ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τόλιας: «Παλέψαμε από την αρχή ως το τέλος»

Θετικός είναι ο απολογισμός της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που διεξήχθη στο Νόβι Σαντ της Σερβίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε την τρίτη καλύτερη πορεία που έχει πετύχει ποτέ η χώρα μας σε Eurobasket Παίδων, τερματίζοντας στην έκτη θέση της διοργάνωσης. Η «γαλανόλευκη» νίκησαν σε τρία παιχνίδια και ηττήθηκαν σε τέσσερα, όμως πάλεψαν...
Τόλιας: «Παλέψαμε από την αρχή ως το τέλος»

Θετικός είναι ο απολογισμός της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που διεξήχθη στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε την τρίτη καλύτερη πορεία που έχει πετύχει ποτέ η χώρα μας σε Eurobasket Παίδων, τερματίζοντας στην έκτη θέση της διοργάνωσης.

Η «γαλανόλευκη» νίκησαν σε τρία παιχνίδια και ηττήθηκαν σε τέσσερα, όμως πάλεψαν σε κάθε ένα από αυτά. Ο Βασίλης Τόλιας έκανε από την πλευρά του μια μικρή αναδρομή μέσω της ιστοσελίδας της ελληνικής ομοσπονδίας, αρχίζοντας από τον επίλογο.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το γνωρίζαμε, με την ιδιαιτερότητα του αντιπάλου που ήταν ταυτόχρονα και διοργανωτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ήταν πιο εύστοχοι, έβαλαν όλα τα σουτ κι εμείς κάποιες στιγμές δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και όσο θα θέλαμε για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα».

Κοιτώντας πίσω, ο αγώνας που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ελληνικής ομάδας δεν ήταν άλλος από αυτόν με την Ισπανία. Για τον Τόλια όμως δεν υπάρχουν «αν» σε αυτή τη διαδρομή: «Δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν «αν». Ίσως δεν ακούσαμε όπως θα έπρεπε και τις εντολές του κόουτς, ήμασταν και άστοχοι. Ήρθε και ο τραυματισμός του Τάσου (Αναστάση Κωστόπουλου)… Θα μπορούσαμε συνολικά στη διοργάνωση να πάμε καλύτερα, αλλά δεν μπορούμε πλέον να αλλάξουμε κάτι.Παλέψαμε από την αρχή ως το τέλος και σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι».

Η διοργάνωση, η παρουσία σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίρνει θετικό βαθμό από τον Τόλια, ως εμπειρία: «Με βοήθησε πάρα πολύ να βρεθώ αντιμέτωπος με παιδιά της ηλικίας μου από άλλες χώρες, από καλύτερες ομάδες. Ήταν για όλους μας ένα βήμα μπροστά. Τώρα πρέπει αυτές τις εμπειρίες να τις πάρουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια».

Τι του έχει μείνει περισσότερο από όλη τη διαδρομή; «Οι νίκες… Και οι χαρές… Οι στιγμές μεταξύ μας σαν ομάδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τόλιας: «Παλέψαμε από την αρχή ως το τέλος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.