EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-68: Τα (χαμένα) ριμπάουντ σφράγισαν την ήττα

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν μέσα στο παιχνίδι. Ταλαιπώρησε την Μπαρτσελόνα. Αλλά στο τέλος ήταν ηττημένη (79-68).
Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-68: Τα (χαμένα) ριμπάουντ σφράγισαν την ήττα

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε τη βελτιωμένη έκδοσή του. Περισσότερο μυαλωμένη. Εξαιρετικά ανθεκτική. Αλλά με μερικά από τα παλιά… κουσούρια.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν μέσα στο παιχνίδι. Ταλαιπώρησε την Μπαρτσελόνα. Αλλά στο τέλος ήταν ηττημένη (79-68).

Τα πράγματα είναι απλά: όταν σε μία αναμέτρηση επιτρέπεις στον αντίπαλο σου να αρπάξει 16 περισσότερα ριμπάουντ και να σου… κλέψει 12 επιθετικά «σκουπίδια» οι πιθανότητες είναι εναντίον σου.

Και όμως…. Παρά το κακό στατιστικό, ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον τρόπο να βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι. Ο συσχετισμός ανάμεσα στις ασίστ και στα λάθη ήταν άριστος (15 ασίστ, 8 λάθη). Τα ποσοστά σε δίποντα (52.5%) και τρίποντα (41.2%) ικανοποιητικά. Αν έλειπε και εκείνο το 5/11 στις ελεύθερες βολές ο Πιτίνο θα είχε έναν παραπάνω λόγο να χαμογελά.

Αυτό που δεν πρόκειται να τον ικανοποιήσει διόλου είναι η αδυναμία στα ριμπάουντ. Οι Καταλανοί ανανέωσαν μπόλικες επιθέσεις και πήραν πόντους από αυτές. Ειδικά η περίπτωση του Κέβιν Σεραφέν «φώναζε» από μακριά: 14 πόντοι με 5/5 δίποντα, 4/5 βολές και 7 ριμπάουντ. Τα 6 επιθετικά.

Αν θεωρήσουμε… λογική τη συγκομιδή του Τομά Ερτέλ (23 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), τότε εκείνη του Σεραφέν δεν ήταν. Εκθέτοντας για ένα ακόμη παιχνίδι τη γραμμή των ψηλών του Παναθηναϊκού.

Οι Λάσμε, Παπαγιάννης και Γκιστ (όλοι μαζί) πήραν μόλις 5 ριμπάουντ!

Τουλάχιστον η αναμέτρηση στη Βαρκελώνη πιστοποίησε πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου διανύει περίοδο φόρμας: μέτρησε 17 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και ένα λάθος σε σχεδόν 37 λεπτά. Αλλάζοντας τον ρυθμό και τη διάθεση των «πρασίνων».

Δεν ήταν όμως αρκετό. Κομβικό σημείο της αναμέτρησης ήταν ένα τρίλεπτο στην τρίτη περίοδο. Εκεί που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλά στο παρκέ και είχε προβάδισμα τριών πόντων (42-39) ήρθε ένα σερί 14-0 των Καταλανών. Και το σκορ (από το 24’ στο 27’) διαμορφώθηκε σε 53-42.

Υποχρεώνοντας την ομάδα του Πιτίνο να κυνηγά στο σκορ. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι «πράσινοι» ισοφάρισαν το ματς.

Το φινάλε του αγώνα ήταν γεμάτο από λάθη και κακές επιλογές των παικτών του Παναθηναϊκού. Με τη Μπάρτσα να βρίσκει λύσεις από το τρίποντο και να τελειώνει το ματς.

MVP: Συνήθως πολυτιμότερος είναι ο κορυφαίος σκόρερ. Στην περίπτωσή μας οι πόντοι δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Ο ΚέβινΣ εραφέν άλλαξε την φιλοσοφία του αγώνα. Ήταν εκεί σε όλες τις φάσεις και ανανέωσε έξι φάσεις για την Μπαρτσελόνα. Δύο από αυτές τις τελείωσε με καλάθι και φάουλ. «Μαχαιριές» στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Επίσης μέτρησε 1 ασίστ, 2 λάθη, 1 μπλοκ και 3 κερδισμένα φάουλ σε 15:58.

UP: Ο Παναθηναϊκός μέχρι το 35’. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Ντίνος Μήτογλου, αλλά και ο Λούκας Λεκαβίτσιους (με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά) έκαναν το step up.

Τα εύσημα και τον αντίπαλο, Τομά Ερτέλ. Μόνο ουσία από τον Γάλλο γκαρντ, με 23 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κερδισμένα φάουλ.

DOWN: Ο Παναθηναϊκός στο τρίλεπτο 24’-27’ και στο φινάλε του αγώνα. Η απουσία των ψηλών, αλλά και η αδυναμία στα ριμπάουντ, η οποία βαραίνει όλη την ομάδα!

Λίγα πράγματα και από τον Ντεσόν Τόμας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κανένα πρόβλημα για την τριάδα στη Βαρκελώνη.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-36, 56-52, 79-68.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σ.Πέσιτς): Σεραφέν 14 (5/5 δίπ., 4/5 βολές, 7 ριμπ., 1 ασίστ, 1 κόψ.), Πάνγκος 2, Ρίμπας 3 (1), Σίνγκλετον 3 (1), Χάνγκα 7 (1), Ερτέλ 23 (6/8 δίπ., 2/4 τρίπ., 5/5 βολές, 2 ριμπ., 3 ασίστ), Οριόλα 4, Κούριτς 8 (2), Κλαβέρ 8 (1), Τόμιτς 7 (7 ριμπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρ.Πιτίνο): Τόμας 6 (1), Παπαγιάννης 2, Λάσμε 4, Παπαπέτρου 17 (5/7 δίπ., 2/5 τρίπ., 1/2 βολές, 3 ριμπ., 2 ασίστ, 4 κλεψ.), Παππάς 5 (1/2 δίπ., 1/4 τρίπ.), Γκιστ 8, Λεκαβίτσιους 8 (2/6 δίπ., 1/1 τρίπ.), Λοτζέσκι 2, Καλάθης 8 (2/6 δίπ., 1/3 τρίπ., 1/4 βολές, 3 ριμπ., 5 ασίστ, 2 κλεψ.), Μήτογλου 8 (4/5 δίπ.).

Ο Τόνι Γουάιτ δίνει μάχη με τη λευχαιμία!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-68: Τα (χαμένα) ριμπάουντ σφράγισαν την ήττα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.