NBA

Κένεντι: «Το NCAA δεν είναι άπιαστο όνειρο για τους Έλληνες παίκτες»

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου camp επίδειξης μπασκετικών ικανοτήτων, του Hoop Group, Ρομπ Κένεντι μιλάει αποκλειστικά στο sportime.gr και αναλύει τη διαδικασία για να βρεθεί ένας αθλητής από την Ελλάδα στο NCAA
Κένεντι: «Το NCAA δεν είναι άπιαστο όνειρο για τους Έλληνες παίκτες»

Από τις πιο συνηθισμένες ανησυχίες ενός γονέα είναι μήπως ο γιος ή η κόρη του αφήσει το διάβασμα και τα μαθήματα για να αφιερωθεί στο μπάσκετ. Τι γίνεται, όμως, όταν το μπάσκετ γίνεται το όχημα για να ανοίξουν οι πόρτες των μεγαλύτερων κολεγίων της Αμερικής και μάλιστα με υποτροφία; Κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι παίκτες αναζητούν την τύχη τους στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού επιδιώκοντας να συνδυάσουν το μπάσκετ με έναν δυνατό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών. 

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου camp επίδειξης μπασκετικών ικανοτήτων, του Hoop Group, Ρομπ Κένεντι, μίλησε αποκλειστικά στο sportime.gr για τον τρόπο που μπορεί ένα αθλητής-μαθητής να συνδυάσει σπουδές και μπάσκετ στο υψηλότερο κολεγιακό επίπεδο της Αμερικής, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Ελλάδα (11-14 Απριλίου) όπου μαζί με τον Hall of Fame κόουτς, Μπομπ Χέρλι, θα προπονήσουν και θα καθοδηγήσουν Έλληνες παίκτες-μαθητές στο Hoop Camp.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Hoop Group

 

NCAAΘα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για το Hoop Group και ό,τι κάνετε εκεί;
«Η ιστορία του Hoop Group είναι παραπάνω από 50 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το πρώτο μπασκετικό camp το διοργανώσαμε το 1965. Σήμερα είμαστε αναγνωρισμένοι ως το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο φυτώριο στο χώρο του μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσα στον κύκλο εργασιών μας είναι camp, σεμινάρια και τουρνουά για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών και ικανοτήτων. Ο λόγος της ύπαρξης μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους παρέχοντας τους τις καλύτερες συμβουλές, υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό και φυσικά προβολή στους προπονητές των κολεγίων».

Τι χρειάζεται ένα παιδί για να αιτηθεί για μία υποτροφία στα πανεπιστήμια της Αμερικής; Αρκεί μόνο το ταλέντο για να του ανοίξει όλες τις πόρτες;
«Σίγουρα οι παίκτες έχουν αλλάξει από τότε που ξεκινήσαμε τη δεκαετία του ’60. Τα σωματικά μεγέθη κι η αθλητικότητα είναι οι πιο αξιοπρόσεκτες διαφορές. Επίσης, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δει μία στροφή στους πιο καταρτισμένους παίκτες. Νομίζω ότι αυτή η αλλαγή στους παίκτες με βελτιωμένες δεξιότητες θα ωφελήσει σημαντικά το παιχνίδι».

Τι θα είναι αυτό που ξεχωρίζει το Hoop Group;
«Αυτό που ξεχωρίζει το Hoop Group είναι ότι παρέχουμε τη μεγαλύτερη πλατφόρμα στους παίκτες για να δείξουν τις ικανότητες τους και να αξιολογηθούν από τους προπονητές των κολεγίων. Στα camps και στα τουρνουά που διοργανώνουμε εκατοντάδες προπονητές έρχονται να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν παίκτες, οι οποίοι προέρχονται από όλο τον κόσμο και την Αμερική».

