BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Ιστορική συμφωνία ACB – Basketball Champions League

Μία απόδειξη για την αναπτυσσόμενη δυναμική του Basketball Champions League και το μέγεθος που αποκτά και αυξάνει ανά την Ευρώπη, αποτελεί η σημερινή εξέλιξη, που είναι ιστορικής σημασίας και ενέχει μία υπογραφή αναγνώρισης για την διαρκώς ανοδική πορεία που καταγράφει το BCL. Επίσημα πια, από τις 11 Δεκεμβρίου 2018, η ACB, η ισπανική Λίγκα, που...
Ιστορική συμφωνία ACB – Basketball Champions League

Μία απόδειξη για την αναπτυσσόμενη δυναμική του Basketball Champions League και το μέγεθος που αποκτά και αυξάνει ανά την Ευρώπη, αποτελεί η σημερινή εξέλιξη, που είναι ιστορικής σημασίας και ενέχει μία υπογραφή αναγνώρισης για την διαρκώς ανοδική πορεία που καταγράφει το BCL.

Επίσημα πια, από τις 11 Δεκεμβρίου 2018, η ACB, η ισπανική Λίγκα, που είναι δίχως καμία αμφιβολία η κορυφαία στην Ευρώπη, είναι συμμέτοχος στην κοινοπραξία του BCL.

Στη διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνέλευσης του Basketball Champions League, η Ισπανία, συναποφασίστηκε να πλαισιώσει ως μέλος του BCL τις υπόλοιπες 10 εγχώριες Λίγκες, που μαζί με την ULEB, κατέχουν το 50% της πρωτοπoριακής κοινοπραξίας που ιδρύθηκε μεταξύ της FIBA και των Ευρωπαϊκών Λιγκών το 2016.

Η απόφαση αυτή σφραγίζει την ανάπτυξη του Basketball Champions League ως μία αληθινά Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου συμμετέχουν 30 χώρες στια διαφορετικές φάσεις της. Επίσης σε αυτή την απόφαση αντανακλά ο βασικός στόχος του BCL, που δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός πλαισίου συνοχής, διαφάνειας και ενότητας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στηρίζοντας και προστατεύοντας παράλληλα τις εγχώριες εθνικές λίγκες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε ως μέτοχοι μία αναπτυσσόμενη διοργάνωση όπως το Basketball Champions League, μαζί με άλλες 10 Λίγκες και την ULEB», είπε ο Αντόνιο Μαρτίν, πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που σήμερα είναι ο πρόεδρος της Λίγκας ACB.

«Οι ομάδες της Liga Endesa είχαν μία θαυμάσια παρουσία στη διοργάνωση, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στις τρεις σεζόν του Basketball Champions League», πρόσθεσε ο Αντόνιο Μαρτίν.

Kολοσσός: Ενισχύθηκε με Κάρτερ

Ολυμπιακός: Νέο πρόβλημα με Αγραβάνη – Εκτός για 20 μέρες

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιστορική συμφωνία ACB – Basketball Champions League», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.