ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ

Πρώτος μάγκας ο Δημήτρης!

Ο Αχαρακτήριστος δίνει το Οσκαρ επικοινωνίας στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που ξέρει καλά να αποφεύγει τριπλό άξελ, flips, κυβιστήσεις και ανακυβιστήσεις καθώς παίζει στα δάχτυλα τέτοια ζητήματα!
Πρώτος μάγκας ο Δημήτρης!

Και που λέτε αραχτός ήμουν στο νησί με μόνη συντροφιά την υπόσχεση στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με media και social media, με εφημερίδες και δελτία ειδήσεων. Ένα τριήμερο ήταν για μένα και είπα από 14 Αυγούστου πρωί μέχρι 16 Αυγούστου βράδυ, δεν πρόκειται ούτε να κλικάρω, ούτε να διαβάσω, ούτε να κάνω socializing κι απλά θα χαζεύω ό,τι πιο άκυρο περνάει από μπροστά μου.

Όταν όμως η ζωή σου είναι ταυτισμένη με συγκεκριμένες συνήθειες, περιμένεις όπως ο φαντάρος το απολυτήριο την ημέρα που θα επανέλθεις σε δράση. Όπως μετράει ανάποδα τις μέρες ο τύπος στην σκοπιά έτσι κι εγώ έλεγα «άντε μωρή Παρασκευή»…

Βυθίστηκα λοιπόν στο net γιατί εφημερίδες θα ήταν άσκοπο να διαβάσω, θα είχα χάσει πολλά. Γύριζα γύριζα γύριζα τις ημερομηνίες και έφτασα στην είδηση- σταθμό. Γραπτή δήλωση, λέει, Δημήτρη Γιαννακόπουλου που βάζει σε νέες βάσεις την σχέση του με την Ευρωλίγκα και μάλιστα απολογήθηκε και στα υπόλοιπα μέλη της διοργάνωσης. Πάει το δημοψήφισμα, σκέφτηκα. Πάει το Τσαμπιονσλιγκ (μια λέξη) που ευλογάει ο Βασιλακόπουλος. Δεν θα δω ευρωπαϊκό ντέρμπι με ΑΕΚ και Προμηθέα.

Κρύος ιδρώτας άρχισε να με λούζει. Κρίσιμα ερωτήματα ταλάνιζαν το μυαλό μου. Και τώρα τι θα κάνει ο paobc legacy; Θα ακολουθήσει την ομαλότητα του προέδρου; Ο λογαριασμός του προέδρου στο Instagram, ο 7000 θα τις σβήσει τις αυγουλιέρες με τα ελάχιστα τριχωτά μπαλάκια; Αγωνία!

Τι θα κάνω εγώ μετά το δεκάρι του Δημήτρη στις ασκήσεις εδάφους; Είχα και μερικά φιλαράκια που είχαν σκάσει στο ΟΑΚΑ φορώντας μάσκα με το πρόσωπο του προέδρου για την υποστήριξη απέναντι στην κακιά Ευρωλίγκα, ούτε το τηλέφωνο δεν μου σήκωναν όταν προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί τους να μου πουν τι έγινε.

Τουλάχιστον κάτι είχαμε να παρακολουθούμε ως τώρα, μπαίναμε στο 7000 και διαπιστώναμε τον ανένδοτο του Γιώργου Παπανδρέου… Συγγνώμη, ιστορική συνήθεια, του Δημήτρη σε βάρος του Μπερτομέου.

Μετά το είδα πολύ πιο χαλαρά το θέμα. Κοιτάζω την ημερομηνία, 14 Αυγούστου. Ωρα 22:30, περίπου. Σκέφτομαι, ρε Δημήτρη τι κάνεις; Παραμονή Δεκαπενταύγουστου, με διαφορά από τις πλέον ρέμπελες μέρες του Ελληνα με δύο ποδοσφαιρικά ματσάκια ευρωπαϊκά κιόλας κάθεσαι και ασχολείσαι με τον Μπερτομέου και με την Ευρωλίγκα; Τα λεφτά σου να είχα και θα σου έλεγα που θα είχα γραμμένο τον Μπερτομέου, ειδικά τέτοια μέρα.

Ωπα… Τι σκέφτηκα τώρα;

Επέστρεψα στην πραγματικότητα. Τα ματσάκια τα είχα δει και σκεφτομαι. Τότε, στις 22:30, τελείωσε η πρόκριση του ΠΑΟΚ. Τότε, περίπου έκανε το 2-0 η ΑΕΚ άρα είχε πετύχει την μισή πρόκριση. Εστειλε την δήλωση μετάνοιας με ψήγματα εγωισμού σε μια άσχετη μέρα, παραδοσιακού αυθεντικού ελληνικού ξυσίματος, γεμάτη ποδόσφαιρο και προκρίσεις ελληνικών ομάδων. Σιγά μην έμενε στην κορυφή για πολλή ώρα, έπαιξε λίγο ψηλά, έσκασαν μετά τα βίντεο και οι δηλώσεις των πετυχημένων που είχαν προκριθεί και κινήθηκε καθοδικά.

Λέω μετά, θα το εχει η newspaper του προέδρου οπότε θα πάρω κλίμα από εκεί. Αγαπάμε Μπερτομεου ή δεν αγαπάμε Μπερτομέου τελικά;

Κλικάρω ένα ντάμπλεγιου ντάμπλεγιου ντάμπλεγιου τελεία σπορτάιμ τελεία τζι αρ, μπαινω στα πρωτοσέλιδα 15/8, πάω προς τα λημέρια ντιπιτζί, την λαϊκή οργή βλέπω, τα πολλά διαρκείας στο μπάσκετ που έχουν κοντέρ πάνω δεξιά, την ψυχή του Θαναση, κάτι ρεπορτάζ για φορ, τους δύο στρατιωτικούς που ελευθερώθηκαν.

Ρε που είναι η δήλωση;

Μην το ψάχνετε συντρόφια, ακόμα κι όσοι δεν τον γουστάρουν ξέρουν καλά ότι ο Δημήτρης μόνο βλάκας δεν είναι. Πανέξυπνος είναι. Σου λέει θα το πάρω το άριστα στο τριπλό άξελ, θα κάνω κάτι τούμπες στις ασκήσεις εδάφους που δεν έχετε ξαναδεί αλλά θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε θα το ξεχάσετε άμεσα. Επέλεξε την ημέρα που όλοι θα έδιναν βάση στην μπάλα και στις προκρίσεις κι έστειλε την δήλωση μετάνοιας λέγοντας έτσι στον Μπερτομέου, εγώ έκανα και επίσημη δήλωση.

Γιατί δεν την έστελνε στις 11 του μήνα ή έστω στις 14 το πρωί και την στρίμωξε στις δύο προκρίσεις; Μα ακριβώς για να κάνει κάτι που θα τον εξάγνιζε στην Ευρωλίγκα αλλά δεν θα το πρόσεχε και πολύς κόσμος.

Γι’ αυτό σας λέω. Πρώτος μάγκας ο Δημήτρης. Έκανε την δουλειά του όπως ήθελε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτος μάγκας ο Δημήτρης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αχαρακτήριστος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.