EUROLEAGUE

Βαζίνσκι: «Να σταματήσουμε όσο γίνεται τον Σπανούλη»

Ο Άνταμ Βαζίνσκι, ο οποίος είναι από τις αποκαλύψεις της φετινής Μάλαγα, μίλησε αποκλειστικά στο Sportime.gr για το αποψινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και για τις ομοιότητες που έχουν οι «αιώνιοι»
Βαζίνσκι: «Να σταματήσουμε όσο γίνεται τον Σπανούλη»

Οι ελπίδες της Μάλαγα για πρόκριση στην επόμενη φάση έχουν εξαφανιστεί, όμως σίγουρα απόψε δεν σκοπεύει να παραδοθεί άνευ όρων στον Ολυμπιακό. Στους Ανδαλουσιάνους το πρώτο… βιολί δεν είναι άλλος από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, όμως ο Χουάν Πλάθα τη φετινή σεζόν «έκρυβε» έναν άσσο στο μανίκι του κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Άνταμ Βαζίνσκι.

Ο Πολωνός φόργουορντ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ της φετινής Μάλαγα, μίλησε στο Sportime.gr για την αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αποκάλυψε ότι θαυμάζει Σπανούλη και Πρίντεζη από μικρός, ενώ αναφέρθηκε σε όσα θα άλλαζε στη φετινή παρουσία της ομάδας του.

Σήμερα αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιχνίδι και τι θα είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξετε;

«Ο Ολυμπιακός είναι μία δυνατή ομάδα που παίζει σκληρά, όπως άλλωστε κι ο Παναθηναϊκός. Είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού μπάσκετ. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα απαιτητικό παιχνίδι. Δυστυχώς εμείς είμαστε εκτός πλέι οφ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει και το πλεονέκτημα έδρας, όμως παραμένει ένα σημαντικό παιχνίδι γι αυτούς. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι το τέλος».

Στον Ολυμπιακό παίζουν παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης ποια είναι η δική σου άποψη γι αυτούς;

«Πάντα θαύμαζα τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη από τότε που ήμουν μικρός. Είναι σπουδαίοι παίκτες με τεράστια εμπειρία και δεν είναι μυστικό ότι θα είναι από τα σημαντικά κλειδιά του Ολυμπιακού και στο αποψινό παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να τους σταματήσουμε όσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο».

Η Μάλαγα δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Αν είχες τι δυνατότητα να ταξιδέψεις στο χρόνο τι θα άλλαζες;

«Χάσαμε πολλά παιχνίδια με λιγότερο από 4 πόντους. Σίγουρα δεν εκτελέσαμε τις οδηγίες που μας είχε δώσει ο προπονητής, όπως θα έπρεπε, στα τελευταία λεπτά πολλών παιχνιδιών. Οπότε αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα άλλαζα τις αντιδράσεις μας στα τελευταία λεπτά γιατί όπως αποδείχτηκε είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόκριση μας στην επόμενη φάση».

Στη δεύτερη χρονιά σου στην Ευρωλίγκα πραγματικά μοιάζεις σαν άλλος… παίκτης. Ποιος είναι ο λόγος αυτής της τόσο εντυπωσιακής μετάλλαξης;

«Νιώθω πραγματικά εξαιρετικά χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίζω στην Ευρωλίγκα με την Μάλαγα. Είναι μία υπέροχη εμπειρία να παίζεις τόσα πολλά παιχνίδια σε αυτό το υψηλότατο επίπεδο και να αντιμετωπίζεις τόσους σπουδαίους παίκτες. Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να είναι στη θέση μου και γι αυτό προσπαθώ όσο περισσότερο γίνεται για να μείνω σε αυτό το επίπεδο. Ο προσωπικός μου στόχος είναι κάθε χρόνο να παρουσιάζομαι βελτιωμένος και πραγματικά εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι η αρχή για να γίνω ένα βασικό κομμάτι της Ευρωλίγκα στο μέλλον».

Έχοντας παίξει στην Ευρωλίγκα και με τα δύο format πως σου φαίνεται το νέο σύστημα διεξαγωγής που ισχύει για δεύτερη σεζόν;

«Το νέο σύστημα είναι πραγματικά εξαιρετικό! Μπορείς να αντιμετωπίσεις όλες τις ομάδες κι όχι μόνο λίγες στον όμιλο που κληρώθηκες όπως ήταν στο παρελθόν. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και εξαιτίας αυτού η λίγκα έχει γίνει ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική. Γενικότερα ταξιδεύουμε πολύ και η χρονιά είναι σκληρή. Νομίζω, όμως, ότι όλες οι ομάδες προετοιμάζονται καλά για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ενώ έχουν μεγαλώσει και τα ρόστερ. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε τόσα παιχνίδια στην Ευρώπη, όμως νομίζω ότι κάνουμε καλή δουλειά κι ο κόσμος βλέπει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

«Έχει ένα πραγματικά εξαιρετικό πρωτάθλημα που στηρίζεται στο physical game. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός πάντα παλεύουν για να βρεθούν στο final Four της Ευρωλίγκα και πάντα σοκάρομαι από τη δύναμη που έχουν και βγάζουν κάθε φορά που αγωνίζονται. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τις ελληνικές ομάδες και το ελληνικό μπάσκετ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βαζίνσκι: «Να σταματήσουμε όσο γίνεται τον Σπανούλη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.