πόντους κοντά στο καλάθι (20-20 στο 12′). Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο υστερούσαν σε ταχύτητα. Τόσο στην άμυνά τους όσο και στην επίθεση, όπου παράλληλα στηρίχθηκε για μία ακόμα φορά στην προσωπική πρωτοβουλία.

Κακοί Πρίντεζης, Σπανούλης

Στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει ήδη διψήφια διαφορά (38-28) με τον Πασκουάλ να έχει βρει λύσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, από τον Ρίβερς αλλά και τον Όγκαστ ενώ η άμυνά του έβγαλε εντελώς εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι στην τρίτη περίοδο ήταν άστοχοι από μακρινή απόσταση αλλά και από τη γραμμή των βολών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το πλήρωσαν με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κάνει ορθολογιστική επίθεση. Οι δύο βασικοί του πυλώνες, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, ήταν κακοί με τον Σφαιρόπουλο να επιμένει σε εκείνους και συνέπεια τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, κατάφερε με μικρά διαστήματα… κανονικού μπάσκετ να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά και να φτάσει ως και το +19 (63-44) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ένα μικρό 11-1 του Ολυμπιακού το έβαλε θεωρητικά και πάλι στο παιχνίδι, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε τις απαντήσεις στο τελευταίο δίλεπτο ώστε να κρατήσει τη διαφορά και να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τσ. Πασκουάλ): Σίγκλετον 9 (1), Ρίβερς 15 (2), Γκιστ 5, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 13 (2), Τζέιμς 14 (2), Παππάς, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 5, Όγκαστ, Αντετοκούνμπο 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14 (4), Μιλουτίνοφ 8 (10ριμπ.), Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, ΜακΛιν 9, Μπράουν 3, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς 2, Γουίλτζερ 5 (1).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

http://www.sportime.gr/live/72551/live-panathinaikos-olympiakos-2/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παράσταση… πρωταθλητή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.