ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ήττα για την Εθνική Παίδων και τώρα Εσθονία

Την Εσθονία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Παίδων στη νοκ άουτ φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.
Ήττα για την Εθνική Παίδων και τώρα Εσθονία

Την Εσθονία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Παίδων στη νοκ άουτ φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου ηττήθηκε με 71-83 στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου από την Κροατία και κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη, με ρεκόρ 1 και 2 ήττες. Έτσι, θα αντιμετωπίσει την Τρίτη στις 19:15 για τη φάση των «16» τη δεύτερη του τετάρτου ομίλου, Εσθονία.

Οι 18 πόντοι του Ανδρέα Καλόγηρου (8ρ., 1ασ., 2κλ., 1μπλ., 1λ.) δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει τη νίκη κόντρα στο ανταγωνιστικό σύνολο του Μίλαν Καράκας. Από τη «γαλανόλευκη» ξεχώρισαν επίσης και οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης (15π., 6 κλ., 3ασ., 3ρ., 1λ.), Τηλέμαχος Βισαρίου (13π., 2ρ., 2ασ., 2κλ., 1λ.) και Ιωσήφ Κολοβερος (12π., 5ρ., 1ασ., 2κλ., 1λ.), ενώ δεν αγωνίστηκε ο αρχηγός της ομάδας, Αναστάσης Κωστόπουλος, μετά τον τραυματισμό που είχε στον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στην Τουρκία.

Από τους Κροάτες κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Ιβάν Περάσοβιτς με 23 πόντους, 3 ριμπάουντς, 2 ασίστς, 2 τάπες και 1 λάθος, ενώ φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπόρις Τίσμα ο οποίος σκόραρε 22 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντς, μοίρασε 4 ασίστς, έκανε 3 κλεψίματα και 1 τάπα, όμως έκανε και 5 λάθη.

Η ελληνική ομάδα πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα με τον Νικολαΐδη, αλλά η Κροατία με πρωταγωνιστή τον Περάσοβιτς πήρε γρήγορα τον έλεγχο, 8-14, στα μισά της πρώτης περιόδου. Βελτιώνοντας την άμυνά της η Εθνική έκανε ένα 6-0 και ισοφάρισε, 18-18, ενάμιση λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Ωστόσο οι πόντοι του Τίσμα και η αφλογιστία της ελληνικής πλευράς για σχεδόν τέσσερα λεπτά έφεραν ξανά τους αντιπάλους στο +6, 18-24.

Ανεβάζοντας την πίεση στην μπάλα η Εθνική οδήγησε τους Κροάτες σε πολλά λάθη και βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, με αποτέλεσμα νέα ισοπαλία στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, 27-27.

Όμως, η συνεχής αστοχία πίσω από τα 6,75μ. (1/12 στο ημίχρονο) αποδείχτηκε καταστροφική και επέτρεψε στην Κροατία να κλείσει το πρώτο μέρος με τη διαφορά στη μέγιστη μέχρι τότε τιμή της, 33-45. Οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν τα χαμηλά ποσοστά της ελληνικής ομάδας και στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας μετά από πεντέμισι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο στο +13, 42-55.

Πάντως η άμυνα απέφερε καρπούς και οδηγώντας τους Κροάτες στο 19ο λάθος ο Κολοβέρος ολοκλήρωσε ένα 6-0 σερί, 48-55, στο τρίλεπτο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος. Ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο ελληνικό τρίποντο σε 15 προσπάθειες, καθώς και δύο βολές του Βησσαρίου μείωσαν την απόσταση στους τέσσερις, 53-57, αλλά η Κροατία έκλεισε το δεκάλεπτο με ένα έμμεσο κι ένα άμεσο τρίποντο αποκαθιστώντας τη διψήφια διαφορά, 53-63.

Η άμυνα ζώνης βοήθησε την Εθνική να πλησιάσει ξανά στους πέντε, 60-65, στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Τα μακρινά σουτ των Κροατών, ωστόσο, έδιναν λύσεις στους αντιπάλους που τριάμισι λεπτά πριν το τέλος αποσπάστηκαν με δώδεκα, 63-75, και ουσιαστικά εξασφάλισαν τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 18-23, 33-45, 53-63, 71-83.

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Φίλλιος 2, Καλόγηρος 18, Καραμανλής, Παπασάβογλου, Βησσαρίου 13, Φιλίππου, Κολοβέρος 12, Νικολαΐδης 15, Πράπας 5, Τόλιας 2, Τσάμης 4.

Κροατία (Καράκας): Μπόσνιακ 13, Περάσοβιτς 23, Πρκάτσιν 10, Ράσιτς, Τίσμα 22, Μπράλα, Μπούλιεβιτς, Ίβισιτς 1, Κρέσιτς, Μάιτσουνιτς 4, Παπόνια 10, Πέρκουσιτς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήττα για την Εθνική Παίδων και τώρα Εσθονία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.