BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Basketball Champions League: Η υπεράσπιση του τίτλου ξεκινά από το ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο πρώτο ματς της φάσης των ομίλων – Ιστορική πρεμιέρα για Προμηθέα στο Βέλγιο
Basketball Champions League: Η υπεράσπιση του τίτλου ξεκινά από το ΟΑΚΑ

Η τεράστια πορεία της ΑΕΚ στο περσινό Basketball Champions League, φέρνει τον «δικέφαλο» σε θέση να ονειρεύεται την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε. Και αυτή η υπεράσπιση ξεκινά σήμερα στο ΟΑΚΑ με ένα δύσκολο τεστ, καθώς θα αντιμετωπίσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ (19:30, ΕΡΤ2).

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είναι πλέον αυτή που όλες οι άλλες θέλουν να κερδίσουν και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι παίκτες της «Ένωσης», οι οποίοι καλούνται να αφήσουν πίσω τους τα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το Περιστέρι.

Ο Μπάνκι δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Χάουαρντ Σαντ Ρόος που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα στις προπονήσεις, αλλά όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι.

Το πρώτο τεστ της ΑΕΚ ωστόσο δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Η Χάποελ του γνώριμού μας Οντέντ Κάτας, έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά, με πρώτο και καλύτερο τον γνωστό NBAer, Αμάρε Στάνταμαϊρ, που προσπαθεί να «σώσει» την καριέρα του στο Ισραήλ.

Εκτός του Στάνταμαϊρ, υπάρχουν και ο  Τζέιμς Φελντέιν που πέρασε από τον Παναθηναϊκό για δύο σεζόν, αλλά και ο γιος του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ.

Ο Προμηθέας γράφει την δική του ιστορία στο Βέλγιο

Η ΑΕΚ όμως δεν είναι η μόνη ελληνική ομάδα που αγωνίζεται σήμερα. Στις 21:30, ο Προμηθέας κάνει την παρθενική του εμφάνιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου φιλοξενείται στο Βέλγιο από την Οστάνδη (Novasports1).

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά πάνε χωρίς άγχος στον δ’ όμιλο για να κάνουν την υπέρβαση, αλλά κυρίως για να ευχαριστηθούν την πρώτη παρουσία της ομάδας της Πάτρας στην Ευρώπη. Το ευχάριστο είναι πως όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι, με τον αρχηγό τους, Νίκο Γκίκα, να δηλώνει στο Sportime:

«Είμαστε μια πολύ καλή παρέα και επίσης μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε θέσει κάποιες βάσεις για τη νέα σεζόν και πιστεύω θα ανταπεξέλθουμε σε όλες τις προκλήσεις. Είναι νωρίς ακόμα να κάνουμε προβλέψεις. Είναι κάτι καινούργιο και δεν τον έχουμε κρύψει. Η διοίκηση και ο προπονητής θέτουν τους στόχους. Θέλουμε να δούμε πως θα πάει, να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στις ταλαιπωρίες και στα ταξίδια, στις δυνατές έδρες, στους διπλούς αγώνες. Νομίζω καθώς θα παίζουμε θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Ο Στούνταμαϊρ αδημονεί να παίξει στην Ελλάδα (pic)

Basketball Champions League: Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Basketball Champions League: Η υπεράσπιση του τίτλου ξεκινά από το ΟΑΚΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.