NBA

Διαμαρτυρία και αποκλεισμός

Η δύναμη των λίγων. Η φωνή των πολλών. Η κοινωνία του Σακραμέντο έπραξε ό,τι μπορούσε, προκειμένου να ακουστεί η «φωνή» της. Αιτία, ο θάνατος του Στέφον Κλαρκ από πυρά αστυνομικών και ενώ το θύμα βρίσκονταν στην πίσω αυλή της κατοικίας των γονιών του! Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο στην έδρα των Κινγκς, με αποτέλεσμα η...
Διαμαρτυρία και αποκλεισμός

Η δύναμη των λίγων. Η φωνή των πολλών. Η κοινωνία του Σακραμέντο έπραξε ό,τι μπορούσε, προκειμένου να ακουστεί η «φωνή» της.

Αιτία, ο θάνατος του Στέφον Κλαρκ από πυρά αστυνομικών και ενώ το θύμα βρίσκονταν στην πίσω αυλή της κατοικίας των γονιών του!

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο στην έδρα των Κινγκς, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να ξεκινήσει με καθυστέρηση, ενώ όταν έγινε το τζάμπολ της αναμέτρησης με τους Χοκς, ο κόσμος στο «Golden 1 Center» ήταν λιγοστός.

Οι Κινγκς πήραν την απόφαση να σφραγίσουν τις πόρτες, προκειμένου να μην προκύψει συνωστισμός, κίνηση που απέτρεψε σχεδόν 15.000 θεατές να μπουν στο γήπεδο. Την ίδια στιγμή, το ΝΒΑ δεν θέλησε να αναβάλει την αναμέτρηση.

«Είναι μία από τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει σωστή απόφαση», δικαιολογήθηκε ο ιδιοκτήτης των Κινγκς, Βίβεκ Ραναντίβε. Και πρόσθεσε: «Ενας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι εύκολο να προσποιηθείς πως δεν συμβαίνει τίποτα. Από την άλλη, ίσως αυτός ο αγώνας να ήταν μία καλή ευκαιρία για να έρθουν όλοι κοντά».

Πάντως, η δημοσιοποίηση του βίντεο της αστυνομικής παρέμβασης δείχνει πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν σχεδόν 20 φορές κατά του Κλαρκ, νομίζοντας πως το κινητό τηλέφωνο που είχε στα χέρια του ήταν όπλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διαμαρτυρία και αποκλεισμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.