EUROLEAGUE

Ο… χάρτης της νέας Ευρωλίγκας

Η… επέκταση της Ευρωλίγκας μπορεί να περιμένει. Οι δύο wild card που έχουν δοθεί, σε Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν, δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από το 2019, κάτι που σημαίνει πως και η επόμενη έκδοση της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί με 16 ομάδες. Από αυτές, οι 11 έχουν εγγυημένο συμβόλαιο δεκαετούς διάρκειας, με την επόμενη...
Ο… χάρτης της νέας Ευρωλίγκας

Η… επέκταση της Ευρωλίγκας μπορεί να περιμένει. Οι δύο wild card που έχουν δοθεί, σε Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν, δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από το 2019, κάτι που σημαίνει πως και η επόμενη έκδοση της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Από αυτές, οι 11 έχουν εγγυημένο συμβόλαιο δεκαετούς διάρκειας, με την επόμενη σεζόν να είναι η τρίτη της συμφωνίας.

Οι 11 ομάδες είναι οι : Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια (Ισπανία), Αναντολού Εφές, Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) και Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία).

Νέες προσθήκες θα είναι η Νταρουσάφακα, η οποία κατέκτησε το Eurocup και θα αποτελέσει την τρίτη συμμετοχή της Τουρκίας. Η Γκραν Κανάρια προκρίθηκε στην τετράδα των πλέι οφ της ACB, μαζί με τις ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει πως η φιναλίστ του Eurocup το 2015, θα καταγράψει την πρώτη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα!

Τη θέση του Ερυθρού Αστέρα πήρε η Μπούντουσνοστ, νικήτρια της Αδριατικής Λίγκας. Κάτι που σημαίνει πως η Σερβία δεν θα έχει εκπρόσωπο στην Ευρωλίγκα, καθώς η αντικαταστάτριά της «κατάγεται» από το Μαυροβούνιο.

Πλέον, οι θέσεις που απομένουν να καταληφθούν, αφορούν την πρωταθλήτρια Γερμανίας και τη μία θέση που δίνει η VTB.

Στην πρώτη περίπτωση, στην Ευρωλίγκα θα αγωνιστεί είτε η Μπάγερν Μονάχου, είτε η Αλμπα Βερολίνου. Οι τελικοί στη Γερμανία ξεκινούν την Κυριακή (3/6).

Οσο για τη VTB; Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο επικείμενο Final Four (8-10/6). Ουσιαστικά, τρεις ομάδες θα αναζητήσουν το χρυσό… εισιτήριο.

Αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσπεράσει τη Ζενίτ και προκριθεί στον τελικό, τότε ο νικητής του έτερου ζευγαριού μεταξύ της Ούνικς Καζάν και της Χίμκι, προκρίνεται στην επόμενη Ευρωλίγκα. Στην περίπτωση που η Ζενίτ αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ, τότε η ομάδα που θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα θα είναι η νέα πρωταθλήτρια της VTB.

Οι ομάδες της Ευρωλίγκας 2018-2019

Μπαρτσελόνα Ρεάλ Μαδρίτης Μπασκόνια Γκραν Κανάρια
Ολυμπιακός Παναθηναϊκός Αναντολού Εφές Φενερμπαχτσέ
Μακάμπι Τελ Αβίβ ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1η ή 2η της VTB) Μπούντουσνοστ
Νταρουσάφακα Αρμάνι Μιλάνο Ζαλγκίρις Κάουνας Πρωταθλήτρια Γερμανίας

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο… χάρτης της νέας Ευρωλίγκας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.