NBA

Αντετοκούνμπο: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην Πορτογαλική «Ο’Jogo», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ανοίγοντας την καρδιά του. Ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, μίλησε για την παιδική του ηλικία στην Ελλάδα, για του νέους, αλλά και τα όνειρα που έχει για το μέλλον. Αναλυτικά τα όσα είπε : Για τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα : «Είχα μια...
Αντετοκούνμπο: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην Πορτογαλική «Ο’Jogo», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ανοίγοντας την καρδιά του.

Ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, μίλησε για την παιδική του ηλικία στην Ελλάδα, για του νέους, αλλά και τα όνειρα που έχει για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα :

«Είχα μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία, αλλά δεν ξεχνώ το πως ήμουν γιος ενός μετανάστη στην Ελλάδα. Για να βοηθήσω την οικογένειά μου, πουλούσα παιχνίδια και αναμνηστικά στους τουρίστες στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του ελεύθερου μου χρόνου. Δεν ντρέπομαι γι ‘αυτό, το αντίθετο. Και τώρα είμαι στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, κάνοντας την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Είμαι φιλόδοξος και εργατικός, αλλά και πολύ ταπεινός. Δεν άλλαξα και είμαι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσω την οικογένειά μου».

Για το ότι είναι παράδειγμα για την ελληνική νεολαία :

«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και θέλω να δείξω στους νέους της χώρας μου ότι μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Αν μπόρεσα να κάνω αυτό που κάνω, τότε όλοι οι νέοι μπορούν να το κάνουν. Είμαι ευτυχής για την υποστήριξη που λαμβάνω καθημερινά από Έλληνες, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε κάθε ταξίδι των Bucks, αλλά και όταν πάω στην Αθήνα. Ξέρω ότι θα επιτύχω τους στόχους μου. Δεν ξέρω αν γεννήθηκα με αυτή την προσωπικότητα, αλλά θα είμαι πάντα ένας φιλόδοξος πολεμιστής».

Για τις φιλοδοξίες του στο NBA και τα όνειρα του με τους Μπακς :

«Έχω πάει στο NBA εδώ και πέντε χρόνια και η πρόοδό μου ήταν καλή, αλλά θα συνεχίσω να αμφισβητώ τα όρια μου. Θέλω να είμαι ο καλύτερος και πιο πλήρης παίκτης. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ο Κέβιν Ντουράντ, ο Τζέιμς Χάρτνεν και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είναι μεγάλα αστέρια. Θέλω να φτάσω όσο πιο κοντά σε αυτό το επίπεδο και να κερδίσω τρόπαια ως MVP, για παράδειγμα. Έχω πολύ σεβασμό για όλους, με εμπνέουν και παίζοντας εναντίον τους είναι πάντα μια δοκιμή για να δούμε το κατά πόσο έχω προχωρήσει τα τελευταία χρόνια.

Θέλω να δείξω στην πόλη και στην ομάδα ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι σπουδαίο και να επιστρέψουμε στην κορυφή. Δίνω τα πάντα για τους Μπακς. Ρίσκαραν και μου πρόσφεραν πενταετές συμβόλαιο, αποκτώντας με από την δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τους νέους παίκτες, τους οπαδούς και την καθημερινή δουλειά, χτίζουμε το παρόν, αλλά και το μέλλον. Θέλω να κερδίσω τίτλους με την ομάδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντετοκούνμπο: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.