EUROLEAGUE

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 91-87: Παπανικολάου ψυχάρα! (video)

Υπάρχει και αυτός ο τρόπος. Δεν είναι ενδεδειγμένος, αλλά ο Ολυμπιακός ουδόλως απασχολείται. Μπροστά στο μεγάλο σκοπό, όλα επιτρέπονται. Ακόμη και ένα… θρίλερ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Η ικανοποίηση πως ένα χαμένο ματς, μπορεί να γίνει το ακριβώς αντίθετο. Η απόδειξη πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ρόστερ μαχητών. Ακόμη και τη βραδιά, όπου ο...
Ολυμπιακός – Μπασκόνια 91-87: Παπανικολάου ψυχάρα! (video)

Υπάρχει και αυτός ο τρόπος. Δεν είναι ενδεδειγμένος, αλλά ο Ολυμπιακός ουδόλως απασχολείται.

Μπροστά στο μεγάλο σκοπό, όλα επιτρέπονται.

Ακόμη και ένα… θρίλερ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Η ικανοποίηση πως ένα χαμένο ματς, μπορεί να γίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η απόδειξη πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ρόστερ μαχητών. Ακόμη και τη βραδιά, όπου ο πιο φορμαρισμένος… στρατιώτης του (βλέπε Νίκολα Μιλουτίνοφ) απουσιάζει.

Ακόμη και τη βραδιά, όπου ο… στρατηγός του (βλέπε Βασίλης Σπανούλης) βλέπει τα 34 λεπτά της αναμέτρησης από τον πάγκο.

Μία καλή ευκαιρία για την ενηλικίωση του Ολυμπιακού. Δίχως τον Σπανούλη. Δίχως τον Μιλουτίνοφ.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει μία ακόμη… διαβολοβδομάδα.

Τούτη η νίκη διαθέτει αρκετούς… εργάτες. Κάποιοι πολυτελείας, άλλοι άοκνοι μαχητές των παρκέ.

Ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν εκεί για να κρατήσει τον Ολυμπιακό στα δύσκολα. Παρά την κακή άμυνα των πρώτων τριών περιόδων, ο Αμερικανός έδωσε μεγάλες μάχες στην αντίπαλη ρακέτα. Και κέρδισε τις περισσότερες (6 από τα 9 ριμπάουντ του ήταν επιθετικά).

Και εκεί που χρειάστηκε ξεδίπλωσε το ταλέντο του: 23 πόντοι με 10/13 δίποντα και 3/6 βολές, μαζί και 5 κερδισμένα φάουλ.

Δεν ήταν μόνο Ζακ.

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν το κάνει για πρώτη φορά. Εχει κρίνει ξανά αναμετρήσεις. Όχι, όμως, με αυτόν τον τρόπο.

Μέτρησε 6/7 σουτ τριών πόντων. Ένα από αυτά οδήγησε το ματς στην παράταση. Αλλιώς, το παιχνίδι θα είχε χαθεί από τα δικά του χέρια. Θέλει… άντερα για το συγκεκριμένο μεγάλο σουτ. Ο «Παπ» τα είχε. Τόλμησε, ευστόχησε (μάλιστα με ταμπλό) και εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι στο ΣΕΦ ήξερα πως αυτό το ματς δεν χάνεται! Ο ίδιος επέμενε να φωνάζει, πηγαίνοντας προς τον πάγκο, πως «εγώ το έβαλα»!

Κομβικός ήταν και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος. Με τον Μπλατ να του δίνει την ευκαιρία να μείνει στο παιχνίδι όταν η μπάλα… ζεματούσε. Ενα δωρεάν και εξαιρετικά απαιτητικό μάθημα για τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος μπορεί να μη διέπρεψε, αλλά ήταν πολύτιμος σε αρκετές φάσεις.

Μη λησμονήσουμε τον Γιώργο Πρίντεζη. Τον… αποκαμωμένο υπαρχηγό του Ολυμπιακού που έδωσε τα πάντα στο παρκέ. Μέτρησε 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ατελείωτες μονομαχίες με τους ψηλούς της Μπασκόνια.

