EUROLEAGUE

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 86-77: Η άμυνα νίκησε τον Λάνγκφορντ

Ενας Κιθ Λάνγκφορντ δεν (θα) είναι ποτέ αρκετός. Ο Παναθηναϊκός θα φύγει από τη Βιτόρια, την πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο Final Four της Euroleague, με σκυμμένο κεφάλι. Ηττήθηκε. Με τρόπο δίκαιο. Οσο και αν δεν αρέσει το άκουσμα αυτής της διαπίστωσης. Ναι, ο Λάνγκφορντ ήταν (τουλάχιστον) επικός. Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που...
Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 86-77: Η άμυνα νίκησε τον Λάνγκφορντ

Ενας Κιθ Λάνγκφορντ δεν (θα) είναι ποτέ αρκετός. Ο Παναθηναϊκός θα φύγει από τη Βιτόρια, την πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο Final Four της Euroleague, με σκυμμένο κεφάλι.

Ηττήθηκε. Με τρόπο δίκαιο. Οσο και αν δεν αρέσει το άκουσμα αυτής της διαπίστωσης.

Ναι, ο Λάνγκφορντ ήταν (τουλάχιστον) επικός. Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που μπορούν να σημειώσουν 33 πόντους.

Ναι, ο Λάνγκφορντ, παίζοντας μόνος, κατάφερε να ανατρέψει μία διαφορά 18 πόντων (73-55) στο τέλος της 3ης περιόδου.

Μέτρησε 15 (από τους 33) πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, τους 11 κολλητούς. Μόνος του κόντρα σε ολόκληρη τη Μπασκόνια.

Το τελικό… ζύγισμα αναφέρει πως οι «πράσινοι» ήταν οι χαμένοι. Για ένα και απλό λόγο: Αγνόησαν την άμυνά τους για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Και όταν αποφάσισαν πως αυτή θα ενισχύσει την προσπάθεια τους, ήταν πια αργά. Χώρια που το παιχνίδι που επιλέχθηκε, όσο… καυτός και αν ήταν ο Λάνγκφορντ, ήταν ο δύσκολος δρόμος προς τη νίκη.

H Μπασκόνια έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι του Παναθηναϊκού. Και όταν δεν μπορούσε να πλησιάσει, είχε την εναλλακτική των τριπόντων (10/16).

Εκανε και κάτι άλλο, με εξαιρετική συνέπεια, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. «Στραγγάλισε» το παιχνίδι του Νικ Καλάθη. Το 50% της δυναμικής του Παναθηναϊκού.

Ο Νικ τελείωσε το ματς με 5 πόντους (2/8 σουτ) και μόλις 2 ασίστ! Ολόκληρος ο Παναθηναϊκός έδωσε 9 τελικές πάσες.

Συνοδοιπόρος του Λάνγκφορντ ήταν ο Νίκος Παππάς. Με κεκτημένη ταχύτητα από τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του, ο Ελληνας γκαρντ έδωσε σκορ στην αρχή του αγώνα, τελειώνοντας το ματς με 16 πόντους.

MVP: Από την πλευρά των ηττημένων δεν μπορεί να επιλεγεί ο πολυτιμότερος. Μοιραία ο τίτλος πάει στον Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος έκανε ένα καλό ημίχρονο και ένα μέτριο (16Π.). Στο πρώτο εξέθεσε τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας τους περισσότερους πόντους είτε κοντά στο καλάθι, είτε με βολές.

UP: Μόνο ο Λάνγκφορντ. Αυτό το παιχνίδι του ταιριάζει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να δώσει τέτοιες νίκες στον Παναθηναϊκό.

DOWN: Η άμυνα των «πράσινων». Τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ (11). Και η… εξαφάνιση του Νικ Καλάθη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μερικά ανάποδα σφύριγμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 24-20, 29-23, 13-22.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Β.Περάσοβιτς): Βιλντόζα 10 (2), Βόιτμαν 7, Χουέρτας 4, Τζάνινγκ 12 (3), Ντιοπ, Γκρέιντζερ 11 (3), Πουαριέ 10 (9 ριμπ.), Σενγκέλια 16 (3/7 δίπ., 1/2 τρίπ., 7/10 βολές, 7 ριμπ., 6 ασίστ, 3 κλεψ.), Γκαρίνο, Σιλντς 4, Χίλιαρντ 12 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ.Πασκουάλ): Τόμας 3 (1), Λάνγκφορντ 33 (8/10 δίπ., 2/5 τρίπ., 11/14 βολές, 3 ριμπ.), Λάσμε 6 (1), Παπαπέτρου, Παππάς 16 (3/4 δίπ., 2/6 τρίπ., 4/5 βολές), Γκιστ 2, Βουγιούκας 8 (4 ριμπ., 3 ασίστ), Λεκαβίτσιους 2, Λοτζέσκι 2, Καλάθης 5 (1/5 δίπ., 1/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 4 λάθη), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

Euroleague: Η Μπούντουτσνοστ σόκαρε την ΤΣΣΚΑ, νίκες για Μπάρτσα-Χίμκι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 86-77: Η άμυνα νίκησε τον Λάνγκφορντ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.