ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τουρκία – Ισπανία 71-67: «Τρία στα τρία» για τους γηπεδούχους

Η Τουρκία επικράτησε της Ισπανίας (71-67), προσπέρασε τους Ίβηρες στην κορυφή του 9ου ομίλου και παράλληλα εμπόδισε την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να επικυρώσει από τώρα την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη των Τούρκων στη 2ο κομμάτι της προκριματικής φάσης (προηγήθηκαν οι επικρατήσεις απέναντι σε Μαυροβούνιο και Σλοβενία)....
Τουρκία – Ισπανία 71-67: «Τρία στα τρία» για τους γηπεδούχους

Η Τουρκία επικράτησε της Ισπανίας (71-67), προσπέρασε τους Ίβηρες στην κορυφή του 9ου ομίλου και παράλληλα εμπόδισε την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να επικυρώσει από τώρα την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη των Τούρκων στη 2ο κομμάτι της προκριματικής φάσης (προηγήθηκαν οι επικρατήσεις απέναντι σε Μαυροβούνιο και Σλοβενία).

Στο ρόστερ της ομάδας του Ουφούκ Σαρίτσα βρέθηκαν και παίκτες που αγωνίζονται στη Euroleague (Ντόγκους Μπαλμπάι, Μετετσάν Μπιρσέν, Μπουγκραχάν Τουντσέρ, Σερτάκ Σανλί της Αναντολού Εφές,ο  Σινάν Γκιουλέρ της Φενέρ και ο Ογκούς Σαβάς της Νταρουσάφακα), ωστόσο ο ηγέτης ήταν ο 32χρονος σέντερ της  IBB, Σεμίχ Ερτεν, με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Για την Ισπανία, η οποία αγωνίστηκε με σύνθεση… ανάγκης (με παίκτες από την ACB και κανέναν από το NBA ή την Euroleague) και είχε για πρώτο σκόρερ τον Ντάριο Μπιρθουέλα (18π.), γκαρντ της Εστουδιάντες.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-34, 56-48, 71-67.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ο.Σαρίτσα): Μπαλμπάι 12 (2/3 τρίπ., 5 ασίστ), Μπιρσέν 12 (5 ριμπ.), Γκετσίμ 10 (2), Γκιουλέρ 8 (2), Κοκσάλ, Ντουρμάζ, Ερντέν 16 (14 ριμπ.), Σανλί 2, Σαβάς, Τουντσέρ 11, Ουγκουρλού.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σ.Σκαριόλο): Αγκιλάρ 3 (1), Μπειράν 8 (2), Μπριθουέλα 18 (3), Κολομ 9 (1), Φερνάντεθ 5 (8 ασίστ), Αμπάλντε, Αρτεάγκα, Γιοβέτ 5 (1/2 τρίπ., 12 ριμπ.), Σάιθ 7, Σαν Μιγκέλ 2, Βάσκεθ 10 (5 ριμπ.).

Σκουρτόπουλος: «Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία – Ισπανία 71-67: «Τρία στα τρία» για τους γηπεδούχους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.