Πολλοί σπουδαίοι παίκτες όπως οι Λάρι Μπερντ, Κρις Πολ, Χάουαρντ, Μάτζικ Τζόνσον, Ίρβινγκ κ.α. έχουν περάσει από το Hoop Camp. Ξεχώριζαν από μικροί ή υπήρξε τεράστια βελτίωση στην πορεία;
«Υπάρχουν εκατοντάδες παίκτες που πέρασαν από το Hoop Group και πλέον αγωνίζονται στο NBA. Τη φετινή σεζόν υπάρχουν 128 παίκτες μας που αγωνίζονται στο NBA. Τα πιο… μεγάλα ονόματα είναι αυτά των Κάιρι Ίρβινγκ και Καρλ Άντονι Τάουνς, οι οποίοι ξεχωρίζουν γιατί αμφότεροι ξεκίνησαν με τα προγράμματα μας όταν ήταν νέοι. Είναι υπέροχο συναίσθημα να βλέπεις την εξέλιξη τους».

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα παιδί αν θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο Hoop Camp;
«Το πιο σημαντικό για έναν παίκτη που θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο Hoop Group είναι να έχει τη θέληση και τη βούληση να παλέψει σκληρά και να ανταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Χωρίς διάθεση για να δουλέψεις δεν γίνεται τίποτα».

«ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ HALL OF FAMER»

Σε λίγες ημέρες έρχεστε στην Ελλάδα. Μπορείτε να μας μιλήσετε για το λόγο της επίσκεψης σας;
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Ελλάδα για Hoop Camp. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη χώρα σας, όμως είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ στην Αθήνα. Μπορώ να σας πω ότι λάτρεψα τα πρώτα δύο ταξίδια μου στη χώρα σας. Η φυσικές ομορφιές και η ιστορία της χώρας σας, ανταγωνίζονται την υπέροχη ελληνική φιλοξενία. Νιώθω ενθουσιασμένος που θα έρθω μαζί με έναν Hall of Fame προπονητή όπως είναι ο Bob Hurley, για να προπονήσουμε μαζί. Ο κόουτς Hurley βρίσκεται στα camps του Hoop Group για περισσότερα από 25 χρόνια. Ο Hurley είναι ένας απίστευτα αφοσιωμένος προπονητής πάνω στην διδασκαλία του μπάσκετ με τον σωστό τρόπο. Νομίζω ότι όσοι βρεθούν στις εγκαταστάσεις του Deree από τις 11 μέχρι τις 141 Απριλίου θα ζήσουν μία μεγάλη εμπειρία ζωής και θα μάθουν πολλά από έναν πραγματικά θρυλικό προπονητή».

Ένας Hall of Famer coach έρχεται στην Ελλάδα

Τι να περιμένουν οι Έλληνες παίκτες από εσάς;
«Αυτό που μπορούν να περιμένουν όσοι βρεθούν στο camp είναι ότι θα μάθουν τόσα πολλά πράγματα που θα τους βοηθήσουν να συνεχίζουν να βελτιώνονται και μετά το τέλος της διοργάνωσης. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να προπονηθούν απευθείας με έναν προπονητή που βρίσκεται στο Hall of Fame».

Πέρσι για πρώτη φορά ήρθαν οργανωμένα Έλληνες μαθητές στο Hoop Group.
«Οι Έλληνες που ήρθαν πέρσι ήταν όλοι τους εξαιρετικοί μαθητές. Αυτό τους βοήθησε να ξεχωρίσουν από κάποιους Aμερικανούς αθλητές. Είναι αλήθεια ότι όλο και περισσότεροι διεθνείς παίκτες καταφέρνουν να αγωνιστούν στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Το Elite camp που διοργανώνουμε κάθε χρόνο βοηθάει τους παίκτες-αθλητές να εκθέσουν τις δυνατότητες τους στους προπονητές μέσα από ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το περσινό γκρουπ αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα όσων μπορούν να συμβούν όταν ένας παίκτης παίρνει την ευκαιρία να παίξει μπροστά σε τόσους εκατοντάδες προπονητές κολεγίων».

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν το «Bob Hurley Skills camp» να ξεχωρίζει;
«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι προφανώς ο… Bob Hurley. Πιστέψτέ με ο κόουτς δεν βάζει απλά το όνομα του σε ένα camp. Ηγείται και καθοδηγεί κάθε μέρα και όλη την ώρα. Γνωρίζει τους αθλητές κι αυτοί μαθαίνουν από έναν από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κένεντι: «Το NCAA δεν είναι άπιαστο όνειρο για τους Έλληνες παίκτες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.