ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Καστρίτης: «Να βοηθήσουμε τους νέους αθλητές να δείξουν τις δυνατότητές τους»

Στη διάθεσή τους θα έχουν για τις επόμενες τρεις ημέρες ο Γιάννης Καστρίτης και οι συνεργάτες του τους παίκτες που συμπεριέλαβαν στην προεπιλογή της Εθνικής Νέων Ανδρών, ώστε να επιλέξουν τους 16 που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 (14-22/07) στο Χέμνιτς της Γερμανίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τόνισε αρχικά: «Έχω...
Καστρίτης: «Να βοηθήσουμε τους νέους αθλητές να δείξουν τις δυνατότητές τους»

Στη διάθεσή τους θα έχουν για τις επόμενες τρεις ημέρες ο Γιάννης Καστρίτης και οι συνεργάτες του τους παίκτες που συμπεριέλαβαν στην προεπιλογή της Εθνικής Νέων Ανδρών, ώστε να επιλέξουν τους 16 που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 (14-22/07) στο Χέμνιτς της Γερμανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τόνισε αρχικά: «Έχω πει αρκετές φορές πως είναι τεράστια τιμή η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Νέων Ανδρών. Από εκεί και πέρα αυτό που προέχει δεν είναι το σταφ, ή τα πρόσωπα. Το σημαντικότερο είναι οι παίκτες και οι νέοι να είναι σήμερα οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Σκοπός μας είναι να τους βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται πριν μπουν στο επαγγελματικό μπάσκετ ουσιαστικά και φυσικά να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, εκπροσωπώντας την χώρα μας, είτε στα φιλικά, είτε στις επίσημες υποχρεώσεις».

Όσο για το γεγονός ότι πρόκειται να δουλέψει με αθλητές μικρότερης ηλικίας, ο 36χρονος κόουτς επεσήμανε: «Δεν νομίζω πως έχει διαφορά όταν μιλάμε για Εθνικές Ομάδες. Οπωσδήποτε η ηλικία αυτή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Περνάνε την εφηβεία πια και γίνονται άνδρες. Είναι παιδιά που έχουν ενέργεια και διάθεση. Στόχος μας είναι να τα βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, ώστε να δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες».

Ο Μιχάλης Λούντζης είναι από τους πλέον έμπειρους παίκτες στην ηλικία του. Πέρυσι έζησε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Κρήτη με την Εθνική Νέων Ανδρών του 2017. Δύο χρόνια νωρίτερα με την Εθνική Εφήβων στο Βόλο. Γνωρίζει πως κάθε χρονιά είναι διαφορετική, αλλά και κατά κάποιο τρόπο ίδια: «Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε κάθε χρόνο εδώ. Το περιμένουμε όλοι πώς και πώς, γιατί ξαναβρισκόμαστε, είμαστε μια καλή παρέα και ξέρουμε πως θα μαζευτούμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Υπάρχουν νέα πρόσωπα, νέος προπονητής, υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σημεία, αλλά παραμένει σταθερό το γεγονός πως θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο, για να να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία τελικά ποιος δεν είναι πια εδώ ή ποιος είναι, αλλά το να κάνουμε το καλύτερο. Δεν σκεφτόμαστε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το ‘φορτίο’ είναι βαρύ κάθε χρόνο, πάντα. Ξέρουμε πως η Ελλάδα έχει μια μεγάλη ιστορία πίσω της στο μπάσκετ. Έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας να δουλέψουμε, να προετοιμαστούμε και να προσπαθήσουμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πάλι».

Αυτούς κάλεσε ο Καστρίτης για την Εθνική Νέων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καστρίτης: «Να βοηθήσουμε τους νέους αθλητές να δείξουν τις δυνατότητές τους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.