BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Οι Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες της FIBA καταδικάζουν τη συμπεριφορά της Ευρωλίγκας

Η διαμάχη καλά κρατεί. Και δύσκολα θα πάψει. Η ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών ομοσπονδιών στη Λευκωσία, έφερε στην επιφάνεια το πόρισμα, το οποίο κατακεραυνώνει τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει η Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα απορρίπτει και την πρόταση που είχε καταθέσει στη FIBA στις αρχές Μαρτίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι 46 Εθνικές...
Οι Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες της FIBA καταδικάζουν τη συμπεριφορά της Ευρωλίγκας

Η διαμάχη καλά κρατεί. Και δύσκολα θα πάψει. Η ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών ομοσπονδιών στη Λευκωσία, έφερε στην επιφάνεια το πόρισμα, το οποίο κατακεραυνώνει τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει η Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα απορρίπτει και την πρόταση που είχε καταθέσει στη FIBA στις αρχές Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι 46 Εθνικές ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης που παρευρέθηκαν στη Γενική συνέλευση της FIBA Europe στη Λευκωσία της Κύπρου στις 26 Μαΐου του 2018 συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες αποφάσεις της ECA και πώς αυτές επηρεάζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και υιοθέτησαν ομόφωνα μία δήλωση, με την οποία:

  • Υπογραμμίζουν τη μοναδική ικανότητα των εθνικών ομάδων να ενώσουν τους φιλάθλους, να ανεβάσουν τη δημοτικότητα του μπάσκετ σε νέα επίπεδα και να βοηθήσουν νέα ταλέντα να αναπτυχθούν.
  • Δίνουν έμφαση στον βασικό ρόλο των εθνικών πρωταθλημάτων, ως μέρος της ευρωπαϊκής αθλητικής πυραμίδας.
  • Επισημαίνουν την ανάγκη για αρμονική συνύπαρξη των διοργανώσεων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο βασιζόμενη στο καλαντάρι της FIBA, την ανώτατη αρχή του μπάσκετ.
  • Καταδικάζουν την απόφαση της ECA να προγραμματίσει παιχνίδια της Ευρωλίγκας την ίδια ημέρα και ώρα με εκείνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA βάζοντας τους παίκτες σε μία άδικη κατάσταση και βάζοντάς τους ένα ηθικό δίλημμα.
  • Απορρίπτουν τις ενέργειες των ομάδων της Ευρωλίγκας, οι οποίες δεν τήρησαν το καθήκον τους να ελευθερώσουν τους παίκτες για τις εθνικές ομάδας κι επηρέασαν τα αποτελέσματα.
  • Υπογραμμίζουν τη σημασία των κανόνων προβιβασμού και υποβιβασμού σε συλλογικές διοργανώσεις, οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο βασιζόμενη στην απόδοσή της, κάτι που είναι αντίθετο με το κλειστό σύστημα της Ευρωλίγκας.
  • Υποστηρίζουν τα κριτήρια που είναι βασισμένα σε αποτελέσματα και διαφανείς διαδικασίες, τα οποία έχουν υιοθετηθεί από το Basketball Champions League.
  • Απορρίπτουν ως απαράδεκτη την «πρόταση» της ECA με ημερομηνία την 1η Μαρτίου του 2018.
  • Επιβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την προστασία των εθνικών ομάδων, των εθνικών πρωταθλημάτων και την ακεραιότητα των αντίστοιχων διοργανώσεων.
  • Καλωσορίζουν τις δηλώσεις των υπουργών Αθλητισμού στο πρόσφατο συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και παροτρύνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεωρήσουν την ECA υπεύθυνη για τις ενέργειές της κατά των εθνικών ομάδων και του σύγχρονου μοντέλου αθλητισμού, οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και ιδιαίτερα σε άλλα ομαδικά αθλήματα».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες της FIBA καταδικάζουν τη συμπεριφορά της Ευρωλίγκας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.