NBA

Τα 10 δευτερόλεπτα και ο χρόνος του Giannis που σώνεται (vid)

Ο χρόνος μετράει. Ένα, δύο, τρία…. Ο κανονισμός αναφέρει πως κάθε αθλητής που επιχειρεί μία ελεύθερη βολή διαθέτει συγκεκριμένο χρόνο, προκειμένου να συγκεντρωθεί, να σημαδέψει και να αφήσει τη μπάλα από τα χέρια του. Το… ρολόι οφείλει να σταματήσει όταν φτάσει στο δέκα. Με την βολή να κρίνεται άκυρη. Μία χαμένη ευκαιρία και η κατοχή...
Τα 10 δευτερόλεπτα και ο χρόνος του Giannis που σώνεται (vid)

Ο χρόνος μετράει. Ένα, δύο, τρία…. Ο κανονισμός αναφέρει πως κάθε αθλητής που επιχειρεί μία ελεύθερη βολή διαθέτει συγκεκριμένο χρόνο, προκειμένου να συγκεντρωθεί, να σημαδέψει και να αφήσει τη μπάλα από τα χέρια του.

Το… ρολόι οφείλει να σταματήσει όταν φτάσει στο δέκα. Με την βολή να κρίνεται άκυρη. Μία χαμένη ευκαιρία και η κατοχή αλλάζει πλευρά.

Μία από τις αναφορές του ΝΒΑ για τα δύο τελευταία λεπτά της πρώτης αναμέτρησης των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, πιθανότατα, φανέρωσε μία αδυναμία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην αναφορά που εκδίδει για κάθε παιχνίδι το ΝΒΑ επισημαίνεται τρεις φορές πως ο «Κούνμπο» καθυστερεί να σουτάρει. Όλα αυτά στο πρώτο παιχνίδι. Γιατί στο δεύτερο, τον ρόλο του… χρονομέτρη ανέλαβε το κοινό στο «TD Garden».

Κάθε φορά που ο Αντετοκούνμπο επιχειρούσε μία ελεύθερη βολή, οι φίλαθλοι μετρούσαν από το ένα και ξεπερνούσαν το (επιτρεπόμενο) δέκα.

Το αποτέλεσμα της πίεσης ήταν 4/9 βολές και ένα… air ball (!) για τον Αντετοκούνμπο.

https://www.youtube.com/watch?v=M6N89itADSE

Η ιστορία δεν είναι τωρινή. Εδώ και καιρό υπάρχει… γκρίνια για τον χρόνο που παίρνει ο Ελληνας φόργουορντ για να εκτελέσει μία βολή.

Τον Μάρτιο του 2016 και έπειτα από τα σχετικά… παράπονα του ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο φάνηκε να βιάζεται περισσότερο να εκτελέσει. Με το ποσοστό του να πέφτει από το 76% στο 68%!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα 10 δευτερόλεπτα και ο χρόνος του Giannis που σώνεται (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.