NBA

Το ΝΒΑ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Η επίσημη ιστοσελίδα του κορυφαίου μπασκετικού πρωταθλήματος του πλανήτη, το ΝΒΑ ενημέρωσε για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου
Το ΝΒΑ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά γενικότερα όλο τον κόσμο του μπάσκετ. Ο «χαμός» του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού έγινε είδηση ακόμα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ να κάνει αναφορά. Μάλιστα, στο κείμενο που ανήρτησαν γίνεται λόγος για τις ηχηρές μεταγραφές που είχαν γίνει επί των ημερών του, όπως ήταν ο Ντομινίκ Γουίλκινς και ο Μπάιρον Σκοτ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει

«ΑΘΗΝΑ – ΕΛΛΑΔΑ – Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που οδήγησε την ομάδα στην κυριαρχία της στις εγχώριες και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις απεβίωσε. Ήταν 89 ετών.

Ο Παναθηναϊκός και η φαρμακευτική εταιρία ΒΙΑΝΕΞ, την οποία είχε ιδρύσει, ανακοίνωσαν αμφότεροι τον θάνατό του την Κυριακή. Δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου.

Για πάνω από 25 χρόνια στην ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Γιαννακόπουλος ξόδεψε τεράστια ποσά χρημάτων για να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη. Είχε αποκτήσει διάφορα μεγάλα ονόματα, ξένων παικτών, συμπεριλαμβανόμενων των βετεράνων σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ντομινίκ Γουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ.

Ο Γουίλκινς είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε το 1996 -με το τελευταίο να είναι το 2011- ενώ ο Σκοτ βοήθησε την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα του 1998 με το οποίο ξεκίνησε ένα σερί 13 εγχώριων τίτλων σε 14 σεζόν.

Ο Γιαννακόπουλος μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ομάδας στο γιό του, Δημήτρη, το 2012».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ΝΒΑ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.