Οι τελευταία δεν επιχείρησαν να κάνουν τη μεγάλη… ζημιά στον Ολυμπιακό. Ο Βενσάν Πουαριέ δεν θα μπορούσε μόνος να πάρει το ματς.

Η… σύμπραξη του Βραζιλιάνου Μαρσελίνιο Χουέρτας και τους Αργεντινού Λούκα Βιλντόθα θα μπορούσε όμως.

Ο πρώτος είναι υπεύθυνος για το +7 της Μπασκόνια στα μέσα της τρίτης. Ο δεύτερος την κράτησε στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είτε με μερικά απίθανα τρίποντα, είτε με τις ασίστ του.

Μόνο που στο τέλος… μίλησε ο «Παπ». Και ο Ζακ. Και ο Γιώργος. Δίνοντας την ευκαιρία στον Ντέιβιντ Μπλατ να νικήσει για πρώτη φορά (σε πέντε αναμετρήσεις) τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς!

MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου! Χωρίς το τρίποντό του, δεν θα υπήρχε παράταση. Ο «Παπ» κράτησε ολόκληρη την περιφέρεια του Ολυμπιακού μόνος του τα 6 από τα 9 τρίποντα της ομάδας (τα άλλα τρία ανήκουν στον Γουίλιαμς – Γκος).

UP: Η αντίδραση του Ολυμπιακού. Αρχικά στην απουσία του Μιλουτίνοφ. Έπειτα σε αυτή του Σπανούλη. Και κατόπιν απέναντι στη Μπασκόνια. Δεν ήταν εκείνο το παλιό… μέταλλο. Παρουσίασε κάτι άλλο, διαφορετικό. Κάτι που μοιάζει με την «κόλλα» για τη δημιουργία μίας νέας ομάδας.

DOWN: Η άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα 25 λεπτά. Χαλαρός, χωρίς διάθεση, πολλά χαμένα ριμπάουντ και εκείνο το… επικό 16/18 δίποντα της Μπασκόνια!

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χωρίς προβλήματα οι ρεφερί στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-47, 55-62, 80-80 κ.α., 91-87 παρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 17 (3/9 δίπ., 3/5 τρίπ., 2/2 βολές, 2 ριμπ., 6 ασίστ, 1 λάθος), Τουπάν, Σπανούλης 4 (1/1 δίπ., 0/3 τρίπ., 2/2 βολές, 3 ριμπ., 1 ασίστ, 4 λάθη σε 11 λεπτά), Τίμα, Στρέλνιεκς 2, ΒεζένκοΦ, Πρίντεζης 19 (9/19 δίπ., 0/4 τρίπ., 1/3 βολές, 4 ριμπ., 5 ασίστ, 1 κλέψ.), Παπανικολάου 22 (6/7 τρίπ., 6 ριμπ., 2 ασίστ, 1 κλέψ., 2 κοψ.), Μάντζαρης, Μπόγρης 4, ΛεΝτέι 23 (10/13 δίπ., 3/6 βολές, 9 ριμπ., 1 κόψ.).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Β.Περάσοβιτς): Βιλντόζα 19 (4/7 δίπ., 2/7 τρίπ., 5/5 βολές, 4 ριμπ., 4 ασίστ, 2 κλεψ.), Βόιτμαν 10 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Χουέρτας 17 (7/9 δίπ., 1/2 τρίπ., 5 ασίστ), Τζάνινγκ 8 (1/6 δίπ., 2/9 τρίπ., 5 ασίστ, 2 κλεψ.), Ντιοπ, Πουαριέ 17 (8/9 δίπ., 1/3 βολές, 12 ριμπ.), Σιλντς 3, Χίλιαρντ 13 (2).

Δείξε μου τη… διαβολοβδομάδα σου να σου πω ποιος είσαι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Μπασκόνια 91-87: Παπανικολάου ψυχάρα! (video)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.