BLOGGERS

Να μείνουν πιστοί στο πλάνο

Γράφει για την ΑΕΚ ο Γιάννης Χωριανόπουλος Εχει κάνει τόσα πολλά πράγματα φέτος η ΑΕΚ που λογικά, πρέπει να έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους. Τους, έστω, υγιείς δύσπιστους. Πως είναι  η πιο ωραία ομάδα να τη βλέπει κανείς, εκείνη με τις νίκες που θυμούνται όλοι φέτος και γενικά ένα σύνολο που παρουσιάζει κάτι ωραίο...
Να μείνουν πιστοί στο πλάνο

Γράφει για την ΑΕΚ ο Γιάννης Χωριανόπουλος

Εχει κάνει τόσα πολλά πράγματα φέτος η ΑΕΚ που λογικά, πρέπει να έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους. Τους, έστω, υγιείς δύσπιστους. Πως είναι  η πιο ωραία ομάδα να τη βλέπει κανείς, εκείνη με τις νίκες που θυμούνται όλοι φέτος και γενικά ένα σύνολο που παρουσιάζει κάτι ωραίο μέσα στο γήπεδο.

Τόσο από πλευράς θεάματος όσο και τακτικά.

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, η ΑΕΚ δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν σήμερα στην Τούμπα. Τίποτα και σε κανέναν. Μόνο στους εαυτούς τους και στον κόσμο της ομάδας έχουν να δείξουν πράγματα οι ποδοσφαιριστές του Χιμένεθ.

Αλλωστε, στην Ελλάδα δεν πρέπει να είσαι μόνο καλός και να το δείχνεις πως είσαι καλός. Πρέπει να το θυμίζεις σε εκείνους που το αμφισβητούν σε κάθε ευκαιρία.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι» μέσα στη σεζόν είναι απλά να ακολουθήσουν τη ρότα που έχουν τραβήξει σε όλη τη σεζόν. Να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους. Το αγωνιστικό τους πλάνο. Γιατί ούτως ή άλλως η ΑΕΚ εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου έχει χαράξει μια πολιτική άκρως ευρωπαϊκή. Απέναντι σε άναρθρες κραυγές έχει απαντήσει με επιχειρήματα και έχει προβεί σε ανακοινώσεις μόνο όταν ο «κόμπος έφτασε στο χτένι».

Το σημερινό ματς έχει σίγουρα τη δική του σημασία και επίσης είναι άσχημο που γίνεται χωρίς κόσμο. Οπως δηλαδή έγινε και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός την προηγούμενη εβδομάδα. Στην Ελλάδα του 2018 (που υπάρχουν φυσικά απείρως μεγαλύτερα προβλήματα από το ποδόσφαιρο και να πούμε ένα μπράβο στους βουλευτές που έφτασαν να κάνουν μέχρι και επερώτηση στη Βουλή, συγχαρητήρια για την αξιολόγησή τους) δύο από τα σημαντικότερα ματς έγιναν χωρίς κόσμο.

Αυτό δείχνει τη γύμνια που υπάρχει. Και όχι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και ποτέ. Τα συζητάμε 40 χρόνια τα ίδια πράγματα και 40 χρόνια λέγονται τα ίδια και τα ίδια.

Οι πρόσφατες εκδικάσεις για τα ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τα όσα ειπώθηκαν εκεί είναι η απόδειξη. Τρανταχτή απόδειξη, με κρότο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Να μείνουν πιστοί στο πλάνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).