NBA

Το παραμύθι του Λογιόλα έχει το δικό του αγγελο (pics)

Κανείς δεν γνωρίζει αν το τέλος θα συνοδευτεί από το… κλισέ «και έζησαν αυτοί καλά…». Τούτο δεν σημαίνει πως το παραμύθι του πανεπιστημίου του Σικάγο, Λογιόλα δεν αξίζει το πολυπόθητο happy end. Οποια και αν είναι η κατάληξη του, η ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η παρουσία...
Το παραμύθι του Λογιόλα έχει το δικό του αγγελο (pics)

Κανείς δεν γνωρίζει αν το τέλος θα συνοδευτεί από το… κλισέ «και έζησαν αυτοί καλά…».

Τούτο δεν σημαίνει πως το παραμύθι του πανεπιστημίου του Σικάγο, Λογιόλα δεν αξίζει το πολυπόθητο happy end. Οποια και αν είναι η κατάληξη του, η ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η παρουσία μίας από τις τέσσερις φιναλίστ του Final Four του φετινού NCAA (το οποίο παρεμπιπτόντως θα διεξαχθεί στο Alamodome του Σαν Αντόνιο από τις 31/3 μέχρι τις 2 Απριλίου) διαθέτει Θεϊκή παρέμβαση. Τη δική του φύλακα – άγγελο. Με τη μορφή μιάς απεσταλμένης του Θεού. Μίας καλόγριας!

Οι Αμερικάνοι γράφουν – και δεν έχουν καθόλου άδικο – πως δεν είναι δυνατόν να μην συμπαθήσει κάποιος το Λογιόλα. Εξαιτίας της παρουσίας της 98χρονης Αδελφής Τζιν Ντολόρες Σμιτ. Η… παρέμβαση που σας αναφέραμε παραπάνω.

Η απίθανη σχέση της Αδελφής Τζιν και του Λογιόλα βαστάει αρκετά χρόνια. Εγινε περισσότερο επίσημη πριν από 10 χρόνια. Όταν η 88χρονη τότε, έμεινε δίχως δουλειά και κατοικία! Ασχολούνταν ως εθελόντρια στο Πανεπιστήμιο, όμως το μέρος που αποκαλούσε σπίτι, το μοναστήρι της, πωλήθηκε.

Στη διάσωσή της έσπευσε ο (τότε) πρόεδρος του Λογιόλα, Μάικλ Γκαραντσίνι. Εκανε τα πάντα για να την κρατήσει κοντά στους μαθητές. Εκείνη το μόνο που ζήτησε ήταν έναν μισθό και ένα μέρος να μείνει. Ακόμη και οι καλόγριες χρειάζονται τροφή και στέγη.

Η Αδελφή Τζιν έγινε άμεσα η υπεύθυνη για τον εκκλησιασμό των φοιτητών. Και φυσικά μπορούσε ακόμη να ασχοληθεί με την αγαπημένη της ομάδα του μπάσκετ.

Πριν από κάθε παιχνίδι, η 98χρονη κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: μαζεύει όλη την ομάδα γύρω της και λέει μία προσευχή.

Φυσικά και προσπαθεί να πηγαίνει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Φορώντας το αγαπημένο ζευγάρι υποδημάτων: στα χρώματα του Λογιόλα (μπορντό – χρυσό), τη λέξη «Αδελφή» στο ένα παπούτσι και το όνομά της «Τζιν» στο άλλο.

Η γεννημένη το 1919 στο Σαν Φρανσίσκο έχει ασχοληθεί, ως μία κυρίαρχη και συμπαθητική μητρική φιγούρα,  και με τα αποδυτήρια των παικτών: εκεί έχει αναγράψει στον τοίχο τρεις λέξεις. Το… Ευαγγέλιο της. «Πίστη», «Δουλειά» και «νίκη».

Για χάρη της, το Λογιόλα οργάνωσε μία δική της βραδιά. Στις ΗΠΑ αυτό συνδυάζεται με ένα συλλεκτικό δώρο. Συνήθως μία φιγούρα bubblehead. Κάπως έτσι οι πρώτοι 900 τυχεροί έφυγαν με ένα σημαντικό δώρο.

Η Αδελφή Τζιν δεν πτοήθηκε ακόμη και όταν έσπασε τον αριστερό γοφό της τον Νοέμβριο. Εχασε μόλις δύο ματς του Λογιόλα, τα πρώτα από το 1994! Από τότε κυκλοφορεί με καροτσάκι, αλλά αυτό δεν την πτοεί από την μυσταγωγία της επανάληψης κάθε αγαπημένης της συνήθειας.

Πριν από την έναρξη κάθε «Τρέλας του Μαρτίου» η αγαπημένη συνήθεια των Αμερικανών (και όχι μόνο) είναι η συμπλήρωση ενός bracket. Συνολικά 64 προβλέψεις από τη φάση των 32 μέχρι τον τελικό του Final Four. Μερικές εταιρίες δίνουν ένα ολάκερο εκατομμύριο δολάρια σε όποιον το προβλέψει αψεγάδιαστο.

Η Αδελφή Τζιν συμπλήρωσε το δικό της. Προέβλεψε την πρόκριση του Λογιόλα στους «16», όχι όμως και στους «Ελίτ 8».

«Η πορεία σας ήταν τέλεια, αλλά τελειώνει το Σάββατο»

Δεν την πείραξε διόλου που το bracket της… καταστράφηκε. Πήρε τεράστια χαρά. Η οποία δεν στέρευσε εκεί. Το Λογιόλα συνέχισε την ξέφρενη πορεία του και πλέον βρίσκεται στο Final Four, για πρώτη φορά από το 1963. Όταν η Τζιν ήταν 48 ετών.

Αντίπαλος του Λογιόλα στον ημιτελικό θα είναι το Μίσιγκαν (σ.σ.: στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν το Βιλανόβα με το Κάνσας). Οι Wolverines δεν πρόκειται, πάντως, να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Διαθέτουν και εκείνοι τη δική τους γιαγιά! Την 100ντάχρονη (!) Μέρι Μπελ Χικς, η οποία άφησε το δικό της μήνυμα στο twitter προς την Αδελφή Τζιν και το Λογιόλα: «Η πορεία σας ήταν τέλεια, αλλά τελειώνει το Σάββατο». Για την ιστορία, η Χικς είναι η γιαγιά του άλλοτε σταρ των Μπουλς, Τζέιλεν Ρόουζ, ο οποίος ήταν μέλος του Μίσιγκαν στα κολεγιακά χρόνια του.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το παραμύθι του Λογιόλα έχει το δικό του αγγελο (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.